Seuraa meitä somessa:

Kuortane taisteli avausvoiton - komeita kotivoittoja

18.01.2015

Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkue otti kauden avausvoittonsa sunnuntaina LP-Vampulasta. Lisäksi sunnuntaina nähtiin komeat kotiesitykset HPK:lta, LiigaPlokilta sekä LP Kangasalta.


Kuortane voittokantaan

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Lauantaina Kuortane (10. 1-16, 3) hävisi LP-Vampulalle (7. 7-10, 22) suoraan erin 0-3. Sunnuntaina Kuortane venyi kauden parhaimpaansakukistaen LP-Vampulan erin 3-2 ( 25-22, 22-25, 25-18, 22-25, 15-12). Voitto oli Kuortaneen kauden ensimmäinen.

Ottelu alkoi vahvasti vieraiden hallinnassa, sillä ottelun ensimmäisellä teknisellä aikalisällä vierailija Vampula johti jo 8-14. Kuortane rutisti kuitenkin erän lopussa koko joukkueen panoksella erän voittoon.
Toisen erän vei Vampula nimiinsä, Elli – Noora Hiltusen päättäessä vakuuttavasti Vampulan hyökkäyksiä. Kaksi seuraavaa taisteltiin tasaisesti ja Kuortane sai viidennessä erässä pidettyä pelitasonsa tasaisena ja joukkueesta Lotta Piesanen sekä Jessica Kosonen nousivat ratkaisijoiksi päättäen rohkeasti opistolaisten hyökkäykset.

- Vastustaja ansaitsi tänään voittonsa, he puolustivat hyvin ja hyökkäsivät järkevästi. Meidän suurin ongelma tänään oli asenne. Toki viikkokin oli rikkinäinen, oli sairastumisia ja loukkaantumisia, mutta se ei selitä sitä, miksi asenne tänään oli se mikä oli, summasi Vampulan valmentaja Kai Stenius.

- Meiltä tänään täydellinen peli. Olemme monesti tällä kaudella hävitty myös hyvällä pelillä mutta tänään tuli kauden ensimmäinen voitto. Tänään myös joukkueen pelillinen taso pysyi koko ajan tasaisena, se loi pohjaa tämän päivän voitollemme, hymisteli valmentaja Aapo Rantanen pelin jälkeen.

Parhaat pistenaiset
LP Vampula Hiltunen 27/+11, Tahvanainen 14/+9
Kuortane Piesanen 21/+6, Kosonen 20/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen Kuortane
2 Hiltunen Vampula
1 Piesanen Kuortane

Ottelutilasto

Kangasala hoiteli homman puhtaasti

LP Kangasala (6. 8-8, 24) otti puhtaan kotivoiton ensikertaa uuden kotiyleisönsä edessä pelanneen hakkuri Chantale Riddlen johdolla Pölkky Kuusamosta (8. 6-10, 19) erin 3-0 (25-12, 25-18, 25-22).

LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo kohtasivat jo neljättä kertaa mestaruusliigan runkosarjassa sunnuntaina. Neljästä ottelusta LP on vienyt kolme ja Kuusamo vain yhden.

Ensimmäisen erän alku oli surkea Kuusamolta. Päävalmentaja Marko Kaakinen turvautui aikalisään tappiotilanteessa 6-1. Kuusamon vastaanotto ei koko erässä toiminut ja LP pääsi verkolla tykittämään helpoista palautuspalloista. LP syötti erässä 3 ässää, kun taas kuusamolaisilla ässät jäivät nolliin.

LP vaihtaa eräpallossa 24-10 torjumaan Roosa Laakkosen passari Alison Landwehrin tilalle, mutta piste meni Kuusamolle. Kuusamo vaihtoi vielä tuplavaihdon 24-11 takaa-ajoasemassa ja kalasti yhden pisteen itselleen. Kangasala tylytti kuitenkin kaukaa tullutta vastustajaa ja vei erän selkeästi 25-12.

Toisessa erässä nähtiin tasaisempi alku ja Kuusamon ulkomaanvahvistukset takoivat nyt pisteitä ohi LP:n torjunnan. Tuomas Alatalo käytti aikalisän tilanteen repeydyttyä 3-7 vieraiden johtoon.

Pölkyn vastaanotto parani ja sitä kautta laiturit pääsivät hakkaamaan palloa LP:n puolelle hyvistä passeista. LP kuitenkin roikkui pelissä mukana muutaman pisteen jäljessä.

LP Kangasala pääsi tuulettamaan samaa palloa jopa kahdesti kun Kuusamo kaivoi Riddlen lyönnin verkon kautta mukaan peliin aivan lattian rajasta kotijoukkueen juhliessa jo pistettä. Riddle ei kuitenkaan antanut toista tilaisuutta ja tappaa jatkopallon kylmästi kenttään kakksopuolelta ohi Kuusamon puolustuksen.

Yleisökin lämpeni pitkien pallorallien ja upeiden tuuletuksien värittäessä ottelua pisteiden ollessa tasan 13-13. Kuusamon vaihtoruletti pyöri kuumana kun LP vihdoin pääsi peliin mukaan ja pääsi johtoon tilanteessa 17-16.

LP teki toisessa erässä sekä ässiä että syöttövirheitä molempia neljä.
Erän taitoskohdaksi tuli Riddlen torjunta Kuusamon Diouckista ja sen perään Hurskaisen syöttämästä ässästä 21-17 tilanteeseen. Kuusamoa ei enää aikalisä pelastanut vaan LP porskutti omalla iloisella pelillään erävoittoon lukemin 25-18.

Kolmannen erän alkuun LP:lle tuli nuupahdus ja virheitä syntyi verkolla toistamiseen. Kuusamo sai pisteen jopa sormilyönnillä. Kuusamo vie ottelua 9-11 ja Tuomas "Tumppi" Alatalo käytti aikalisän kasatakseen joukkueen pelin kasaan.

Kuusamon torjunta on kuitenkin terästäytynyt ja LP ei pääse ohi helpolla.

Tasatilanteessa 16-16 Kuusamo tekee tuplavaihdon passarin ja hakkurin kohdalla, mutta tuloksena on vain verkkosyöttö. Kuusamon Olena Prokopenko piti joukkuuensa mukana pelissä nelospuolen lyönneillä, mutta LP pysyy pisteen johdossa rohkealla pelillä. LP pääsi 24-20 johtoon epämääräisellä tuomaritulkinnalla verkkopelaamisesta.
Kuusamo kuitenkin taistelee itselleen vielä kaksi pistettä mutta LP:n Riddle niittaa kylmästi kakkospuolelta
Kuusamon kenttään eräpallon.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Marko Kaakinen:

- Puolitoista erää pelasimme lentopalloa, loput katsoimme vastustajan pelaavan. Ensimmäinen erä ei toimnut mikään osa-alue kun taas LP oli pirteä. Toisessa erässä omilla virheillämme LP sai erävoiton. Kolmannessa erässä taistelimme hienosti ja olen iloinen, että tahtoa löytyi. Torjunnassa olimme edellä mutta se ei yksin riittänyt.

Iida Paananen, PölKky Kuusamo:

- Ei oltu valmiita tämän päivän peliin. Asenne ei ollut kohdallaan, jalat olivat raskaat ja LP oli vireämpi. LP:llä oli hyvät ratkaisut hyökkäyksessä, omat lyöntimme eivät jääneet LP:n kenttään.

LP Kangasalan päävälmentaja Tuomas Alatalo:

- 3-0 voitto maistuu ja 5/6 pistettä tasauskierrokselta on hyvä tulos. Ehjä peli meiltä, tekeminen oli rauhallista eikä tehty virheitä ja tapoimme hyvin palloa omaan tasoomme nähden. Olemme menneet eteenpäin koko joukkue. Chantalen tekemiseen olen hyvin tyytyväinen, täyttää paikkansa mainiosti.

Chantale Riddle, LP Kangasala:

- Tämä oli ensimmäinen kotipelini ja oli helppo pelata tutussa treenihallissa. Kangasala on hyvä joukkue, treenataan kovaa ja pelaaminen on kivaa, tytöt ovat todella mukavia ja joukkueeseen on helppo tulla mukaan.

Parhaina palkitut pelaajat:
LP Kangasala Chantale Riddle
Pölkky Kuusamo Iida Paananen

LähiTapiola pisteet:
3 Chantale Riddle, LP Kangasala
2 Tiiamari Sievänen, LP Kangasala
1 Eveliina Vilponen, LP Kangasala

Parhaat pistenaiset
LP Kangasala Riddle 20/+17, Karhu 13/+8
Pölkky Russman 8/+8, Diouck 8/+6

Ottelutilasto

LiigaPlokin kolmen pisteen voitto jätti Pieksämäen ahdinkoon

LiigaPlokin (5. 8-9, 25) kolmen pisteen kotivoitto Pieksämäestä (9. 4-12, 12) merkitsi jo lähes varmaa puolieräpaikkaa. Samalla vierasjoukkue joutui tiukkaan ahdinkoon pääsystä jatkopeleihin. Kotivoiton numerot olivat 3-1 (29-27,25-12,15-25,25-14).

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Tärkeä kolme pisteen voitto pitkään aikaan, se oli henkisesti iso juttu voittaa Pieksämäki ensimmäisen tasauskierrostappion jälkeen. Tänään sujui meidän jatkopeli paremmin kuin vastustajalla. Hillary Hurley 17/+15 sekä pirteästi pelaanneet keskipelaajat Laura Iltanen 13/+12 plussana 5 torjuntaa sekä Kimika Rozier 13/+10 olivat isossa roolissa.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volley:-

- Tämä peli ei mennyt suunniteltiin. Toisen erän selvä tappio menee minun piikkini, vaihdoin hakkuri Anastasia Leshkin paikalle perjantaina loistaneen Nikolina Alterin, tänä päivän hakkuripeli ei toiminut. Pelaaminen oli kuritonta, teimme liikaa virheitä.

Laura Iltanen, LiigaPloki:

- Tärkeät kolme pistettä meille, tänään yhteistyö passari Hanna Anttilan kanssa toimi mainiosti. Lisäksi onnistuminen torjunnassa oli mukava asia.

Meri Tissari, Pieksämäki Volley:

- Vaiherikas peli, jotkut asiat toimivat mainiosti,toiset peli osa-alueet eivät. Puolustupeli oli hyvää, mutta jatkopalloissa olimme huolimattomia.

LähiTapiolan pisteet
3 Hurley Ploki
2 Moim Ploki
1 Iltanen Ploki

Parhaat pelaajat
LiigaPloki Iltanen
Pieksämäki Volley Leshyk

Ottelutilasto

HPK murskaava kotonaan

HPK (2. 13-3, 36) ei antanut kauden neljännessä kohtaamisessa mitään mahdollisuuksia neljä pistettä siltä aiemmissa otteluissa nipistänyttä Woman Volleyta (4. 9-8, 29) vastaan, vaan vei pelin erin 3-0, (25-13, 25-16, 25-15).

HPK syötti vahvasti ja hyökkäsi tehokkaasti. Ottelu oli täysin HPK:n hallintaa ja erityisesti Anna Boricheva onnistui Katja Kylmäahon ”ruokinnassa” mainiosti.

WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö ei pistänyt tappiota pelkästään väsymyksen piikkiin.

- Ei ole paljon tarinoita kerrottavaksi tästä ottelusta. On se merkillistä kun yksi runkopelaajista puuttuu niin muutkaan pelaajat eivät pystyneet pitämään tasoansa.

Teemu Mäkikyrö tarkoitti Karoliina Kyllöstä joka kävi polvivammaisena vain takakenttäkierroksella.

- Tänään pahiten epäonnistuivat passari ja hakkuri. Amber Kaufman ja Johanna Pekkarinen sentään onnistuivat kohtuullisesti. Tämän kaltaisia päiviä tulee aina välillä, että mikään ei oikein onnistu, totesi Teemu Mäkikyrö.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano kiitteli oman joukkueen asennetta peliin.

- Tänään peli sujui hyvin ja tärkeätä oli että saatiin pisteet. Vastustaja ei ollut omalla tasollaan ja se auttoi meitä. Viikonvaihteessa pelasimme monipuoliset pelit ja tyytyväinen pitää olla 5 pisteeseen. Koko joukkkue palasi tänään hyvin. Noora Venho on tehnyt paljon töitä liberona ja pelannut sillä paikalla hyvin. Me tarvitsisimme kuitenkin Venhoa passarina. Noora saa itse päättää kummassa paikassa hän haluaa jatkaa pelaaajana. Liberomme Eveliina Rautiainen harjoittelee jo täysillä tehoilla ja paluu kentälle on vain ajan kysymys. Seuraava peli OrPoa vastaan on meille tärkeä, kertoi Bruno Napolitano. ​

Parhaat pistenaiset
HPK Boricheva 17/+15, Friberg 9/+9, Erwin 9/+2
WoVo Pekkarinen 9/+1, Kaufman 5/+5, Keddy 5/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Boricheva HPK
2 Kylmäaho HPK
1 Friberg HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki, Kangasala

  Takaisin