Seuraa meitä somessa:

Lakkapää jäi VaLePan jalkoihin

21.02.2019

VaLePa Sastamala Tampere löi vaikeuksitta vierailleen Team Lakkapään 3-0 (25-16, 25-15, 25-16).

Loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi kumpikin joukkue sai pelata hieman normaalista poikkeavilla kokoonpanoilla. Ainakaan VaLePan peliä se ei haitannut, kaikki kantoivat vastuunsa hienosti 561 katsojan iloksi.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Karjarinta, Sivula, Toimela, Greene, Kunnari L
Team Lakkapää: Sippola, Grant, Hautala, Marttila, Mäkinen, Saarenmaa, Korhonen L

Ensimmäinen erä oli vielä tasoissa 9-9. Sen jälkeen VaLePa alkoi kasvattaa eroa vastustajaan. Lopullisesti erä ratkesi Urpo Sivulan 6 syötön syöttöputkella. Lakkapään vastaanotto oli vaikeuksissa ja joukkoon mahtui yksi ässä. Loppuerän sankari oli Arvis Greene, pari näyttävää hyökkäystä sekä kovia syöttöjä. Erän päätti Ilari Toimelan ässä.

Peli jatkui pukkipaitojen hallinnalla. VaLePan lähes täydellinen hyökkäyspeli 84% oli myrkkyä Lapin pojille. Greenen ja Sivulan 100%:n tappo ja Toimelallakin 75% kuvaa laitahyökkäyksen tehoa. Peetu Mäkinen pystyi ainoana pistämään entisille joukkuekavereille kampoihin.

Kolmannen erän sankariksi nousi Mikko Karjarinta 10 syötön syöttöputkella. 19-12 tilanteessa Karjarinta varmisti putken jatkumisen hienolla tiikeripuolustuksella – pääsee pitkätkin miehet laattiaan, sanoi jo aikanaan Nakke Tervamäki.

Otteluisäntä Semita palkitsi kotijoukkueen parhaana Urpo Sivulan 15/+11, hyökkäysprosentti 67 eikä yhtään virhettä. Vielä hurjempi oli Greenen hyökkäysprosentti 91. PROLibero Olli Kunnari nosti aloitukset varmasti peliin. Ilari Toimela sopii Mikko Eskon passikäteen, sillä hän osaa päättää hienosti tempohyökkäyksiä.

Tampereen Seudun Osuuspankki palkitsi tsemppipelaajat Mikko Karjarinta VaLePa, Peetu Mäkinen Lakkapää.

Olli Saarenmaa, Team Lakkapää:

- Eilen oli hyvä peli, tänään oli mitä oli. Mukava päästä pelaamaan vanhoja joukkuekavereita vastaan.

Urpo Sivula, VaLePa:

- Hyvin meni tänään. Pari vaikeaa peliä viikonloppuna, uusi pelipaikka ja äijiä putoillut kuin sieniä sateella. Ollut hieman haasteellista. Mutta tänään rento suoritus koko joukkueelta. Kutosesta on hieno vedellä ja vielä kun olisi sellaisessa kunnossa, että pääsisi oikein lyömään, nyt lyönti on vielä kuin pulun yskäisy. Saattaa vielä lyönnin ääni keväällä kuulua, toivottavasti Mesko laittaa tyhjille jatkossakin. Tavoite on kärkipaikka.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- VaLePa oli parempi, en lähde muuta kommentoimaan.

Radovan Gacic, VaLePa:

- Olemme pelanneet tällä kuusikolla viimeiset 3 peliä. Onneksi olemme voineet kierrättää pelaajia. Tavoitteemme on voittaa 4 seuraavaa peliä.

VaLePa - Team Lakkapää 3-0
25-16, 25-15, 25-16
VaLePa: Sivula 15/+11, Greene 10/+4, Toimela 9/+4
Lakkapää: Mäkinen 11/+5, Saarenmaa 10/+2, Grant 3/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Toimela VaLePa
2 Greene VaLePa
1 Kunnari VaLePa

PROlibero
Kunnari VaLePa

Ottelutilasto

  Takaisin