Seuraa meitä somessa:

Leonenko takoi ratkaisun lauantaiksi Saloon

18.03.2021

Hämeenlinnan Lentopallokerhon Lena Leonenko johti kotijoukkueen 3-1 -voittoon torstai-iltana LP Viestiä vastaan ja samalla naisten välieräparin kolmanteen sekä ratkaievaan peliin lauantaiksi Salohalliin.

Kerhon peli oli taktisesti Viestiä kypsempi ja siten ansaitsi voittonsa. Kerho oli Viestiä parempi aloitusten nostoissa, tulivoimassa ja väsytti vastustajan syömähampaat pahoilla aloitussyötöillä. Torjunnoissa joukkueet olivat tasavahvoja.

Kerho aloitti ottelun väkevästi kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Sitten erän lähetessä loppua Kerho kipsaantui ja Viesti esitti parhaita otteitaan ja voitti ensimmäisen erän 25-22. Erä päättyi Czakanin kahteen ässään ja muutenkin Anna oli erän tehokkain pelaaja.

Toinen erä kulki alusta saakka tasaisena mutta loppua kohden Kerho hallitsi tilanteita. Erässä tehtiin hurjia puolustuspalloja ja lipsuneita palloja haettiin välillä kaukaakin. Toisessa erässä Kerho hyökkäsi tasaisesti kaikkien pelaajien kautta mutta Leonenkon hyvä peli oli näkyvintä. Viestin Andrikopoulou takoi erässä hurjat 9 pistettä mutta sekään ei auttanut kun Kerho vei erän 25-22 ja tasoitti pelin.

Kolmas erä kulki alusta saakka Kerhon komennossa ja kotijoukkueen ilotulitusta johtivat Madsen ja Leonenko. Viesti yritti sotkea Kerhon peliä monilla vaihdoilla. Yllättäen Viestin tehokkain pelaaja oli vähän peliaikaa saanut White. Erä Kerholle 25-16.

Sama tahti jatkui neljännessä erässä. Kerho vei ja Viesti vikisi. Viesti ei saanut Kerhon tehotykkejä Leonenkoa ja Madsenia millään konstilla kiinni. Molemmat pelaajat iskivät raskaalla kädellä palloa Viestin lattiaan. Viesti yritti vielä parhaansa mutta tyytyi kohtaloonsa ja neljäs erä Lentiskerholle selvin numeroin 25-16 ja otteluvoitto erin 3-1. Taistelu finaalipaikasta jatkuu ja päättyy Salossa lauantaina 20.3.

Lena Leonenko:

“Tykkäsin kovasti koko fiiliksestä tänään, minun joukkueeni taisteli tänään niin hienosti, kaikki tukivat toisiaan erittäin hyvin. Rakastan lentopalloa ja sitä kun pelatessa ”tunnet” koko tiimin: valmentajan, pelaajat, jokaisen – koko tiimin”.

Matteo Pentassuglia:

“Hyvä ottelu, hyvä taistelu. Olen todella ylpeä pelaajista, suoriuduimme tästä loistavasti, pelaajien silmissä oli tulta tänään. Nyt olemme taas 0 – 0 tilanteessa, joka on sama kuin 1 – 1 tilanne, eli meidän on voitettava vielä yksi ottelu, että pääsemme finaaleihin. Ja teemme varmasti parhaamme, että loppuotteluihin päästään. Ja olen varma, että taistelemme koko pelin alusta loppuun”.

Anna Czakan:

“No, ruvettiin laiskottelemaan pelissä – ja siihen se sitten katkesi. Hämeenlinna pääsi sen avulla hyvin peliin mukaan ja tulivat kovaa. Omaan peliini en voi olla tyytyväinen, kun hävittiin. Meillä on vielä paljon parantamista”.

Tomi Lemminkäinen:

“Olen ihan tyytyväinen kahden ensimmäisen erän peliin. Me hallitsimme molempia eriä ja silti pystyimme häviämään sen toisen erän, vaikka suurin osa pelistä oli meidän hallussa. Jatko oli selvää Kerhon hallintaa ja meiltä aika halutonta pelaamista sekä kolmas että neljäs erä. Eipä niissä erissä meillä ollut juuri jakoa, Kerho pelasi ihan hyvin ja meillä oikeastaan vain Czakan ja Andrikopoulou. Lauantaina jatketaan – eikä lie mikään suuri yllätys, että pelataan kolme peliä. Lähdetään haastamaan lauantaina ennakkosuosikki”.

Ottelussa palkittiin Kerhon Leonenko ja Viesti Czakan.

Tilastohuomiota
* LP Viesti 20. kerta pudotuspeleissä, myös 20. kerta perättäin pudotuspeleissä, 15. kerta perättäin välierissä
* LP Viesti pudotuspeleissä 170 ottelua, 129-41 voitot-tappiot. Maratontaulukon 2.
* LP Viesti mitalit 9-6-1
* Hämeenlinna 24. kerta pudotuspeleissä, biitenä edelliskautena mitaleilla: 2-1-2
* Hämeenlinna pudotuspeleissä 218 ottelua, 140-78 voitot-tappiot. Maratontaulukon 1.
* Hämeenlinna Mitalit 10-5-5
* 10 keskinäistä pudotuspelisarjaa, kaikki finaaleissa. Ottelusarjat Hämeenlinnalle 6-4 Otteluvoitot nyt 24-21 Salolle. Salossa voitot 15-9 LP Viestille Hämeenlinnassa voitot 12-9 Hämeenlinnalle
* Tämän kauden aiemmat kohtaamiset 7.10. Salossa 3-0, 14.10. Hämeenlinnassa 1-3 ja 3.3. Hämeenlinnassa 3-2 sekä 1. puolivälierä 3-2 Salossa

Eniten pudotuspeliotteluita
LP Viesti: Kosonen 64, Tuchashvili 57, Czakan 38
Hämeenlinna: Öhman 52, Leonenko 40, Riikilä 20

Parhaat pisteentekijät:
Hämeenlinna: Leonenko 21/+16,Madsen 18/+11,Riikilä 11/+2
LP Viesti:Andrikopoulou 19/+9,Czakan 15/+10,Siebring 9/+2

Ottelutilasto

Ruudun ottelukooste

Otteluvoitot 1-1

  Takaisin