Lentopallokerhon viikonloppu vuoristorataa - OrPolle piste Kuusamossa

26.01.2020

Lauantaina Rovaniemellä 0-3 -hävinnyt Lentopallokerho otti sunnuntaina 3-0 -voiton LiigaPlokista. OrPo puolestaan nappasi pisteen Pölkyltä ja LP-Vampula kaatoi Puijo-Wolleyn 3-0.

OrPo taisteli pisteen matkaväsymystä poteneelta Pölkyltä

Polkky Kuusamo - OrPo 3-2 (25-16, 23-25, 25-20, 25-27, 15-11).

OrPo taisteli hyvin ensimmäisen erän läpilaskun jälkeen viemällä toisen ja neljännen erän tiukan taistelun jälkeen itselleen ja venytti ottelun viisieräiseksi. Ranskan reissusta hieman matkaväsynyt Pölkky teki ottelussa hurjan määrän virheitä, mutta oli terävänä viidennessä erässä ja ansaitsi otteluvoiton.

Pölkky tuli ensimmäiseen erään hyvällä latauksella eikä antanut vastustajalle paljoa mahdollisuuksia. OrPon edellisessä ottelussa loistanut yleispelaaja Lauryn Gills teki ensimmäisen pisteensä vasta Pölkyn eräpallotilanteessa 24-13 Pölkyn hyvän torjunta-puolustuspelaamisen takia. Carly Beddinfieldillä oli mainio iltapuhde ja hänet palkittiin vierasjoukkueen parhaana pelaajana.

Ottelun suurimman pistemäärän (25/+13) teki joukkueensa parhaana palkittu Pölkyn hakkuri Lucia Babic, jonka onnistumista Timo Tolvanen iloitisi ottelun jälkee lehdistötilaisuudessa.

Pölkyn keskipelaajat Anna Wruck ja Jonna Wasserfaller onnistuivat myös hyvin. Pölkyn yleispelaajat Adeja Lambert sekä Brittany Maxwell olivat hyvässä vireessä ottelun alussa, mutta pelin edetessä askel alkoi molemmilla painaa ja tätä Tolvanen piti ymmärrettävänä matkarasitusten takia.

Carly Beddingfield, OrPo:

- Kova peli, paransimme ottelun loppua kohti, mutta ehkä heräsimme pelaamaan liian myöhään. Omaan hyökkäyspeliin olen tyytyväinen, mutta en torjuntaan.

Lucia Babic, Pölkky:

- On ollut raskas viikko matkustamisineen. Aloitimme ottelun hyvin, mutta löysäsimme toisessa erässä. Pystyimme kuitenkin yltämään voittoon.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja OrPo:

- Yhteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, samoin hyvään taisteluilmeeseen. Puolustuksen ja syötön avulla tulimme mukaan peliin. Viidennen erän puolessa välissä oltiin tasatilanteessa, mutta Pölkky tuli loppuerän hyvällä syötöllä. Meiltä on Saara Holm tulossa takaisin pelaavaan kokoonpanoon jo seuraavaan peliin. Nyt meiltä puuttuivat vaihtoehdot.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Paljon virheitä ja huolimattomuutta etenkin neljännen erän loppuun. Matkustaminen näkyi pelissämme, mutta seuraavassa ottelussa uskon tekemisen olevan jo ihan erin näköistä. Lucia Babicilta hyvä esitys hieman heikomman jakson jälkeen.

Hämeenlinnalla kaksijakoinen viikonloppu

Tuore cupmestari LiigaPloki koki sunnuntaina kotitappion edellispäivänä Rovaniemellä erävoitoitta jääneestä Hämeenlinnan Lentopallokerhosta 0-3 (22-25, 19-25, 22-25)

LiigaPloki oli avauserässä kuin jäässä, ja kun Hämeenlinna tuli kovalla asenteella ja aktiivisella otteella peliin, se otti 11-3 johdon. Liigakentille loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Suvi Kokkonen oli isossa roolissa vierasjoukkueen pelissä. Kotijoukkue sai kuitenkin otteihinsa terävyyttä. Hakkuri Yasmine Madsen onnistui mainiosti verkkopelissä. LiigaPloki nousikin tilanteeseen 15-15, mutta erän lopussa kentälle tullut Emmi Riikilä ratkaisi sen Lentopallokerholle kahdellä ässäsyötöllä.

Toinen erä oli lähes kopio ensimmäisestä,. Tilanteessa 16-16 Kerhon Mikayla Shieldsin hyvin suunnatut aloitukset tuottivat vaikeuksia LiigaPlokin vastaanotolle. Sen hyökkäystehot eivät riittäneet kääntämään erää hyvin puolustaneelta Hämeenlinnalta.
Kolmannessa erässä kuusikkoon tullut Maddie Palmer yritti herätellä kotijoukkuetta taisteluun. Lentopallokerho oli kuiytenkin riittävän terävä voittamaan LiigaPlokin, jonka peliä leimasivat puolustuksen jälkeiset hyökkäysvirheet. Kolmas erä Hämeenlinnalle 25-22 ja koko ottelu suoraan 3-0.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Tänään emme kasvaneet pelissä riittävästi. Tulevaisuutta varten pitää oppia ymmärtämään miten lentopalloa pitää pelata. Se vaatii pelaajilta ammattimaista toimintaa. Meillä on uusi joukkue ja se vie aikaa oppia pelaamaan peliä.

Matteo Petassuglia, HLPK:

- Tänään pelasimme paremmin kuin eilen Rovaniemellä. Pelin kehittymisen kannalta ratkaisu on, että teemme laadukasta työtä jokaisessa harjoituksessa. Tänään pelasimme 70% tasolla. Joukkue on ollut kasassa vasta kaksi viikkoa. Sen on pystyttävä pelaamaan omalla tasollaan.

Elizabeth Field, LiigaPloki:

- Pelin tulos 0-3 tulos oli raskas. Hämeenlinna pelasi hyvin ja hyökkäsi tehokkaasti.

Suvi Kokkonen, HLPK:

- Saatiin tappioputki poikki tänään. Lähdimme peliin aggressiivisella asenteella ja se tuotti hyvän tuloksen.

LP-Vampula voittoon tutuista kuopiolaisvieraista

LP-Vampula otti sunnuntaina kotivoiton Puijo-Wolleysta pienien vaikeuksien kautta erin 3-0 (25-21, 25-12, 25-19).

Ottelussa oli normaalia enemmän mielenkiintoisia elementtejä, sillä vastustajan riveistä löytyi useita Huittisissa aiemmin urallaan pelanneita pelaajia. Ehkä suurin mielenkiinto yleisön joukosta osui viime kauden kapteenin Iida Paanasen otteisiin. Iida aloitti ottelun passarina syöttöruudusta ja seuran ulkomaalaisvahvistus Nikki Cornwall aloitti hakkurin paikalta. Erän edetessä Nikki jatkoi kuitenkin passarina ja Iida siirtyi etukenttäkierroksen ajan vaihtopenkille, tullen sieltä kuitenkin välillä takaisin.
LP-Vampulan ja Puijo Volleyn avauserä oli juuri niin haastava kuin ennakkoon oli odotettavissa. Puijo lähti altavastaajan asemassa hyökkäämään rohkeasti ja kotijoukkue sortui turhan useasti omiin virheisiin. Andrikopouloun ja Cveticanin hyökkäyspisteiden avustamana erä lopulta Huittisiin pistein 25-21.

Toinen erä alkoi Mila Viljasen tahdissa, kun hän rokotti kuopiolaisten vastaanottoa kolmella ässällä ja tilanne oli hetkessä jo 5-0. Puijo joutui jo tuossa vaiheessa erää turvautumaan ensimmäiseen aikalisäänsä. Vampula jatkoi verkolla pisteiden tehtailua laajalla rintamalla, eikä Puijo pystynyt tuohon rynnistykseen vastaamaan, josta johtuen toinen aikalisä vieraille tilanteessa 10-2. Aikalisän jälkeen Vampulassakin pelannut Hilkka Hujanen pyrki ottamaan joukkuettaan reppuselkään torjuntapisteellä ja kahdella suoralla syöttöpisteellä. Hyvällä pelipäällä olleet Jakic sekä Andrikopoulou pitivät kuitenkin hyvillä onnistumisilla vieraat aisoissa. Sen enempään ei erässä vaihtojenkin myötä parannusta yrittäneet kuopiolaisvieraat kyenneet ja erä lopulta selvääkin selvemmin LP-Vampulalle pistein 25-12.

Ottelun päätöspisteen pamautti Narvipallosta Huittisiin kehittymään siirtynyt ykkössarjasta farmisopimuksella ja kentälle erän loppupuolella päässyt Julia Seikkula. Kaksi edellistä pistettä sen sijaan päätti loimaalaistaustainen, seurassa jo viidettä kautta, mutta loukkaantumisten vuoksi hajanaisia kausia pelannut Marika Välimäki. Kolmannessa erässä tahti vaikutti jatkuvan toisen erän kaltaisena ja tällä kertaa Jakicin hyökkäyspisteen jälkeen Kiukaisten lahja Suomen lentopallolle, Jenni Jantunen, syötti kaksi ässää. Tilanne toisen erän alun tavoin 5-0 ja Kuopion ensimmäinen aikalisä. Tuosta shokkialusta ei savolaiset enää nousseet, vaan erä päättyi kotijoukkueen useista vaihdoista huolimatta Vampulalle Julia Seikkulan hyökkäyspisteellä erin 3-0.

Ottelun parhaina palkittiin vieraista kapteeni Hilkka Hujanen ja kotijoukkueesta passari Mila Viljanen.