Seuraa meitä somessa:

Liigakarsinnoissa tasaista - JymyVolley otti 2-1 -johdon ja Ducks kavensi 1-2:een

19.03.2023

Naisissa JymyVolley siirtyi kotivoitollaan Arctic Volleysta 2-1 -johtoon Mestaruusliigan 1. liigakarsintakierroksella ja miehissä puolestaan Vantaa Ducks kavensi kotivoitollaan tilanteen KyKy-Betsettiä vastaan 1-2:een.


JymyVolley nappasi etulyönnin liigakarsinnassa

JymyVolley ei antanut Arctic Volleylle mahdollisuuksia sunnuntai-illan ottelussa kotihallissa Seinäjoella. Ottelu emännille kolmessa erässä 3-0 (25-16, 25-21, 25-22). Ottelu oli joukkueiden kolmas kohtaaminen, ja voitot ovat nyt JymyVolleylle 2-1. Ensimmäinen mahdollisuus karsintasarjan katkaisuun on maanantai-iltana Nurmohallilla.

Ensimmäisessä erässä jo lauantaina Etelä-Pohjanmaalle saapuneet rovaniemeläiset eivät päässeet vielä peliin mukaan. Arctic Volley oli saanut nilkkansa kanssa oireilleen Serena Bruin aloituskuusikkoon, mutta normaalille pelitasolleen hän ei vielä yltänyt. Myös Miia-Maria Mäkikyröllä oli käynnistymisvaikeuksia. Kotijoukkueen kapteeni Riikka Valkonen ja tiukoissa paikoissa marinoitunut Kaisa Jokinen pääsivät sen sijaan sisälle peliin saman tien, ja johdattivat joukkueen erävoittoon.Toisessa erässä JymyVolley löysi torjunnat, ja teki peräti seitsemän torjuntapistettä. Torjuntojen lisäksi löytyivät myös virheet, kun poikki kentän suunnatut syötöt livahtivat yli kentän rajojen. Kotijoukkue antoi vieraille peräti seitsemän pistettä omilla hyökkäysvirheillä, toki vieraatkin lahjoittivat viisi pistettä omillaan. Pitkät pallorallit ja huikeat puolustukset olivat lähes neljällesadalle katsojalle hienoa katsottavaa.
Pitkällä erätauolla rovaniemeläiset löysivät torjunnan, kun taas kotijoukkue hukkasi sen. Vieraat veivät erää aina viiteentoista pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen emännät löysivät peliotteen ja veivät lopulta erän ja koko ottelun kahden erä- ja ottelupallon jälkeen.

Riikka Valkonen:

- Tosi tärkeä voitto, joukkueella oli tänään iso lataus ja oltiin valmiita tekemään kaikkemme, että tulos on tällainen. Torjunnat onnistuivat, mutta vastustajalla on hyvä määrä torjuntoja myös. Ottelu ratkesi pieniin osa-alueisiin vastaanotossa ja hyökkäyksessä, ne me saimme käännettyä paremmiksi. Tänään lähdettiin nauttimaan ja antamaan parastamme kentälle, ja yleensä se tuottaa tulosta. Oma kausi on mennyt hyvin, on tehty kovaa työtä ja totta kai valmentajaa voi myös kiittää omasta hyvästä tuloksesta.

Aleksi Mutka:

- Tällaisissa peleissä on momentumeja, joissa oltiin muutaman pisteen jäljessä ja pystyttiin se ottamaan tasaisin väliajoin kiinni. Oma pelikin heilahteli välillä, mutta niin teki myös vastustajalla. Nämä pelit ovat niitä, joissa ei ole merkitystä sillä, miten paljon vastusta on parempi. ArVo oli parempi ensimmäisessä pelissä, toinen oli hyvää vääntöä ja tänään olimme riittävästi parempia. Tässä ei väännetä pelkästään voitosta. Nyt yritetään valmistautua siihen, että ArVo tulee aika vihaisesti huomiseen peliin. Aikaa valmistautumiseen on 24 tuntia, ja on pelaajista kiinni, miten he käyvät tämän ottelun läpi ja lataavat itsensä uudestaan. Tämä on hienoa, mutta on varmasti pelaajille raskasta hakea maksimivalmistautumista uuteen otteluun. Flow-tila tulee hyvistä yksittäisistä toistoista, muutamista hyvistä puolustuksista ja torjunnoista, ja sitä samaa mielentilaa lähdetään hakemaan huomiseksi. Näistä peleistä ei ole monella kokemusta, ja nyt testataan sekä pelaajien että valmennuksen päätä siitä, miten asiat hoidetaan tiukassa tilanteessa.

Kara Inskip:

- Tämä oli meille tärkeä ottelu, mutta meillä oli vaikeuksia päästä tänään liikkeelle. Jymy pelasi todella hyvin, ja huomenna meidän on pelattava paremmin ja saatava hyökkäykset toimimaan. Keskittyminen ei ollut paras mahdollinen, aamulla on harjoitukset ja käymme läpi sen, mitä on tehtävä paremmin.

Avo Keel:

- Vastustaja oli tänään noin kymmenen prosenttia parempi joka alueella, siinä se on. Pallon käsittely oli tänään ailahtelevaa, joskus olimme mukana, mutta kun vastustaja tekee kaksi, kolme tai neljä pistettä, ja kun niitä tulee kahdesta kolmeen erässä, ovat erot tällaisia. Me kyllä yritimme tänään, mutta pallo ei totellut meitä. Alussa Miia (Mäkikyrö) ei päässyt mukaan, ja sitten oli aivan sama, mitä passari tkee, sillä vastustaja luki meidän peliämme todella hyvin, emmekä saaneet palloa kuolemaan. Sieltä se epävarmuus tulee. Koko ajan yrität ja yrität, teet ja teet, mutta tulosta ei tule. Se syö pikku hiljaa. Valmentaja yrittää nollata tilannetta, mutta jotain pitää pelaajien itsekin tehdä. Eivät nämä tytöt ensimmäistä vuotta lentopalloa pelaa, on löydettävä keinot, joilla virittää itsensä taistelukuntoon. Huomenna pyrimme olemaan mukana alusta alkaen, tätä peliä emme saa enää takaisin.


JymyVolley - Arctic Volley 3-0
25–16, 25–21, 25–22
Koti:Valkonen 17/+12, Radonjic 14/+5, Hyttinen 10/+3
Vieras:Vander Mee 12/+3, Neciporuka 8/-2, Mäkikyrö 7/+0

Ässät: 6-2
Syöttövirheet: 4-6
Torjunnat: 12-9
Hyökkäys%: 38-27

Joukkueiden MVP:t
Valkonen, JymyVolley
Inskip, Arctic Volley

Yleisöä:

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-1 JymyVolleylle
Kolmella voitolla säilyttää liigapaikan, häviäjä liigakarsintoihin

Tulevat ottelut
20.3. 18:30 JymyVolley - Arctic Volley
Tarvittaessa
23.3. 18:30 Arctic Volley - JymyVolleyDucks venytti esikarsintasarjan neljänteen otteluun

Vantaa Ducks- KyKy-Betset 3-1 (25-21, 23-25, 27-25, 25-17)

Vantaa Ducks oli selkää seinää vastaan, kun kohtasi esikarsinnassa KyKy-Betsetin Vantaan Energia-areenalla sunnuntaina. KyKyllä oli jo kaksi voittoa ottelusarjassa ja kolmella sarjapaikka varmistuisi. Katsojia Vantaan Energian isännöimään otteluun Myyrmäkeen oli saapunut 390.

Tällä kertaa parketille saapui terästäytynyt Ducks. Pelaajista huokui energiaa. Ensimmäisen erän alussa tuli jonkun verran syöttövirheitä, mutta syötöt paranivat erän edetessä. Keskihyökkäys toimi hyvin ja puolustus oli uhrautuvaa. KyKy vei rennolla pelillä pelin alkua, mutta ankkojen tultua tasoihin tilanteessa 11-11 isäntienkin peli lähti käyntiin.

Erä oli kuitenkin jännittävä aina loppumetreille saaka. Alek Rastamo ja Sergej Drobnic olivat päättäneet, että tämä hoidetaan ja he hoitivat. Joona Väänänen pelasi myös hyvin jakaen passeja välillä jopa ovelasti. Ankkojen mentyä johtoon 21-20 he eivät siitä enää irti päästäneet. Erä ja koko karsinnan ensimmäinen erä isännille 25-21.

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän toisintoa. Syöttövirheitä isäntien puolelta ja tasatilanne 11-11. Tällä kertaa erä kuitenkin puolen välin jälkeen kääntyi vieraille. KyKy-Betset puolusti hyvin ja uhrautuvasti ja vei erän lopun selvästi. Numerot 23-25.

Kolmas erä oli oikea jännitysnäytelmä. Ankoilta alku oli haparoivaa, mutta Lauri Lehtonen jag Sergej Drobnic olivat taas päättäväisiä ja takoivat ankoille pisteitä. Erän puolessa välissä pientä sekoilua pisteiden ja rotaation kanssa ja Ducks sen jälkeen 24-18 johtoon. KyKy kuitenkin tuli rinnalle 24-24 ja sai jopa erän ensimmäisen eräpallon. Rastamon hienoilla syötöillä erä kuitenkin Ducksille 27-25.

Neljäs erä oli ankkojen, vaikka alussa joukkueet etenivätkin tasatahtiin. Vieraat tekivät isäntiä enemmän virheitä, kun taas Ducksin hyökkäys toimi hyvin ja Väänäsen passit löysivät hienosti perille. Kyyjärvi laittoi erän lopussa tuoreita miehiä kentälle, mutta ei auttanut. Erä Ducksille 25-17 ja ottelu 3-1.

Näin ollen pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Kyy Yorkissa. Sillonkin ottelupari on katkolla KyKy-Betsetille.

ilija Liunenko, KyKy-Betset:

“Ei meillä ollut paineita, mutta haluamme ratkaista otteluputken kotona Kyyjärvellä. Olemme vanha joukkue, joten viiteen otteluun emme jaksa mennä”.

Alek Rastamo, Vantaa Ducks:

“Puhuttiin joukkueen kanssa, että ei passaa koton hävitä 3-0. Nyt hoidetaan seuraava peli Kyyjärvellä”.

Valmentaja Eduard Venski, KyKy-Betset:

“Ei ole helppoa voittaa kun johtaa ottelusarjaa 2-0. Tänään Ducks oli parempi ja halusi voittoa enemmän”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Ei ollut helppo peli, mutta ei pidäkään olla. Me pystyimme nostamaan pelin tasoa ja löydettiin pelisysteemi. Vielä kaipaan pientä huolellisuutta omaan tekemiseen”.


Vantaa Ducks - Kyky-Betset 3-1
25–21, 23–25, 27–25, 25–17
Koti:Rastamo 21/+9, Drobnic 19/+8, Kattelus 11/+2
Vieras:Liunenko 13/+9, Petrusevic 12/-1, Siirilä 12/+11

Ässät: 7-3
Syöttövirheet: 17-10
Torjunnat: 9-7
Hyökkäys%: 45-36

Joukkueiden MVP:t
Alek Rastamo, Bucks
Ilija Liunenko, KyKy-Betset

Yleisöä: 390

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-1 KyKy-Betsetille
Kolmella voitolla säilyttää liigapaikan, häviäjä liigakarsintoihin

Tulevat ottelut
22.3. Kyky-Betset - Vantaa Ducks 18:30
Tarvittaessa
24.3. Vantaa Ducks - Kyky-Betset 18:30

  Takaisin