Seuraa meitä somessa:

Lankinen TUTO Volleyn passariksi

19.04.2022

Tulevalle kaudelle TUTO Volley saa kovan vahvistuksen passariosastolleen, kun seura on solminut yksivuotisen sopimuksen Akseli Lankisen kanssa. 24-vuotias pelinrakentaja tekee paluun Mestaruusliigaan ulkomaan visiitin jälkeen. Lankinen saapuu Turkuun Belgian liigasta, jossa hän on edustanut viimeiset kaksi kautta Decospan Volley Team Menenia.

Ennen siirtymistään ulkomaan kentille Lankinen pyöritti peliä Mestaruusliigassa Leka Volleyn, Vantaa Ducksin ja Akaa-Volleyn paidoissa. Taidokkaiden passien lisäksi Lankinen omaa myös tehokkaan syötön. Tämän osoittaa muun muassa se, että viimeisimmällä Mestaruusliigakaudellaan Lankinen sijoittui ässätilastossa viidenneksi.

194-senttinen passari on lentopalloyleisölle tuttu nimi myös maajoukkuepeleistä, joita Lankiselle on kertynyt 32:n ottelun verran. Nuoresta iästä huolimatta Perttulan Tähden kasvatin vyöltä löytyy kokemusta myös kahdesta edellisestä EM-turnauksesta vuosilta 2019 ja 2021. Hän kuuluu myös juuri hiljattain valittuun kesän maajoukkueryhmään. Lankinen on itse erittäin mielissään tulossa takaisin kotimaahan ja TUTO Volleyn paitaan.

- Erittäin innolla palaan takaisin Suomeen ja odotan jo pääseväni Turkuun aloittamaan uutta projektia TUTO Volleyn kanssa. Kiinnostus sopimuksen aikaansaamiseksi oli molemminpuolinen ja muutaman puhelun jälkeen saatiin sopimus tehtyä melko nopeasti, Lankinen summasi tapahtumien kulkua.

Juonikkaan hyökkäyspelin rakentajan kausi Belgiassa on vielä loppusilausta vaille valmis. Miehen omia kuvailuja tulkittaessa voisi olettaa, että Turkuun astelee monipuolinen passari.

- TUTO Volleyhan saa minusta passarin, joka pystyy passaamaan 4-paikalle, keskelle, 6-paikalle sekä välttävästi myös taaksepäin. Mennyt kausi on sujunut pelillisesti hyvin, olen saanut paljon vastuuta ja tällä hetkellä taistellaan vielä finaalipaikasta joukkueen kanssa.



Tulevalle kaudelle Mestaruusliigassa Lankisen tavoitteet keskittyvät joukkueen ja seuran menestykseen.

- Tavoitteeni on auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon matkalla kohti sarjataulukon kärkeä. Odotan kyllä myös sitä, että saamme joukkueena lisää nostetta turkulaiseen lentopalloon ensi kaudella, Lankinen toteaa toiveikkaasti.

Turkulaisseura on kiinnittänyt riveihinsä myös keskitorjuja Tatu Vuorenmaan, passari Oleksii Bulgynin ja yleispelaaja Joonas Kontion. Vuorenmaan sopimus kattaa tulevan kauden, Bulgynin sopimus kaksi seuraavaa kautta ja Kontion sopimus on mallia 2+1 vuotta. Kaikilla pelaajilla on enemmän tai vähemmän TUTO Volley -taustaa.

Menneellä kaudella kovan sisääntulon Mestaruusliigaan tehnyt Vuorenmaa aloittaa kolmannen kautensa turkulaisjoukkueessa, joista ensimmäinen oli toki vielä farmipelaajan statuksella. Vuorenmaa debytoi Mestaruusliigassa ennakkoluulottomasti, eikä juurikaan kuvia kumarrellut. 23-vuotias VaLePan kasvatti palkittiinkin alkukaudesta valinnalla lokakuun liigatähdistöön ja nyt sesongin lopulla Vuorenmaa on ehdolla kauden läpimurtopelaajaksi. Kauden aikana plakkariin kertyi 182 pistettä ja 50 torjuntaa. Tämä blokkimäärä oikeutti 196-senttisen keskitorjujan torjuntatilastossa 12. sijalle. Tilastolukemista ja saavutuksista huolimatta Vuorenmaa pitää jalat tiukasti maan pinnalla.

- Viime kausi meni omalta osalta ainakin suurimmaksi osaksi hyvin. Menneeltä kaudelta ei oikein tullut mitään erityistä oppia, mutta ehkä peli oli vähän totisempaa mihin on aiemmin tottunut.

Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa ei tuottanut vaikeuksia ja tavoitteet ensi kaudelle ovat yksinkertaisen selkeät.

- Sopimus syntyi pienten neuvotteluiden jälkeen kohtuullisen helposti. Koitetaan ensi kaudella vähän taas parantaa joka osa-alueella, Vuorenmaa totesi.

Mielenkiintoisimman reitin on kulkenut 19- vuotias passari Bulgyn, jolle tuleva kausi on myös kolmas TUTO Volleyn organisaatiossa. Ensimmäinen kausi sujui ”Ollilta ”vielä kentän puolella, mutta Mestaruusliigan alkaessa hän siirtyi tilastomiehen jakkaralle pelaten toki samalla kakkossarjaa. Loppukaudesta Bulgynin tilille napsahti Mestaruusliigadebyytti myös pelaajana. Nyt edessä on taas paluu vakituisesti kentälle edustusjoukkueessa. Monipuoliset kokemukset ovat auttaneet 189-senttistä passaria. Jatkosopimus TUTO Volleyn kanssa syntyi melko vaivatta.

- Viime kaudella oli mielenkiintoinen kokemus olla tilastomies ja nähdä kentän takaa, mikä on Mestaruusliigan todellinen taso. Kakkossarjassa on saanut paljon peliaikaa ja lisää vastuuta. Meillä oli siellä todella mukava porukka kasassa ja harmittaa, että kausi jäi lyhyeksi. Meillä oli rahkeita mennä pitkälle aina finaaleihin asti.

Tulevalle kaudelle Bulgyn lähtee innokkain mielin.

- Ensi kaudesta tulee mielenkiintoinen, kun on uusi valmentaja ja joukkue. Päästään kesällä ja tulevalla kaudella hiomaan pelikuvioita ja taistelemaan korkeista sijoituksista. Itse haluan kehittää jokaista osa-aluetta niin, että voin olla ensi kauden jälkeen tyytyväinen ja todeta että: ”Wow, ollaan tehty paljon töitä ja lopputulos näkyy”, Bulgyn veisteli.

Uusin nimi TUTO Volley-seuraajille on Joonas Kontio. Salolaisen lentopalloilun kasvatti siirtyy Turkuun Kuortaneelta, jossa 19 vuotta täyttävä nuori mies pelasi edelliset kolme kautta ykkös- ja kakkossarjaa. 190- senttinen Kontio kuitenkin harjoitteli TUTO Volleyn kanssa jonkin verran jo viime kesänä ja kävi pelaamassa sittemmin jo mitätöidyn Mestaruusliigakauden päätöspelin Kupittaalla turkulaisjoukkueen paidassa. Tällä kaudella Kontio saalisti ykkössarjassa 23 otteluun 85 pistettä. Nuorten maajoukkueringissä olevalle yleispelaajalle hyppy pääsarjaan on mieluinen.

- TUTO Volley oli minulle tuttu seura entuudestaan ja uudelle sarjatasolle siirrytään hyvillä fiiliksillä. Minulla on kova tahto kehittyä pelaajana. Nyt menneellä kaudella sain rakennettua sekä fysiikkaa että lajitaitoja, kun kahtena edellisenä kautena taistelin loukkaantumisten kanssa. Lisäksi on hienoa palata kotimaisemiin ja uuteen joukkueeseen, sanaili erittäin motivoituneeksi ja nälkäiseksi pelaajaksi itseään kuvaileva Kontio.

  Takaisin