LiigaPloki, HPK ja OrPo naisten cupvälieriin

05.10.2014

Naisten lentopallon Suomen Cupin välieräjoukkueista kolme saatiin selville viikonlopun aikana. LiigaPloki, HPK ja OrPo ottivat paikat. Neljäs välieräjoukkue selviää 15 ja 22.10. pelattavan otteluparin LP Viesti - LP-Vampula yhteydessä.

Naiset

Puolivälierät

LiigaPloki – Pieksämäki (Kiuruvesi) 2-3 (25-21, 25-16, 23-25, 21-25, 10-15).

Jatkoerä 25-21.

Avausosa Plokille Haukivuorella 3-0. LiigaPloki jatkoon jatkoerän voitolla.

Pieksämäki Volley teki pihtiputaalaisjoukkueen tiestä kivisen. Perjantain selkeä 3-0 voitto näytti saavaan jatkoa, kun Ploki voitti kaksi ensimmäistä erää selkeästi. Kolmannessa erässä LiigaPlokin johto hupeni pehmenneen syötön ja haparoivan vastaanoton myötä. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelu kääntyi Pieksämäelle 2-3.

Kultaisessa erässä Hillary Hurley, Mercy Moim ja kentälle tullut Anni Sorvoja esiintyivät vahvasti ja auttoivat muun joukkueen ohella putaalaiset jatkoon.

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volley:

- Pikkuhiljaa pääsimme peliin mukaan, LiigaPloki oli kuitenkin astetta terävämpi joukkue kuin me. Syöttö toimi meiltä hyvin, kultainen erässä Ploki puolusti aktiivisemmin.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Kaksi puoli erää oli hyvää peliä, sen jälkeen Pieksämäen puolustus-ja syöttöpeli parani, meille tuli liikaa arkuutta ja peliin tuli virheissä ns lumipalloilmiö. Joukkue löysi kultaiseen erään oikean sykkeen, varsinkin Hillary Hurley teki 9/+6 oli hyvä.

LP Kangasala – HPK 2-3 (25-19, 21-25, 27-25, 21-25, 10-15).

Avausosa HPK:lle Hämeenlinnassa 3-0. HPK jatkoon voitoin 2-0.

Puolivälieräpari kohtasi toisensa jo neljättä kertaa putkeen reilun viikon sisään. Runkosarjan kaksi kohtaamista edellisenä viikonloppuna päättyivät HPK:n voittoihin ja edellisen päivän Suomen Cupin ensimmäinen puolivälieräottelu meni sekin HPK:lle selkeästi 3-0.

LP:n kokoonpanosta Roosa Laakkonen oli penkillä pienen polvivamman vuoksi joten LP lähti otteluun 10 pelaajan kokoonpanolla.

Ensimmäisessä erässä LP Kangasala vei peliä hyvällä vastaanotolla ja rohkealla hyökkäyksellä. HPK oli hukassa jatkopallojen kanssa ja hyökkäyspeli ei purrut LP:n puolustukseen. LP pommiti Ekaterina Skrabatunia syötöllä ja onnistui vaikeuttamaan tämän hyökkäyspeliä. LP:n laiturit tekivät järkiratkaisuja verkolla ja erä LP:n nimiin 25-19.

Toisessa erässä kuitenkin HPK heräsi ja LP ei saanut palloa tapettua vaikka libero Tiiamari Sievänen kaivoi palloa pelattavaksi vaikeistakin paikoista. HPK:n Piia Korhonen tappoi palloa tasaisesti kakkospuolelta. HPK:n libero Eveliina Rautiainen loukkaantui toisen erän puolessa välissä ja tilalle HPK:n valmentaja Bruno Napolitano määräsi vaihdossa olleen yleispelaajan Anna Borichevan.

LP:n hyökkäys ei saanut palloa lattiaan kun taas HPK:n Piia Korhonen tappoi passeja varmasti kakkospuolelta vuoroin torjunnan yli lyöden, vuoroin peipillä. LP kiri isoa piste-eroa HPK:n puolustuksen tavaillessa liberovaihdoksen jälkeen roolituksia, mutta HPK vei toisen erän 21-25.

Pitkän erätauon jälkeen peli-ilme löytyy ja yleisö pääsee seuraamaan laadukasta naislentopalloa. Joukkueet taistelevat pisteistä ja pallorallit pitenevät.

Kolmannessa erässä HPK vaihtoi passariksi Noora Venhon. Alatalo käytti tuplavaihdon Yli-Pekkala - Deinegan uudelleen kuten ensimmäisessä erässä, mutta tulosta ei synny joten Landwehr ja Laitinen palaavat kentälle. Erää taotaan rintarinnan tasapistein kunnes LP:n torjunta nappaa Piia Korhosen kiinni kakkospuolelta ja vie itselleen erän ensimmäisen eräpallon. HPK ei antanut periksi vaan tasoitti vielä, mutta Nette Tuominen vei LP:n kahdesti eräpalloon lyömällä nelosesta viistoon kylmänä HPK:n kenttään. Erä LP:lle 27-25.

Neljänteen erään LP lähti iloisella pelillä ja pakotti HPK:n aikalisään 4-1 johtoasemassa. HPK:n Ekaterina Skrabatun tuskaili LP:n syötön kanssa ja LP vei erää neljän pisteen johdolla. LP kuitenkin pehmeni ja HPK käytt tilanteet hyväkseen siirtyen kolmen pisteen johtoon 8-11. Perinteinen tuplavaihto LP:n valmentaja Alatalolta tuo kentälle Yli-Pekkala - Deinegan -parin, mutta HPK vie erää vahvalla omalla pelillä. Skrabatun ja Korhonen hyökkäsivät HPK:lle pisteitä ja HPK johti erää parilla pisteellä HPK ei anna periksi vaan vie pitkän pallorallin itselleen ja Michaela Madsen syöttää tilanteeksi 24-21, josta HPK vie erän itselleen 21-25.

Viides erä on yhtä maalia HPK:lle ja hämeenlinnalaiset veivät ottelun nimiinsä 2-3.

HPK:n Bruno Napolitano:

- Hienoa päästä Suomen Cupissa neljän joukkoon, tavoitteemme on päästä mahdollisimman pitkälle. Jokainen peli on kuin harjoitus. Kausi tulee olemaan pitkä ja olemme vasta alussa. Ottelu meni taktisesti suunnitelmien mukaan, myös passarin vaihto oli suunniteltu. Anna Borichevan vaihtaminen liberoksi loukkaantuneen Eveliina Rautiaisen tilalle ei ollut iso juttu, se oli vain yksi vaihtoehdoista.

HPK:n Piia Korhonen:

- Olen tyytyväinen omaan peliini. Joukkue on hioutunut jo nyt yhteen ja oma peli toimii kummankin passarin kanssa loistavasti.

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo:

- Kultaa tavoiteltiin, mutta ei mahda mitään. Joukkueen hyökkäyspeli ei ole vielä täydessä terässä,
prosessi on vasta alussa. Eveliina ja Tiiamari onnistuivat hienosti tänään, Tiimari on pelannut
tasaisen varmasti koko alkukauden.

Woman Volley – Oriveden Ponnistus (Laihia) 1-3 (18-25, 26-24, 13-25, 20-25)

Pelattiin yhtenä otteluna Laihialla joukkueiden anomuksesta ja sopimuksella markkinointi- ja otteluruuhkasyistä.

OrPo välieriin.

15.10. klo 18.30 LP-Vampula – LP Viesti

22.10. klo 18.30 LP Viesti – LP-Vampula

(LP Viesti osallistuu kansainväliseen turnaukseen 4.-5.10.)

Välierien ottelijaparit arvotaan. Välierät pelataan koti- ja vierasotteluina 7. ja 9. marraskuuta. Loppuottelu pelataan 4.1. Pelipaikka on vielä auki.