Seuraa meitä somessa:

LiigaEura tsemppasi pisteen viimeisellä hetkellä

22.02.2014


Pieksämäen Lena Kozyriatska on tykittänyt HPK:n torjunnan kiusaksi.

Naisten runkosarjan päätöskierroksella OrPo varmisti välieräpaikan ja LiigaEura taisteli itselleen viimeisessä mahdollisessa vaiheessa sarjapisteen.

LP Viesti kuittasi Suomen cupin finaalitappionsa naisten lentopallon Mestaruusliigassa runkosarjan päätöskierroksen kotivoitolla LP Kangasalasta selkein lukemin 3-0 (25-19, 25-16, 25-12).

Suoraa välieräpaikkaa tavoitellut LP Kangasala joutui aika ryöpytykseen.

- Aika myllytykseen jouduttiin. Hyökkäyspelissä ei saatu oikein mitään aikaan, osaltaan se oli toki LP Viestin hyvyyttä, mutta kyllä me oltiin normaalia vaisumpia. Vastaanotto oli Salohallissa tehtynä ihan ok ja puolustuspelikin siedettävää. Kolmanteen erään laitoin kotimaisen kokoonpanon osaltaan ulkomaalaisten vaisujen esitysten takia, osin siksi, että meillä on jo keskiviikkona seuraava peli, kertoili LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen oli tyytyväinen.

- Oltiin hyvin valmistautuneita ja odotimme kovempaa taistelua vastustajalta. Alkukohinan jälkeen peli kääntyi meille ja olimme hallitsevampi osapuoli toisen erän loppua lukuun ottamatta. Kolmaskin erä alkoi hieman vaisusti, mutta kun peli saatiin käyntiin, homma oli hallussa, totesi Raatikainen.

Molemmat valmentajat olivat runkosarjaan tyytyväisiä:

- Tavoite oli olla neljän parhaan joukossa, siihen päästiin ja tulos on siltä osin hyvä. Suomen cupin voitto on kirsikkana kakun päällä, tiivisti Alatalo.

- Runkosarjan voitto yhdellä tappiolla on joukkueelta hieno saavutus, cupin tappio tietenkin vähän harmittaa, mutta eurocupissa mentiin taas askel eteenpäin, kiteytti Raatikainen.

LP Viesti: Rakic 16/+13, Ennok 14/+8, Jokinen 8/+4

LP Kangasala: Jeter 6/+5, Koolhaas 4/+2, Acosta 4/-2

Yleisöä: 567

Tuomarit: Caven - Rinne

Lähitapiolan pisteet: 3 Polishchuk, 2 Rakic, 1 Ennok

Tilasto

HPK ja Pieksämäki pelasivat puolivälierälämmittelyn

HPK päätti runkosarjan kuuden pisteen viikonvaihteeseen, kun se perjantain voiton jatkeeksi löi lauantaina Pieksämäki Volleyn 3-1 (25-9, 22-25, 25-16, 25-20). Tämä tiesi joukkueiden kohtaamista myös keskiviikkona alkavissa puolivälierissä.

Torjuntaylivoima oli selvästi HPK:n heiniä: 13 torjuntaa Pieksämäen 7 vastaan. Kotijoukkueen torjunnoista kantoi päävastuun seitsemällä kaapilla Pihla Pelkiö, joka myös kunnostautui viimeisen erän syöttöputkellaan. Tappiotilanteesta 11-13 Pelkiön syöttöputki kesti aina johtotilanteeseen 21-13 saakka. Pelkiö myös varmisti voiton Mestaruusliigan torjuntatilastossa.

HPK:n ulkolaiskolmikko pelasi hyvin ja tänään kentällä loisti varsinkin Sue Jacobi (21/+11), jonka kohdalla sanonta tanssii kuin perhonen ja iskee kuin ampiainen pitää enemmän kuin paikkaansa.

Otteluisäntänä oli Lammin Matto ja Väri ja katsojia peli keräsi 356 kappaletta.

Pelin parhaina otteluisäntä palkitsi Pieksämäen liberon Outi Immosen ja kotijoukkueen torjuntaässä Pihla Pelkiön ja liberon tontilla hyvin pelanneen Sanna Häkkisen.

Pieksämäki Volleyn Viktor Circenko kehui vastapuolen hyökänneen paljon rohkeammin. Tulevien puolivälierien osalta valmentaja kertoi näin:

- Yritämme parhaamme. HPK on suosikki ja meidän täytyy voittaaksemme pelata kauden paras peli; jokaisen pelaajan. Tämän pelin jälkeen olemme viisaampia esimerkiksi torjunnan paikan suhteen.

HPK:n Jukka Koskinen oli tyytyväinen kenraaliin:

- Passijako oli tänään hyvä ja sekä Aneli että Sue ovat tuoneet meille hyökkäysvoimaa; lisäksi molempien syöttö puri tänään hyvin. Myös Pihlan pelasi tänään mainiosti torjuen ja syöttöruudussa. Karoliinasta olemme saaneet lisäksi hyvän hyökkäysuhkan keskelle.

Tämä peli antoi meille paljon ajatellen tulevia puolivälieriä. Nyt on hyvä kun pystymme keskittymään vain yhteen vastustajaan. Hiomme seitsikkopeliämme näissä peleissä ja tähtäin on välierissä.

Luottavaisesti tästä eteenpäin; takki ei kuitenkaan saa yhtään olla edes raollaan.

HPK: Otineru 22/+14, Jacobi 21/+11, Pelkiö 14/+13

Pieksämäki: Kozyriatska 16/+6, Tokarenko 15/-4, Väisänen 9/+8

Yleisöä: 356

Tuomarit: Hakala - Yli-Kivistö

Lähitapiolan pisteet: 3 Pelkiö, 2 Jacobi, 1 Otineru

Tilasto

LiigaEuran pistetili auki aivan viimeisellä hetkellä

Runkosarjan viimeinen taistelu toi viime tingassa LiigaEuralle ensimmäisen sarjapisteen. Voitto meni vieläkin kesälomansa aloittaneelle Liiga Plokille, mutta kahden surkean erän jälkeen tapahtunut ryhdistäytyminen toin makeat erävoitot Euraan. 2-3 (17-25, 18-25, 25-18, 25-22, 13-15).

Kentällä hääri loukkantumisen takia loppukauden peleistä pois olevan libero Eveliina Rautiaisen tilalla Pieksämäen Tsempistä pelaajalainalla Emmi Huovinen, ja hän onnistui avauksessaan erinomaisesti.

Kova jännitys syöttämisessä ratkaisi voiton viidennessä erässä vierailijoille, siinä ratkaiseva virhe-ero lopussa. Ploki lähti iloisella ilmeellä kauden päättäjäisiin, ja LiigaEura jatkaa treenaamista liigakarsintoja kohti vähän vapautuneempana.

Hanna Anttila LiigaPloki:

- Tulimme hienosti peliin, mutta pitkän erätauon jälkeen Eura paransi otteitaan oman syöttömme pehmentyessä. Hienoa, että päätimme kauden voittoon.

Emmi Huovinen LiigaEura:

- Hyvät fiilikset. Jännitti, mutta minut otettiin hienosti vastaan joukkueeseen. Eiliset treenit sujuivat hyvin ja oli helppoa lähteä peliin. Vastaanottomme ja puolustuspelaamisemme parani selvästi tauon jälkeen, ja sitä kautta muuhunkin tekemiseen tuli onnistumisia.

Teemu Oksanen LiigaPloki:

- Ei ehkä kaikkein tasokkainta lentopalloa, mutta tärkeää oli, että noustiin lopussa. Kunnia Euralle omastaan nousustaan. Niin ei aiemmissa kohtaamisissa ole käynyt, vaan kaksi erävoittoa on riittänyt yrityksen loppumiseen.

Reima Antola LiigaEura:

- Alussa taas ihmetytti, että onko kentällä sama ryhmä kuin treeneissä. Tauon puhe kevään paineen alaisen pelaamisen alkamisesta heti ja sen kestämisestä sai tytöt yrittämään. Quincy oli parempi kuin kertaakaan ennen ja Emmi oli loistava tuki kentällä. Venlankin peli vapautui ja hän ruokki tyttöjä hyvistä nostoista erinomaisesti. Kivempi tästä on karsintoihin jatkaa kun jonkinlainen onnistuminen on alla.

LiigaEura: Verdin 29/+15, Korhonen 17/+6, Neff 13/+8

LiigaPloki: Heckelman 26/+18, Kojo 12/+8, Räisänen 11/+6

Yleisöä: 147

Tuomarit: Louramo - Suominen

Lähitapiolan pisteet: 3 Heckelman, 2 Verdin,1 Neff

Tilasto

OrPo riemuitsi hyvää päätöstä runkosarjalle

OrPo voitti WoVon runkosarjan päätöspelissä 3-0 (25-20,25-12,25-11) ja varmisti runkosarjan kakkospaikan, sekä sitä kautta suoran paikan välierissä.

Jenni Koivuranta, WoVon passari, totesi joukkueensa alun olleen hyvä, mutta syötöissä ja vastaanotossa alkoi tulla virheitä.

- Tästä jatketaan keskiviikkona LP Kangasalaa vastaan.

Eeva Puukka, OrPon kippari kertoi ensimmäisen erän alun olleen OrPolta hermostunutta

- Olimme kolmen pisteen pakkovoiton edessä. Syötössä ja vastaanotossa olimme kovia, siitä varmaan löytyi ratkaisu.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö kiteytti ottelun:

- Aloitettiin hyvin ja hyvällä sykkeellä. Jostain syystä vastaanotto hajosi ja sitten kun se levisi koko loppu ottelun ajaksi, niin ei tästä pelistä voi kovin pitkää analyysiä antaa.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja kiitti ensimmäiseksi Luojaa ja toiseksi pelaajia.

- Olen jokaisen suoritukseen tyytyväinen. Eliza Hynes ja Agnes Pallag ovat vastanneet hyvin odotuksia. Pidimme aivan alkua lukuun ottamatta paineen vastustajalla. Olimme aggressiivisia ja sillä horjutimme vastapuolen pelaajien itseluottamusta.

Parhaina palkittiin OrPosta Eeva Puukka ja WoVosta Karoliina Kyllönen.

OrPo: Hynes 18/+14, Puukka 12/+8, Mäkinen 11/+11

WoVo: Kyllönen 11/+1, Jaudzema 8/+3, Kaufman 6/+2

Yleisöä: 251

Tuomarit: Mutkala - Sundell

Lähitapiolan pisteet: Puukka 3, Hynes 2, Mäkinen 1

Tilasto

  Takaisin