Seuraa meitä somessa:

Liigahallitus: Ensi kausi on erittäin haasteellinen

05.01.2015

Lentopallon Mestaruusliigan hallitus toteaa seuraavan sarjakauden olevan erityisen haasteellinen miesten liigaohjelman kannalta, koska CEV on päättänyt järjestää miesten EM-kisat 3.-18. lokakuuta ja Euroopan olympiakarsinnan 5.-10. tammikuuta.

Suomi on varmuudella mukana EM-kisoissa ja suurella todennäköisyydellä myös olympiakarsinnoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Mestaruusliiga voi alkaa vasta 24.10. ja välillä 20.12. - 13.1. ei myöskään voida pelata. Tämä tarkoittaa tähän kauteen verrattuna 9 pelipäivän supistusta.

Mestaruusliigan hallitus kokoontui 4.1. Hämeenlinnan Elenia Areenalla Suomen Cupin finaalitapahtuman yhteydessä. Tulevan kauden sarja-aikatauluesitys tehdään seuraavaan kokoukseen ja työryhmässä on myös miesten maajoukkueen ja Lentopalloliiton kilpailupuolen edustus mukana.

Seuroilla on mahdollisuus osaltaan kertoa mielipiteensä tulevan kauden sarjaan liittyvistä asioista aiemmin lähetetyssä kehittämiskyselyssä. Kyselyn tulokset vedetään yhteen ja ne päätettiin toimittaa myös liigaseuroille tiedoksi.

Kevään perinteinen seminaari- ja vuosikokousristeily järjestetään 2.-3. toukokuuta 22 tunnin liigaristeilynä ja paikalla ovat jokaisen seuran edustajat erilaisissa seminaareissa ja liigalisenssi- ja sarjamääräyskeskusteluissa sekä luonnollisesti valitsemassa uusia hallituksen jäseniä.

Myös kauden uutuuden – tasauskierrokset – osalta tehtiin hallituksessa linjaus, jossa tauskierrosten osalta todettiin, ettei liigaseurojen harjoittamaan sarjatoimintaan lähtökohtaisesti kuulu kotiotteluiden pelaaminen vierasjoukkueen kotikentällä. Myös tasauskierroksen ohjeistuksessa on erikseen todettu, että ottelut tulee pelata sekä kotona että vieraissa.

Kuortaneen osalta todettiin, että jatkossa sen pelatessa liigassa ei liigaa voida pelata kuin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

  Takaisin