Seuraa meitä somessa:

LiigaPlokille Lux Ameriikasta ja Tyynismaa Pohjanmaalta

22.06.2022

LiigaPloki on tehnyt pelaajasopimukset amerikkalaisen yleispelaaja Kristin Luxin ja keskipelaaja Emilia Tyynismaan kanssa.

Nebraskasta kotoisin oleva yleispelaaja Kristin Lux, 22v/185cm, on pelannut West Virginian yliopistojoukkueessa. Hänellä on monipuolinen urheilutausta, johon on kuulunut myös koripallo ja yleisurheilu. Luxin odotetaan tuovan joukkueeseen lisää hyökkäystehoja ja torjuntavoimaa.

Kristin Lux:

Hei LiigaPloki-fanit! Tämä on urani ensimmäinen kausi ulkomailla. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta, kun saan työskennellä valmentajien kanssa, jotka auttavat meitä tässä tehtävässä. Voin samalla tutustua yhteisöön, maanne kulttuuriin ja suomalaisuuteen. En malta odottaa pääseväni sinne ja aloittamaan!

Keskipelaaja Emilia Tyynismaa aloittaa toisen kautensa Mestaruusliigassa. Viime kaudella hän edusti LP-Vampulaa, jossä hän oli kevätkaudella aloituskokoonpanossa.

Emilian Tyynismaa:

Olen 21-vuotias, 181cm keskipelaaja lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta. Aloitin lentopallon 8-vuotiaana Kortesjärven Järvi-Veikoissa ja viime kaudella pelasin -ensimmäisen liigakauteni LP-Vmpulassa. Olen iloinen, että minua kysyttiin Pihtiputaalle pelaamaan. Joukkue vaikuttaa lupaavalta ja staffi ammattitaitoiselta ja mukavalta. Uskon pystyväni kehittymään uuden joukkueen kanssa ja odotan tulevaa kautta innolla!

Joukkueen runko on koossa, mutta pelaajistoa vielä täydennetään. Päävalmentaja Kim Buchwald kommentoi joukkueen rakentamisprosessia

-Olen todella innoissani tulevasta LiigaPloki-kaudesta viimeisten tekemiemme hankintojen jälkeen. Olemme aina valmiita lisäämään pelaajia, mutta olen tyytyväinen siihen, miltä joukkue näyttää nyt. Haluan kiittää hyvästä yhteistyöstä seuran ja henkilökunnan kanssa tässä vahvan joukkueen kokoamisprosessissa. Kokeneiden pelaajien ja nuorten paikallisten pelaajien yhdistelmä on juuri sellainen joukkue, jota haluan valmentaa. Minulle oli erittäin tärkeää, että emme vain hankkineet hyviä pelaajia, vaan myös hyviä persoonia. Odotan innolla, että voin viettää paljon tunteja sekä kentällä että sen ulkopuolella näiden upeiden pelaajien ja upean henkilökunnan kanssa.

LiigaPloki 2022-23
1 Emilia Joensalo Libero Uusi
2 Kristin Lux (USA) Yleispelaaja Uusi
3 Emilia Tyynismaa Keskipelaaja Uusi
4 Jemina Pasanen Libero
5 Aliisa Kähkölä Keskipelaaja
6 Sara Piippo Yleispelaaja
9 Lena Napalkova (UKR) Passari
10 Anna Yefremenko (UKR) Hakkuri
12 Noora Hakonen Passari
14 Dariana Hollingsworth-Santana (Puerto Rico) Yleispelaaja Uusi
15 Silja Kananen Yleispelaaja
18 Taija Tikka Keskipelaaja Uusi

Päävalmentaja Kim Buchwald (DEN)
Apuvalmentaja Jani Lindgren
Fysiikkavalmentaja AP Saukkonen
Joukkueenjohtajat Pirkko Kivivuori, Martti Karjalainen
Tilastot Jarkko Tyvimaa
Manageri Arto Ihalainen

  Takaisin