Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki haastoi sarjakärjen - LP Viesti vei pisteet mukanaan

06.11.2021

Naisten Mestaruusliigan lauantain ainokaisessa kamppailussa LiigaPloki haastoi vahvasti vierailleen LP Viestin, mutta vieraat veivät erin 3-1 -pisteet mukanaan.

LiigaPloki-LP Viesti 3-1 (20-25, 25-27, 25-22, 12-25)

Pihtipudas-salin lauantai-illassa nähtiin viihdyttävä lentopallo-ottelu, jossa puolustava mestari LP Viesti kaatoi hyvin taistelleen LiigaPlokin. Ottelun alku oli salolaisten selkeää hallintaa, mutta kotijoukkue pääsi erän lopulla pelirytmiin mukaan. Kiri ei kuitenkaan riittänyt kuin tilanteeseen 19-22- asti, kun Andrikopoulou teki erävoittoon tarvittavat pisteet.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta vahva ja vasta Viestin aikalisä tilanteessa 8-4 käänsi hallintaa vieraille. Se karkasikin 10-14 ja 13-17 johtoon. LiigaPloki Roosa Päykkösen ja Silvia Pertensin syöttövuoroilla nousemaan 19-18 johtoon. Kun Viestille tuli vielä pari peräkkäistä hyökkäysvirhettä, tilanne oli jo 23-21 LIigaPlokille. Sen ote ei kuitenkaan pitänyt loppuun asti, Erä vieraille jatkopalloilla.

Kolmas erä oli kokonaisuudessa LiigaPlokin paras ja 4-4- tilanteen jälkeen se oli johdossa koko ajan ja vei erän itselleen.

Neljännessä erässä LP Viesti vyöryi selvän erävoittoon laajalla pelaajarintamalla, kun pisteenteossa onnistuivat kaikki hyökkääjät.

Ottelua leimasi molemmin puolin vahva syöttöpelaaminen ja erien kulku vaihteli suuresti syöttöpelin mukaan. Vierasjoukkueen hakkuri Iina Andrikopoulou oli muutamista virheistään huolimatta ottelun ratkaisuhahmo ja kotijoukkueelle vaikea pideltävä. LiigaPlokin näkyvin hahmo oli yleispelaajana pelannut Anna Yefremenko.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Teemana sysimustien viikkojen jälkeen on tutkittu ja muutettu systeemiä. Viesti tuli kovaa, mutta päästiin nopeasti peliin mukaan ja saimme vaihtelusta huolimatta välillä tasokkaankin pelin aikaiseksi. Kolmessa ensimmäisessä erässä tavoitteemme toteutuivat ja neljäs oli huti sitten. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen peliin.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Ennen peliä päätimme, että pitää lähteä kovaa pelaamaan. Tiesimme Plokin vaikeuksista. Tulimme kovaa peliin ja pelasimme ensimmäisessä erässä erinomaista lentopalloa 21 pisteeseen asti. Sitten päästettiin ja Ploki paransi peliä. Huomasimme erän lopussa että pelin suunta ei ollut sellainen kuin oli siihen asti. Toisessa ja kolmannessa erässä olimme huonompi joukkue kuin Ploki. Molemmilla oli ailahtelevaa peliä ja pisteputkia puolin ja toisin. Toisen erän vastaanottoprosentilla ei olisi pitänyt erää voittaa. Samaa rataa jatkettiin seuraavassa erässä ja molemmat joukkueet paransivat peliään. Erän lopussa näkyi että Ploki ei ollut voittanut ja päästi meidät peliin mukaan. Neljänteen erään muutimme lähtöjärjestystä ja torjuntapelimme parani sen jälkeen. Pelasimme yhtä hyvin kuin ensimmäisen erän alussa. Ei oikein löytynyt pelaajia, jotka olisivat pelanneet läpi pelin omalla tasollaan. Iina oli hyvä tänään heikoissa erissäkin. Ei ole koskaan täältä Pihtiputaalta helppoja pinnoja haettu.

Siiri Vehmanen, LiigaPloki

-Meillä oli kolme hyvää erää, neljäs ei enää ollut niin hyvä. Ei voi sanoa, että olisimme huonolla mielellä, meillä on ollut vaikeita viikkoja alla. Löysimme pelin sisällä omaa peliämme ja peli-iloa. Se oli tässä tärkein voitto. Joukkueelta hyvä suoritus, tiedettiin, että kova peli on tulossa. Viesti oli odotetun kova.

Anna Czakan, LP Viesti

-Oli meidän tämän kauden tiukin ottelu. Me saatiin tehdä tosi kovasti hommia tänään ja molemmilla oli pitkiä pisteputkia. Molemmat joukkueet ovat kovia syöttöjoukkueita ja kolmannessa erässä emme olleet niin kovia kuin olisi pitänyt. Neljännessä erässä löysimme oman pelimme.

LiigaPloki - LP Viesti
1-3 (20-25, 25-27, 25-22, 12-25)
Koti: Yefremenko 20/+8, Pertens 13/+2, Stackhouse 11/+6
Vieras: Andrikopoulou 23/+12, Kuusela 13/+9, Becheva 12/+5
Ässät 6-10, syöttövirheet 9-11, torjunnat 11-9, hyökkäys% 33-38, vastaanotto% 37-35

Joukkueiden MVP:t
Anna Yefremenko, LiigaPloki
Iina Andrikopoulou, LP Viesti

Otteluisäntä Hampaankolo ky, Pyhäsalmi

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia:

Ottelutilasto

  Takaisin