Seuraa meitä somessa:

LigaSärkät kairasi voiton Vantaalta

29.11.2014

Lauantai-ilta tarjosi miesten Mestaruusliigassa LiigaSärkille kauden toisen voiton, Ettalle täyden pistepotin kotikentällään Loimusta ja Tiikereille paluun liigan kärkeen.


Etta puristi erien loput kolmeen pisteeseen oikeuttaen

Etta (8-4) rutisti paremmin erien loput vahvojen yleispelaajiensa johdolla ja kukisti vierailleen Raision Loimun (9-4) 3-1 (25-23, 25-23, 23-25, 25-20). Etta on voittanut viimeisistä seitsemästä pelistä kuusi keräten niistä 17 pistettä.

Joukkueiden avausottelun Raisiossa Etta vei lokakuussa 2-3.

Etta teki ottelussa vain viisi suoraa hyökkäysvirhettä, eikä Loimullekaan niitä tullut kuin yhdeksän. Anssi Hakala oli joukkueen tehokkain 24/+18 tehden toissalta kolme joukkueen hyökkäysviheistä eli koko muulle joukkueelle virheitä tuli hyökkäyksissä vain kaksi.

Torjunnat Etta vei 15-10.

Loimun päävalmentaja, Henri Tuomi:

- Hyvä tasoinen matsi, meillä oli omat mahdollisuudet. Eka ja toinen erä olisi pitänyt ottaa, mutta ne nyt kääntyi näin. Kolmanne erän jälkeen loppui paukut. Varmasti yleisöön menevä ottelu

Ettan päävalmentaja, Olli Kuoksa:

- Oli upea peli meiltä. En muista, että milloin mun porukka on pelannut viimeksi näin hyvin. Viisi hyökkäysvirhettä neljään erään, jotn hyviä oltiin. Nyt nähtiin meidän oikea taso. Jos tällä tasolla pelataan, niin voimme voittaa kenet tahansa. Loimu on hyvä porukka, hyviä pelaajia ja hyvin valmennettu, mutta Etta voitti. Ahon kanssa mietitään, että mitä tehdään. Nyt loppui sopimus, mutta varmaan jonkilaisessa roolissa jatkaa. Marttilalla on nilkka nyrjähtänyt joten hän on pari viikkoa pois.

Etta, Jani Sippola:

- Enemmän on latinkia kun vanhaa porukkaa vastaan pelaa. Hienoa aikaa oli Loimussa ja pieni extrajännitys oli. Se onneksi kääntyi positiiviseksi energiaksi. Vastaanotossa oltiin parempia kuin vastustaja, pienet on marginaalit. Mukava palata takaisin Urheilutalolle. Kastellin halli on hyvä, mutta siellä olisi pitänyt saada vaikka viikko treenata, niin olisi saatu kotietu hallistakin.

Parhaat pelaajat:
Etta, Jani Sippola
Loimu, Urpo Sivula

Parhaat pistemiehet
Etta: Hakala 24/+18, Walker 19/+6, Sorvoja 13/+7
Loimu: Sivula 26/+12, T.Rumpunen 18/+13, O.Rumpunen 14/+6

LähiTapiolan pisteet
3p Hakala Etta
2p Sivula Loimu
1p Walker Etta

Ottelutilasto

Riento kiusasi Tiikereitä, silti sarjakärki vaihtui taas

Liiga-Riento (2-10) osoitti vaarallisuutensa nappaamalla erävoiton vierailleelta Tiikereiltä (10-3), mutta täysi pistepotti matkasi Kokkolaan erin 1-3 (20-25, 25-21, 21-25, 18-25). Samalla liigan kärkipaikka vaihtoi omistajaa jo kolmannen kerran tällä viikolla, kun Tiikerit ohitti vuorostaan VaLePa Sastamalan.

Kauden ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen meni lokakuun ensimmäisenä päivänä Tiikereille kotona 3-0.

Joensuussa pelattiin neljä samankaltaista erää yleisöönmenevää lentopalloa. Tiikerit aloitti erät ryminällä ja Riento yritti päästä peliin mukaan muutaman pisteen takamatkalta. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui kirissään, ja kuittasi erän itselleen lukemin 25-21.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Tiikerit peluutti hakkurina nuorta Antti Ropposta, joka onnistui roolissaan hyvin tehden 9/+4. Toisen erän tappion myötä Tiikerit vaihtoi hakkuriksi siihen asti levänneen Lelu Ojansivun sekä Matti Hietanen vaihtoi liberosta yleispelaajaksi Lauri Jylhän tehdessä päinvastaisen roolituksen. Vaihdot toivat toivottua tulosta Tiikereiden pelaamiseen, eikä Riento päässyt enää horjuttamaan vierailijoita.

Neljännessä erässä Tiikerit karkasi ottelun voittoon tilanteesta 11-11 Ojansivun ja Roman Saussin vaikeitten aloitussyöttöjen turvin. Ojansivu ehti takoa kahteen erään tehot 16/+12.

- Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen kauden ainoalta Joensuun reissulta, summasi Tiikereiden Tommi Tiilikainen.

- Kaksi erää pelailtiin ja sen jälkeen alettiin pelata, kiteytti Riennon Jani Säisä ottelun kulkua.

- Harmittaa kun olisi ollut enemmänkin otettavissa, tuumi kotijoukkueesta palkittu Joni Savimäki.

Parhaat pistemiehet
Riento: Savimäki 19/+4, Louhela 14/+6, Pennanen 10/+1
Tiikerit: Sauss 16/+9, Ojansivu 16/+12, Ropponen 9/+4

LähiTapiolan pisteet
3p Lelu Ojansivu Tiikerit
2p Joni Savimäki Riento
1p Romans Sauss Tiikerit

Ottelutilasto

LiigaSärkät rutisti toisen voittonsa

Alkukierrosten voittokone Korson Veto (5-10) yskii liigan edetessä ja lauantaina liigassa viimeisenä oleva LiigaSärkät (2-10) hakikin Vantaalta voiton tiukan viisieräisen jälkeen erin 2-3 (25-20, 25-13, 23-25, 23-25, 9-15).

Samalla tilanne sijoilla 9.-12. tasoittui entisestään. Team Lakkapäällä on nyt kasassa 9, Riennolla 8 ja Iskulla sekä LiigaSärkillä 7 pistettä.

Kaksi ensimmäistä erää oli korsolaisten juhlaa, mutta sen jälkeen vieraiden härkämäisen tehokas esitys vaimensi lopuksi myös kotiyleisön muuten hyvin sujuneen kannatuksen. Korson Vedon joukkueessa riehunut flunssa-aalto vei lopulta mehut kotijoukkueen pelaajista.

Libero Ville-Erik Tarkiainen, Korson Veto

- Peli lähti hyvin käyntiin meiltä, mutta fokus katosi pitkän tauon jälkeen. Luultiin että tää matsi tulee helposti meille. Hyvältä on tuntunut Korsossa pelaaminen, kun on koko ajan saanut peliaikaa.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Vastuullisena valmentajana olin tänään huolissani pelaajien kestämisestä. Flunssa-aalto riehuu meillä ja vain kolme pelaajaa terveiden kirjoissa. Nyt on mahdollisuus kuitenkin viikon aikana saada väsyneet kaverit kuntoon. Tänään tuli meille aivan liian paljon syöttövirheitä. Annettiin kaverin tulla peliin mukaan.

Yleispelaaja Mikko Keski-Sipilä, LiigaSärkät

- Oltiin syvällä kahden ekan erän jälkeen. Keskusteltiin kopissa ihan ääneen. Se auttoi. Peli kääntyi. Syöttömme parani ja saatiin puolustuksia sekä käännettiin pitkät pallot meille. Vuoristorataa peli on meillä vieläkin. Saatiin joukkue niin myöhään kasaan, mutta peli paranee kauden edetessä.

Päävalmentaja Shailen Ramdoo, LiigaSärkät

- Vähensimme virheiden tekemistä kolmannesta erästä lähtien. Meidän on oltava kärsivällisiä, jos haluamme voittaa eriä ja pelejä. Pelaajien on opittava koko ajan keskittymään paremmin ja voittamaan palloja kärsivällisellä jauhamisella. Jussi Mäkinen on pelaaja, joka pystyy kääntämään pelejä. Niin tänäänkin kävi. Etenemme peli peliltä.

Parhaat pistemiehet
Korson Veto: Toni Kankaanpää 23/+14, Karl Külaots 18/+5, Antti Vallin 14/+7
LiigaSärkät: Mikko Keski-Sipilä 15/+8, Bruno Baltar 14/+4, Danilo Carvalho 13/+11

Otteluisäntä FinnBulls Oy palkitsi parhaina pelaajina Korson Vedosta Ville-Erik Tarkiaisen ja LiigaSärkistä Mikko Keski-Sipilän.

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä Mikko Keski-Sipilä, LiigaSärkät
2 pistettä Ville-Erik Tarkiainen. Korson Veto
1 pistettä Ville Kaksonen. LiigaSärkät

Ottelutilasto

Kuvat:
Vantaa, Juha Jäntti

  Takaisin