Seuraa meitä somessa:

Kunnari taituroi VaLePan finaaliin

04.01.2015

Viime vuoden hopeamitalisti Vammalan Lentopallo varmisti jälleen mitalin Suomen Cupissa kukistamalla huikean tasaisessa välieräottelussa Hurrikaani-Loimaan. VaLePa vei Hämeenlinnan Elenia Areenassa pelatun välierän 3-1 (26-28, 25-23, 31-29, 31-29).

Kokeneen maajoukkuemiehen Olli Kunnarin uskomattoman taitavat ratkaisut neljännen erän lopussa käänsivät pelin lopulta VaLePalle.

Cupin loppuottelussa VaLePa kohtaa viime kauden cupin mestarin Kokkolan Tiikerit. Finaali alkaa Elenia Areenassa sunnuntaina klo 16.30. Naisten finaali HPK – LP Viesti pelataan klo 13.15 alkaen samassa paikassa.

VaLePan avauskokoonpano oli Esko, Pollock, Kunnari, Venski, Krastins, Hoegendoorn, Korhonen (L).

Hurrikaanin avauksessa pelasivat Määttä, Kouki, Oivanen, Sedic, Petrusevics, Koppanen, Mäntylä (L).

Avauserä oli upeaa lentopalloa alusta asti aina jatkopalloilla tapahtuneeseen ratkaisuun asti. 10-10-tilanteesta Hurrikaani lähti pienelle karkumatkalle ja oli jo eräpallossa 24-20. Hakkuri Sjoerd Hoogendoornin syöttövuorolla VaLePa kuitenkin nousi hienosti tasoihin ja siitä VaLePa meni jopa kahteen eräpalloon. Hurrikaani kuitenkin käänsi erän vielä kerran ja meni voittoon 28-26. Hurrikaani voitti torjunnat murskaavasti 7-1. Loimaalaisten Vladimir Cedic teki hienosti 8/+6.

Toisessa erässä VaLePa alkoi viedä peliä 15-15-tilanteesta ja meni eräpalloon 24-21. Hurrikaani piinasi vielä muutaman pisteen ajan, mutta Olli Kunnarin isku päätti piinaan VaLePan 25-23-erävoittoon. VaLePan keskipelaajat tekivät hyvää jälkeä: Eduard Venski 5/+4 ja Matthew Pollock 4/+3.

Kolmas erä oli huikea kamppailu yli 30 pisteeseen. Kummallakin joukkueella oli muutamia eräpalloja, jotka vastustaja pystyi vielä pelastamaan ja jatkamaan taistelua. Lopulta Pollockin ässäsyöttö ratkaisi erän VaLePalle 31-29. Hoogendoorn teki VaLePalle 7/+6.

Huikeat jatkopalloerät jatkuivat ottelun loppuun asti. Hurrikaanilla oli jo kaksi eräpalloa ja mahdollisuus pitkittää peliä viidenteen erään, mutta Kunnarin viileät ratkaisut toivat neljännen erän VaLePalle 31-29. Kuudennen ottelupallon Kunnari painoi väkisin kenttään.

Yleispelaaja Olli Kunnari, VaLePa:
- Aika omituinen peli. Meiltä tämä oli huono peli torjunnassa, vain viisi torjuntaa neljään erään. Itsellä ei alussa oikein pallot osuneet siihen mihin piti, mutta lopussa oikea osoite löytyi. Huomiseen ladataan akut huolella. Finaalivastustaja Tiikerit pelasi välierässä todella hyvin. Vastaanotto oli hyvää tasoa ja hyökkäystehot olivat hyvät. Oma syöttö pitää saada finaalissa kulkemaan.

Passari Kalle Määttä, Hurrikaani:
- Tasaista vääntöähän tämä oli. Erien lopuissa olisi pitänyt olla pikkuisen enemmän terävyyttä. Harmittaa että finaalipaikka jäi saamatta, vaikka ihan hyvin porukalla tapeltiin. Oma peli meni ihan hyvin ja laiturit hoitelivat hyökkäykset hyvin, vaikka pallo jäikin välillä irti.

Valmentaja Ville Kakko, Hurrikaani:
- Aika vääntämistä se oli. En tiedä oliko VaLePan kokemus se mikä ratkaisi. Pikkuisen pettynyt olen meidän puolustuspelaamiseemme. Se oli tavallista vaatimattomammalla tasolla. Vastaanotto oli ehkä vähän varmistelevaa, mutta laiturit hoitelivat hyvin palloja. Torjunta hoiteli oman osuutensa hyvin tänään. Finaalipaikka olisi tänään ollut otettavissa, mutta erien lopuissa meiltä puuttui päättäväisyyttä.

Valmentaja Ugis Krastins, VaLePa:
- Torjunta ei ollut tänään niin hyvää kuin normaalisti, mutta kompensoimme sen puolustuksella. Pitkien pallorallien voittamiset olivat tärkeitä tänään. Samoin syöttöpeli oli tärkeää voitolle. Olli Kunnari on aivan ällistyttävä siinä, miten hän pystyy nostamaan pelinsä tasoa otteluiden lopuissa ja ratkaisemaan voitot joukkueelle. Finaalista tulee varmaan mielenkiintoinen. En osaa sanoa onko siitä hyötyä vai haittaa että meillä on näin tiukka peli alla.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sjoerd Hoogendoorn 22/+9, Olli Kunnari 21/+12, Eduard Venski 15/+11
Hurrikaani: Vladimir Cedic 29/+17, Aivars Petrusevics 21/+13, Eemeli Kouki 15/+8

Yleisöä 872

Ottelutilasto: http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=1661

  Takaisin