Seuraa meitä somessa:

Lentopallon Teknikum Suomen Cup uudistuu - Superviikonloppu Tampereella tammikuussa

01.07.2020

Lentopallon Suomen Cup on hakenut viime vuosina muotoaan, kuten käytännössä kaikkien muiden palloilulajien cupkilpailut maassamme. Tulevalla kaudella cupkisat huipentuvat Tampereella Kauppi Sports Centerissä järjestettävään Superviikonloppuun, johon liittyy Suomen Cupin Final Four -pelien lisäksi paljon muutakin 29.-31. tammikuuta 2021.

Tarkemmin itse VaLePan ja Lentopalloliiton yhdessä järjestämästä Superviikonlopusta tiedotetaan myöhemmin, mutta se tulee pitämään sisällään miesten ja naisten Suomen Cupin välierät sekä finaalit, Nuorten Suomen Cupin B-ikäisten osalta, ison junioriturnauksen, valmentajaseminaareja, seurapäivän sekä muita lajiin liittyviä tapaamisia.

Uudenlainen cupsysteemi

Itse Teknikum Suomen Cupin pelisysteemi uudistuu melko radikaalisti. Mukaan pääsee tällä kertaa vain Mestaruusliigan kymmenen ja 1-sarjan 12 joukkuetta molemmissa sukupuolissa.

1. kierroksella kohtaavat kuudessa otteluparissa tusina 1-sarjajoukkueita, jotka pelaavat sarjaottelunsa yhteydessä paikasta 2. kierrokselle cupissa. Otteluparit muodostetaan viime kauden sijoitusten perusteella ja ne pelataan syys-lokakuun aikana.

2. kierroksella aloittavat Mestaruusliigan 10 joukkuetta muodostaen viisi otteluparia viime kauden sijoitusten perusteella. 1-sarjan avauskierrokselta jatkoon päässeet joukkueet muodostavat loput kolme otteluparia tällä kierroksella. Mestaruusliigajoukkueiden cup-ottelut ovat myös samalla liigaotteluita ja sama käytäntö tarvittaessa myös kierroksen 1-sarjajoukkueiden kamppailuissa.

Puolivälierissä on näin jäljellä neljässä otteluparissa yksi liigajoukkueiden kohtaaminen sekä kolme liigajoukkueen ja 1-sarjajoukkueen välistä ottelua. Näiden otteluiden voittajat selviävät Tampereen Final Four -turnaukseen.

Teknikum Suomen Cupin Final Four -turnauksessa naisten välierät pelataan perjantaina 29.1. ja miesten lauantaina 30.1.. Naisten finaali on lauantaina ja miesten sunnuntaina 31.1..

Miesten Suomen Cupin 2. kierroksen liigajoukkueiden otteluparit 10.-11.10.:
Akaa-Volley - Loimu
Tiikerit - Ducks
VaLePa - ETTA
Savo Volley- Hurmos
Hurrikaani - PerPo
Lisäksi kolme 1-sarjan joukkueiden otteluparia

3. kierros:
Voittajat otteluista Akaa-Volley - Loimu ja Tiikerit - Ducks
Voittajat otteluista VaLePa - ETTA - 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista Savo Volley- Hurmos - 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista Hurrikaani - PerPo - 1-sarjan otteluparin voittaja

Naisten Suomen Cupin 2. kierroksen liigajoukkueiden otteluparit 7.-8.10.:
LP-Vampula - OrPo
LP Viesti - Lentopallokerho
LiigaPloki - WoVo
LP Kangasala - JymyVolley
Pölkky - Puijo Wolley
Lisäksi kolme 1-sarjan joukkueiden otteluparia

3. kierros:
Voittajat otteluista LP-Vampula - OrPo ja LP Viesti - Lentopallokerho
Voittajat otteluista LiigaPloki - WoVo - 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista LP Kangasala - JymyVolley - 1-sarjan otteluparin voittaja
Voittajat otteluista Pölkky - Puijo Wolley - 1-sarjan otteluparin voittaja

  Takaisin