Seuraa meitä somessa:

Lauri Hakala: Tuntuu kuin olisi mennyt kotiin

26.09.2014

Lauri Hakala palaa maailmalta kotoiseen Mestaruusliigaan valmentamaan LEKA Volleyta.

Pieksämäeltä lähtöisin oleva Lauri Hakala on pelaajauransa jälkeen kerennyt kiertää valmentamassa ulkomailla. Kaudeksi 2011-12 Hakala palkattiin huippuyliopisto Pepperdine Universityn valmennustiimiin, josta hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi vapaaehtoiseksi valmentamaan venäläistä Dinamo Kazania. Viime kaudella Hakala nähtiin Sloveniassa ACH Volley Ljubljanan apuvalmentajana.

Täksi kaudeksi mies palasi kuitenkin kotimaahan ja uuden Kuopiolaisen LEKA Volleyn peräsimeen kauden kattavalla sopimuksella. LEKA Volleyn ryhmä on päävalmentajalle entuudestaan tuttu, mikä teki palaamisesta vieläkin helpompaa.

- Tosi hyvät fiilikset, tuntui kuin olisi mennyt kotiin, Hakala kommentoi paluutaan. Kuopiolaiset lähtevät Mestaruusliigaan taistelemaan joka pelissä täysillä.

Hakala uskoo, että joukkueen peli paranee koko ajan ja todellinen kunto selviää kauden edetessä.

- Olemme kilpailuhenkinen ryhmä. En ole kauheasti nähnyt liigapelejä viime vuosina, mutta syyskauden mittaan varmaan selviää mihin meidän rahkeet riittää.

LEKA Volleyn taival Mestaruusliigassa alkaa lauantaina paikalliskamppailulla Pielaveden Sampoa vastaan. Joukkueet pelaavat toisiaan vastaan myös sunnuntaina.

Päävalmentaja Hakala on tyytyväinen joukkueensa tämän hetkiseen kehityssuuntaan.

- Se on parempi olla tyytyväinen, kun sarja alkaa. Ollaan ihan hyvällä tiellä. Joukkueella on alkavalle kaudelle selvä tavoite – kuuden joukkoon runkosarjassa.

- Uskon, että näin tasaisessa sarjassa se on ihan realistinen tavoite, Hakala päättää.

Teksti: Katri Kastarinen
Kuva: Kimmo Nurminen

  Takaisin