KyKy-Betset kaatoi Savo Volley viidessä - Tiikereille puhdas voitto Vantaalta

18.01.2023

Kyyjärvellä tärsi maa kotijoukkueen juhliessa, kun KyKy-Betset iski 3-2- voiton vierailleesta Savo Volleysta keskiviikkoiltana. Vantaalla puolestaan Tiikerit haki voiton suoraan kolmessa erässä.

Tiikerit vahva Vantaalla

Kokkolan Tiikerit näytti osaamistaan. Vantaa Ducks pisti kampoihin minkä pystyi, mutta peli selkeästi Keski-Pohjanmaan ylpeydelle 0-3

Vantaa Ducks – Kokkolan Tiikerit 0-3 (28-30,17-25, 23-25)

Vantaa Ducksilla ei ole runkosarjan kevätkaudella muuta kuin tärkeitä pelejä. Keskiviikkona Vantaan Korson Lumo-hallissa paikalle tulleet 394 katsojaa saivat nauttia todella värikkäästä ensimmäisestä erästä. Kokkolan Tiikerit otti kuitenkin sen jälkeen vahvalla otteella kuskin paikan. Ottelun eräänlainen käännekohta oli Ducksin passarin Joona Väänäsen nilkan pyörähdys ensimmäisessä erässä. Koko matsi Tiikereille 0-3. Otteluisäntänä oli Lotus Demolition ja Ruudussa näkyneen TV-ottelun isäntänä oli Korson Tasoite Oy. Ducks kiittää ja kumartaa toimintaamme tukevia ja sponsoreita.

Ensimmäinen erä piti sisällään draamaa vaikka muille jakaa. Erä eteni tasaisissa merkeissä. Tilanteessa 17-17 Vantaa Ducksin passari Joona Väänänen loukkasi nilkkansa yhteentörmäyksessä libero Louis Pineaun kanssa. Mika Rajalan ja Teemu Lahden yhteispelillä nilkan ympärille saatiin jääpussi. Väänänen kannettiin sivuun ja tilalle tuli passariksi Tommi Mäkelä. Tilanteesta 23-23 oli tulossa eräpallo ankoille, kun Sergej Dropnic löi torjunnan käsistä pallon ulos. Sergej ei kuitenkaan huomannut putoavaa palloa ja Mikasa osui päähän. Eräpallo menikin Tiikereille. Lopulta Tilanteessa 28-29 Marko Määttänen löi pallon torjuntaan ja pallo osui torjunnasta Markon päähän. Erä vieraille, Kokkolan Tiikereille 28-30.

Toinen erä lähti lievästi Tiikereiden tahtiin. Kasimir Vuorisen syöttövuorolla ankkojen vastaanotto hajosi. Tiikerit karkasi 10-14 johtoon. Kalle Kattelus tuli Marko Määttäsen tilalle ja syöttöputki saatiin poikki. Alek Rastamon syöttövuorolla ankat tulivat tasoihin 14-14. Rami Rekomaan syöttövuorolla Tiikerit nykäisi tilanteesta 16-16 selkeään johtoon 16-19. Tiikerit-passari Joska Förstin syöttövuorolla Kokkolan lentopalloihme meni toisessa erässä menojaan. Eräpallotilanteessa 17-24 valmentaja Juho Rajala sai keltaisen kortin. Förstin ässän jälkeen Tiikerit sai puolestaan erävoiton pistein 17-25.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä. Tiikerit sai lisää virtaa, kun Kasimir Vuorinen torjui pitkän taistelupallon jälkeen Alek Rastamon hyökkäyksen yksin ja tilanne oli 13-15. Rami Rekomaa jatko tehokkaasti syöttönurkassa ja pian tilanne oli 13-17. Förstin syöttövuorolla ja Tiikereiden vahventuneella torjunnalla tilanne repesi jo 14-20. Ville Kattelus tuli Alek Rastamon tilalle. Marko Määttänen löi Tiikereiden torjunnan eturessuun. Tilanne 17-20 ja Tiikerit otti aikalisän. Ville Kattelus toi ankat jo kahden pisteen päähän, 19-21. Thiessen pudottaa jujun kenttään ja erä Tiikereille 23-25 ja koko ottelu erin selkein numeroin 0-3.

Ottelun parhaina otteluisäntä Lotus Demolition valitsi Kokkolan Tiikereistä Rami Rekomaa ja Vantaa Ducksista Sergej Drobnic. Pro Liberoksi raati valitsi Aleksi Mäkiluoman Kokkolan Tiikereistä.

Keskipelaaja Rami Rekomaa, Kokkolan Tiikerit: “Kovaa vääntöä se oli. Mutta hyvä, että voitettiin. Ei oo paljon 0-3 voittoja tällä kaudella otettu”

Yleispelaaja Sergej DropnicVantaa Ducks: ”Vastustaja pelasi tänään hyvän pelin. Ei pystytty rikkomaan kaverin peliä ja ei onnistuttu erien avainkohdissa. Meidän ongelma on enemmän henkisellä kuin fyysisellä puolella.”

Päävalmentaja Mikko Keskisipilä, Kokkolan Tiikerit: “Ei ollut helppo peli tänäänkään. Tässä sarjassa ei oikeastaan helppoja pelejä ole. Eka erä mentiin jatkopalloille ja toinenkin erä oli vielä ihan erän puolessa välissä tasainen. Viimeinen meni meidän hallinnassa, mutta lopussa kaveri meinas hiipiä rinnalle.Semmonen kuva jäi itselle, että oltiin tänään niskan päällä vastaanotossa. Sen päälle hyökättiin tänään suhtkoht fiksusti. Kassulta oli tänään hieno esitys.”

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Pikkasen oli harmi Joonan nilkan pyörähdys ensimmäisessä erässä. Tommi tuli hyvin paikkaamaan. Toisessa erässä oltiin puolessa välissä vielä ihan kinthailla, mutta loppu meni sitten vähän ohi. Kolmas erä tultiin ja taisteltiin, mutta ei ihan riittänyt. Ville oli tänään esimerkillinen, kun tuli Alekin tilalle tappelemaan kentälle. On tiedostettu, että meillä on edessä kolme kohtalon matsia. Kaksi KyKy-Betsetiä ja yksi TUTO Volleyta vastaan.

Rohkeampi KyKy-Betset sai juhlia makeaa voittoa savolaisista

KyKy-Betset – Savo Volley 3-2 (17-25, 25-22, 26-24,13-25,15-9)

1.erä lähti käyntiin Savo Volleyn hallinnassa. Kevin Rodriguezs ruokki hyökkääjiä laajalla rintamalla. Eritoten Savo Volleyn keskihyökkäykset olivat todella tehokkaita Alexeij Zhbankovin johdolla. Savo Volleyn vahva torjunta pelaaminen ja kovat hyökkäykset olivat betonimiehille liikaa ja Savo Volley voitti erän helpohkosti 25–16. Erän hahmo Alexeij Zhbankov.

2. erään kotijoukkue vaihtoi yleispelaaja Kasper Pennasen Ilja Liunenkon tilalle. Kotijoukkue aloitti erän vaisusti. Savo Volley jatkoi siitä mihin jäi. Keskipelaajat Kovac ja Zhbankov saivat paljon passeja. Erän puolessa välissä KyKy-Betset heräsi taisteluun. Eduard Venski antoi joukkueelleen kovaa palautetta aikalisällä, liekö siitä joukkue saanut lisävirtaa. Aivars Petrusevics nousi erän hahmoksi kolmella ässäsyötöllä ja puolustuksillaan. Kotijoukkue vei erän 25–22.

3.erä oli tasainen. Kotijoukkue jatkoi hyvää peli-ilmettä, alun haparointi oli poissa. Molempien joukkueiden side-out pelaaminen oli mallikasta ja erän ratkaisu venyi jatkopalloille joka päättyi Jakub Kovacin hyökkäys virheeseen.

4.erässä betonimiehet jäi täysin Savo Volleyn jalkoihin. Erän alku oli tasainen. Tämän jälkeen kotijoukkueen keskittyminen sakkasi ja vastaanotto hajosi pahasti. Savo Volley marssi helppoon erä voittoon Miki Jauhiaisen johdolla.

5.erä oli jännittävä. Erän hahmo oli Tommi Siirilä. Kolme torjunta pistettä ja kolme hyökkäyspistettä päälle siivitti Kyy York Areenan kovaan hurmioon. KyKy-Betset johti erää alusta loppuun saakka. Ottelu päättyi Savo Volleyn hyökkäysvirheeseen ja KyKy-Betsetin 3–2 voittoon.

Michael Michelau:

- Peli oli pitkä ja jännittävä. KyKy-Betset pelasi paremmin omaa peliään. Meidän peli oli vuoristorataa. KyKy-Betset oli tänään parempi. Omaan peliini en ole tyytyväinen.

Oskari Keskinen:

- Peli ailahteli molemmilla. viides erä on vähän kolikon heittoa, kummalle se kääntyy.Saatiin siihen hyvä startti. Oma peli oli aikamoinen via dolorosa. No, voitto tuli niin hyvä juttu!

Timo Tolvanen:

- Monijakoinen peli. KyKy-Betset oli rohkeampi ja uskaltivat pelata. Peli oli välillä todella hyvin meidän hallussa ja aika monella osa-alueella oltiin parempia. Mutta ratkaisu hetkillä KyKy-Betset oli parempi. Ei käytetty pelin ratkaisuhetkiä hyväksi. Lopuksi kasvoi aika tuskainen peli. Toisen ja kolmannen erän loppu suli omista käsistä. Ei jatkettu pelaamista vaan palattiin taaksepäin asioissa. Keskittyminen hävisi. KyKy-Betset syötti rohkeasti. Kevin Rodriguezs pelasi ihan hyvin. Vielä tulee pieniä virheitä hyökkäystempojen kanssa. Tehdään töitä lisää, niin eiköhän se siitä parane.

Eduard Venski:

- Hyvä voitto. Joukkue heräsi puolentoista erän jälkeen. Kotisalin hyötyä käytettiin erittäin hyvin. Tommi Siirilä on meille todella tärkeä pelaaja, torjui tärkeitä pisteitä viidennen erän alkuun. Voimme parantaa lisää ”likaisen” työn tekemistä. Varmistus pelaaminen pitää parantua.