Seuraa meitä somessa:

Lentiskerholla ei suuria vaikeuksia WoVon kanssa - Mäkikyrö vastuuseen

31.01.2019

Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi liigakärki LP Viestin kanssa tasapisteisiin (kaksi peliä enemmän pelanneena) kaadettuaan pohjoisessa torstain ainoassa liigapelissä ilman suuria vaikeuksia sarjajumbo WoVo Rovaniemen 3-0 (25-18, 25-19, 25-19)..

Teemu Mäkikyrö toimi ottelussa WoVon päävalmentajana Juha Keihäskosken ollessa nyt apuroolissa. Tämä asetelma on käytössä myös tästä eteenpäin.

Vierasjoukkue laittoi tuulemaan heti ja passari Martinin parin ässän siivittämällä syöttövuorolla se karkasi heti 0-6 -lukemiin. Hetken päästä lukemat olivat jo 1-10, ennen kuin Ekaterina Klimova sai hyökättyä ensimmäisen rovaniemeläisten oman pisteen (2-10). Näyttöpaikan saanut 16-vuotias keskipelaaja Laura Laukkanen oli lopulta avauserän hahmo tehden 6/+5.

Toinen erä eteni tasaisesti aina 13-13 -asti, jonka jälkeen Hämeenlinna repäisi Salla Karhun syöttövuorolla nopeasti tauluun 15-21 -lukemat.

Kolmannessa kotijoukkue johti vielä Alisa Hirvosen hyökkäyksen myötä 19-18, mutta sen jälkeen vieraat jyräsivät taas vakuuttavasti erä- ja sitä kautta otteluvoittoon Kokkosen syöttövuorolla.

Hämeenlinnalaiset pelaavat heti huomenna LiigaPlokin vieraana, kun taas WoVo kohtaa seuraavaksi sunnuntaina LP Kangasalan.

Alisa Laine, WoVo:

- Meidän peli on edelleen epätasaista, josta löytyy hyviä ja huonoja hetkiä. Niistä huonoista hetkistä meillä on vaikeuksia päästä takaisin siihen omaan peliin. Vaikka kolmas erä oli tasaista, niin pelasimme jotenkin kuin oltaisiin suorilta se ”huonompi” joukkue.

- Itseltäni tämä oli ensimmäinen peli, jossa uskalsin oikeasti pelata, enkä pelännyt olla kentällä. Uskalsin nyt tehdä ratkaisuja, kun sain vastuuta, enkä ollut sellainen ns. pakkovaihto.

Salla Karhu, Hämeenlinna:

- Onnistuimme tänään syötöllä rikkomaan hyvin vastustajan peliä. Pauline (Martin) sai heti kärkeen hyvän syöttöputken, jolla rikottiin WoVon keskipeliä, niin se oli ehkä tänään se avain voittoon.

- Paluu Mestaruusliigaan tuntuu mukavalta. Joukkueessa on todella hyvä meininki, joten ihan kuin kotiin olisi tullut.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Isompaa muutosta ei ole vielä tapahtunut. Ne asiat, mitkä näkyvät treeneissä, näkyvät valitettavasti myös pelissä. Kurinalaisuudessa ja taitotasossa olemme selkeästi vastustajia tällä hetkellä jäljessä. Puolustaminen on välillä sellaista toivomista, kun kaveri lyö rajaan, niin toivotaan, että se menisi yli, eikä mennä perään.

- Päävalmentajaksi asettuminen oli seurajohdon yhteinen päätös, jonka myös Keihäskoski ymmärsi ja hyväksyi. Jotain oli tässä vaiheessa pakko tehdä ja kun kassa ei riitä uusiin hankintoihin, niin katsottiin tämän olevan paras ratkaisu.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

- Meiltä hyvä, muttei helppo peli. Kerroin ennen ottelua pelaajille, että hävisimme viimeksi täällä avauserän, koska WoVo pelaa hyvin kotona ja meidän pitäisi olla hereillä alusta asti. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen tänään. Passi- ja laitapeli toimi tänään hyvin.

WoVo Rovaniemi - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3
18-25, 19-25, 19-25
WoVo: Schoene 14/+3, Jordan 7/+2, Klimova 6/+3
Hämeenlinna: Orle 14/+8, Laukkanen 11/+8, Karhu 10/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Orle Lentiskerho
2 Polso WoVo
1 Häyrynen WoVo

PROlibero
Porsanger, Lentiskerho

Ottelutilasto

Kuvat: Esko Nevala / WoVo

  Takaisin