Seuraa meitä somessa:

Latvian maajoukkuepassari Dolotova LP-Vampulaan

25.05.2021

LP-Vampula Huittisen passarikuviot ovat selvillä, kun joukkue on solminut ykköspassarin sopimuksen latvialaisen Elvita Dolotovan kanssa. 24-vuotias Dolotova pelasi viime kauden Tsekeissä samassa joukkueessa, missä yleispelaajana oli jo aiemmin LP-Vampulan kanssa sopimuksen tehnyt amerikkalainen Cassidy Baird.

Elvita Dolotova valmistui viime kesänä yliopistosta. Hänen unelmanaan on pelata ammattilaisena mahdollisimman korkealla tasolla ja hän haluaakin testata taitojaan ulkomaisissa sarjoissa.

Dolotova on kotoisin Daugavpilsista. Hän aloitti lentopallon pelaamisen 9-vuotiaana. Latvian maajoukkueessa hän on ollut mukana jo kesästä 2016 lähtien ja joukkue on osallistunut MM- ja EM-karsintoihin. Näiden lisäksi Dolotova on osallistunut Taiwanissa pelattuihin Universiadeihin maansa opiskelijoiden maajoukkueessa.

Suomi on hänelle entuudestaan vieras ja hän tuleekin Suomeen nyt ensimmäistä kertaa.

- Odotan innolla, että pääsen pelaamaan Suomen korkeatasoisessa liigassa. Toivon, että kehityn täällä myös pelaajanam sanoo Elvita Dolotova.

LP-Vampulan kakkospassariksi on pestattu Pipsa Roivainen, joka pelasi viime kaudella seuran ykkössarjajoukkueessa. Huittisiin hän tuli LP-Viestin riveistä Salosta, jossa hän pelasi kaksi kautta.

- Savonlinna on kotikaupunkini, jossa lentopallon pariin minut houkuttelivat kaverit. Olen joukkuepelaaja, vaikka olen aiemmin harrastanut tanssia ja yleisurheilua. Juniorivuosien jälkeen lähdin Savonlinnasta Kuortaneen valmennuskeskukseen. Sieltä tieni jatkui Saloon.

Salossa Roivaisen toista kautta haittasivat terveydelliset syyt.

- Nyt terveystilanne näyttää hyvältä ja LP-Vampulassa on kiva pelata, kun ympäristö ja pelikaverit ovat tuttuja. Olen aina treenannut paljon ja liikunnan ansiosta saan vietyä ajatuksiani muualle. Fyysinen kunto on minulla hyvä ja on tosi hieno huomata, että vaikeuksienkin jälkeen kehitystä tapahtuu.

Pipsa Roivainen toivoo, että LP-Vampula menestyy liigassa ja pystyy pelaamaan kovia pelejä. Ja että syksyllä otteluja pääsivät katsomoihin seuraamaan yleisö ja erityisesti fanit.

Lentopallon ohella Pipsa Roivainen opiskelee luokanopettajaksi Tampereella.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie on tyytyväinen solmittuihin passarisopimuksiin.

-Elvita Dolotovasta saamme hyvän pelinrakentajan tulevan kauden joukkueeseemme. Elvita pelaa nopeatempoista lentopalloa, mitä juuri tahdommekin. Hän on taitava pallonkäsittelijä. Älykkäät ratkaisut eri pelitilanteissa ovat hänen valttejaan. Passipelin lisäksi hän taitaa syöttö- ja puolustuspelaamisen, sanoo Timo Talvitie.

Pilvi Peltomaa liittyy myös liigajoukkueen valmennustiimiin

LP-Vampula Huittinen vahvisti viime kaudella ykkössarjajoukkueen valmennustiimiä psyykkisellä valmennuksella. FM, KM Pilvi Peltomaa on jatkossa myös liigajoukkueen valmennustiimissä.

-Minua pyydettiin mukaan liigajoukkueen tiimiin eli ilmeisesti seurassa on oltu tehtävänkuvaani tyytyväisiä, sanoo Pilvi Peltomaa. Hän on opiskellut liikuntapsykologiaa ja opinnot ovat jo loppusuoralla. Siksi liigajoukkueen valmennuskuviot istuvat Peltomaan toimintaan hyvin. Hän on oman yrityksensä kautta mukana Räknäämössä, joka on useamman kokeneen osaajan yhteenliittymä.

Psyykkinen valmennus on tulossa entistä laajemmin mukaan osaksi joukkueurheilua, mutta vielä se ei ole kovin yleistä. Lentopallon mestaruusliigassa LiigaPlokilla on jo psyykkinen valmentaja ja jääkiekossa Rauman Lukolla on ollut psyykkinen valmentaja jo kolmen vuoden ajan.

-Psyykkinen valmentaja ei tee mitään hokkuspokkustemppuja, eikä siten ratkaise kaikkea, mutta on yksi osa valmennusta. Psyykkisen valmentajan ei tarvitse olla urheilija, mutta ymmärrystä urheilumaailmaan pitää löytyä.

Viime kausi oli Peltomaan mukaan kaikille urheilijoille raskas.

-Lentopallokatsomoisssa ei ollut yleisöä ja koko ajan elettiin epätietoisina siitä, voidaanko kautta pelata loppuun. LP-Vampulan ykkössarjajoukkueessa pelaajat ovat nuoresta iästään huolimatta tavoitteellisia, ja he pyrkivät myös lentopallourallaan eteenpäin. Lentopalloilijoille psyykkinen valmennus on vapaaehtoista. En ole joka treeneissä mukana, mutta olen pelaajien tavoitettavissa ja saatavilla, sanoo Pilvi Peltomaa.

  Takaisin