Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki vuoden aluksi takaisin liigakärkeen

02.01.2020

LiigaPloki nousi takaisin naisten Mestaruusliigan kärkipaikalle otettuaan vuosikymmenen avauspelissä vierasvoiton WoVosta Rovaniemellä 3-0 (25-13, 25-23, 25-18).

LiigaPloki on nyt 38 pisteessä LP Kangasalan tapaan kaksi peliä enemmän pelanneena, mutta voittomäärällään liigaykkösenä. Pölkky Kuusamo on kärkikaksikosta kahden pisteen päässä ja LP Viesti neljän. WoVo jatkaa liigaa yhdeksännellä tilalla voitettuaan 3 ja hävittyään 14 ottelua.

WoVo joutui lähtemään otteluun erittäin kapealla ringillä, sillä vuodenvaihteen ympärillä riehunut flunssa-aalto verotti kokoonpanosta mm. Taylor Sloverin sekä Aliisa Kähkölän. LiigaPloki esitteli ensimmäistä kertaa tuoreen hankintansa Daniela Öhmanin, jonka iltapuhde tuotti tehot 11/+8. Myös Yasmine Madsen teki paluun kentälle loukkaantumisen jälkeen.

WoVo tuli arkaillen otteluun ja sarjakolmosena iltaan lähtenyt LiigaPloki ei kotijoukkuetta kumarrellut. Avauserä selkeästi vierasjoukkueelle. Toiseen erään WoVo pääsi paremmin peliin mukaan ja sillä oli mahdollisuudet kääntää erä hyväkseen, mutta hieman kokematon rovaniemeläiskentällinen ei tätä tilannetta pystynyt hyödyntämään. Kolmatta erää mentiin myös LiigaPlokin komennossa ja varsin runsaslukuinen vieraskannattajakatsomo pääsi juhlimaan ansaittua 3-0 voittoa.

LiigaPloki nousi voitollaan takaisin sarjakärkeen ainakin hetkeksi aikaa, mutta huomenna on taisto uusi, kun se kohtaa liigan kärkikamppailussa Pölkky Kuusamon klo 18.30 alkaen. Perjantainen otatus on myös Ruudun viikon otteluna ja lähetys Kuusamon liikuntakeskuksesta alkaa klo 18.15. WoVon seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina 5.1., kun se saa kotikentälleen vastaansa LP Kangasalan.

Anni Karjalainen, WoVo:

- Oma pelini oli hieman parempi, mitä edellisellä kerralla, kun pääsin kentälle. Joukkueena jäimme alakynteen, kun kentältä puuttui taisteluntahtoa. Jokaisen pitää petrata sunnuntaiksi.

Daniela Öhman, LiigaPloki:

- Oli kiva palata takaisin Suomen kentille, sillä tykkään tästä liigasta. Peli oli hieman hakemista tänään koko joukkueella, kun oli eri kuusikko kehissä, mitä on totuttu näkemään. Tyytyväinen olen siihen, että saimme kolme pistettä, mutta terävyyttä pitää saada lisää huomiseksi Kuusamoon.

Tuomas Alatalo, WoVo:

- Eniten harmittaa se, kuinka tulimme otteluun. Kotisalissa meidän pitää tulla nälkäisemmin sisään, oli pelaamassa ketä tahansa. Toinen ja kolmas erä oltiin paremmin mukana, mutta ne ratkesivat lentopallotaitoihin, jotka olivat vastustajan eduksi tällä kertaa.

- Meillä on hankala tilanne tällä hetkellä, kun viitisen pelaajaa on enemmän tai vähemmän kipeänä. Harvemmin tällainen flunssa-aalto iskee näin rankasti yhtä aikaa, mutta ei mahda mitään. Toivotaan, että pelaajia tervehtyy sunnuntaiksi ja panostetaan ottelun alkuun, ja lähdetään hakemaan vuoden ensimmäistä voittoa.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Tilanteemme on muuttunut paljon sitten joulukuun, johtuen lukuisista loukkaantumisista. Madsenin saimme nyt ensimmäistä kertaa mukaan 1,5 kuukauden tauon jälkeen, mikä oli hyvä asia, mutta Palmer ja Karhu ovat edelleen sivussa, joten jokaisen täytyy ymmärtää, että olemme nyt eri joukkue tähän kevätkauteen lähdettäessä. Olen todella onnellinen 3-0 voitosta raskaan matkustamisen jälkeen ja huomenna on odotettavissa paras mahdollinen haaste meille, kun kohtaamme Pölkky Kuusamon.

- Meillä on aivan uskomattomat kannattajat. Yleensä hehkutetaan omia faneja oli tilanne mikä tahansa, mutta meidän kannattajien kohdalla se on paikallaan. He kiertävät jokaisen vierasreissun pohjoisesta etelään ja pitävät kovaa ääntä läpi ottelun kannustaen meitä. Arvostamme heidän panostaan todella korkealle.

LähiTapiolan pistekilpailu
3 Alexis Conaway, LiigaPloki
2 Taylor Lindberg, LiigaPloki
1 Saana Lindgren, WoVo

PROLibero-kilpailu
Outi Polso, WoVo

Parhaat pelaajat
WoVo: Saana Lindgren
LiigaPloki: Alexis Conaway

Parhaat pisteentekijät
WoVo: Viljanen 10/+2, Lindgren 9/+3, Jordan 7/+5
LiigaPloki: Conaway 13/+9, Öhman 11/+8, Madsen 10/+1

Yleisöä: 303

Ottelutilasto

Kuvat: Esko Nevala / WoVo

  Takaisin