Seuraa meitä somessa:

LiigaPlokin voittoputki jatkuu, LP-Vampula kaatoi Lentiskerho ja LP Kangsala haki pisteet Kuopiosta

23.11.2019

LiigaPloki ja LP-Vampula ottivat kotivoiton sekä LP Kangsala haki pisteet Kuopiosta naisten Mestaruusliigassa sunnuntaina.

LiigaPlokin voittoputkelle jatkoa - tusina täyteen

Pihtiputaan LiigaPlokin vahva alkukausi sai jatkoa, kun se kaatoi Pihtipudas-salissa Oriveden Ponnistuksen suoraan 3-0. (25-23, 25-15,25-20) Voitto on ilman tappioita olevalle pihtiputaalaisjoukkueelle kahdestoista peräkkäinen.

LiigaPloki hallitsi avauserää, mutta Orivesi kiusasi sitä kuitenkin erän loppuun saakka. Kotijoukkueen keskipelaaja Alexis Conaway oli totutun tehokas ottaen erässä 3 torjuntaa sekä 6 hyökkäyspistettä. Ne olivat vahva perusta LiigaPlokin erävoitolle.

Toisen erän alku meni OrPon tahtiin. Sen hyvä alku ja 4-1 johto kääntyi LiigaPlokin Elizabeth Fieldin aloitusvuorolla. Kotijoukkue karkasi selkeään 13-4 johtoon. Orivesi ei saanut enää todellista kiriä aikaiseksi.

Kolmas erä lähti jälleen Oriveden vahvalla ja aktiivisella pelaamisella LiigaPlokin pelivireen jäädessä pitkälle erätauolle. Kotijoukkue tekio eliin runsaasti omia virheitä ja se näkyi myös tulostaululla. OrPon johtaessa jo 3-9. Pikkuhiljaa kotijoukkue sai rivinsä kuntoon ja hiipi OrPon rinnalle ja ohi halliten selkeästi erän loppupuolta.

LiigaPlokin ilopilleri oli ensimmäisen kokonaisen Mestaruusliigapelinsä pelannut Tuuli Tuominen. Komean pistesaldon (11/+9) 69%:n hyökkäystehoilla tehnyt Tuominen hoiti hakkurin roolinsa upeasti.

Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Tämä oli hyvä voitto meille. Jotkut ihmiset laskevat meidän voittoputkea, meidän on pelattava kaikkia vastaan täysillä. Marginaalit tämänkin päivän pelissä olivat pienet. Tuuli Tuominen pelasi hyvin ensimmäisen kokonaisen liigapelinsä.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Tänään hävisimme huonompaan hyökkäyspeliin sekä heikkoihin erien loppuihin. Toisen ja kolmannen erän alkuihin olen tyytyväinen.

Tuuli Tuominen, LiigaPloki:

- Jännitti aluksi, mutta pelin edessä tekemiseni parani.Pyrin auttamaan joukkuetta omalla hyvällä tekemisellä.

Saara Holm, OrPo:

- Vastaanottomme toimi hyvin, mutta hyökkäyspelissä ja torjunnassa hävisimme LiigaPlokille.

PROlibero: Emilia Sipilä, OrPo

Parhaina palkitut:
LiigaPloki, Alexis Conaway 18 (+16) (7 torjuntaa)
OrPo; Saara Holm 15 (+10)

Otteluisäntä: Pihtiputaan kunta

LähiTapiolan pisteet
3 Conaway Ploki
2 Karhu Ploki
1 Lindberg Ploki

PROlibero:
Emilia Sipilä, OrPo

Ottelutilasto

LP Kangasala voittoon Kuopiossa

Arttu Keränen toi LP Kangasalan entiselle kotisalilleen Kuopioon ja johdatti joukkueensa vierasvoittoon 1-3 (17-25, 21-25, 25-20, 22-25)

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 9-11 saakka. Sen jälkeen Kangasala repäisi paremman hyökkäystehonsa myötä tilanteeksi 9-17 ja edelleen erävoiton 17-25.

Toisessa erässä riitti tapahtumia ja onnistuneita suorituksia puolin ja toisin. Pisteetkin jakaantuivat tasaisesti kummankin joukkueen viedessä erää vuorollaan. Veera Karppinen kiitti Jukka Lehtosta syöttövaihdosta ja vei Puijon karkumatkalle tilanteesta 14-15 jo tilanteeseen 18-15. Tiukka erä päättyi kuitenkin LP Kangasalan voittoon pistein 21-25.

Kolmas erä alkoi jälleen Puijon viedessä ensimmäisen pisteen. Lisäpisteiden myötä nuori kotijoukkue vei erää pisteen-parin erolla kasvattaen eroa Hilkka Hujasen ja Ella Autereen johdolla jo 3-4 pisteeseen. Pelin taso nousi kohisten ja kovat suoritukset menivät yleisöön. Tilanteessa 22-19 Arttu Keränen otti aikalisän, mutta kotijoukkue jatkoi järkähtämättä aina ässäsyötöllä saatuun erän ratkaisseeseen pisteeseen. Erä Puijolle 25-20.

Neljäs erä oli tasainen, LP Kangasala meni johtoon, Puijo seurasi - ja oli jo saada kiinni. Vieraat veivät kuitenkin erän lukemin 22-25.

Päävalmentaja Jukka Lehtonen, PuWo

- Joukkue oli tasapainoinen ja hyökkäuspuolella oli mukavasti vaihtoehtoja, niinpä passarimme Nikki Cornwall uskalsi pelata rohkeasti. Askelmerkit näyttävät kevääksi hyviltä, kun vastaanottokin toimi jo hienosti. Olen ylpeä joukkueesta!

Päävalmentaja Arttu Keränen, LP Kangasala

- Ensimmäisen erä oli vaarallisen helppo ja kostautuikin pallon käsittelyn heikentyessä jatkossa. Joukkueiden kohdatessa ensimmäisessä pelissämme Kangasalalla peli päättyi liian suurin eräpiste-eroin. Niinpä tästä pelistä tulikin vaikea, joskin viihdyttävä tapahtuma. Puijon parantunut rohkea peli ei yllättänyt.

Paras pelaaja Nikki Cornwall, Puwo

- Yritimme keskittyä omaan peliimme ja onnituimmekin siinä osin. "Pienet suuret" virheet ratkaisivat kuitenkin voiton Kangasalalle.

Paras pelaaja Mary-Kate Marshall, LP Kangasala

- Peli oli haasteellinen, mutta mm. syöttövirheistä huolimatta onnistuimme viemään ottelun.

Parhaat pelaajat
Puijo Wolley: Nikki Cornwall
LP Kangasla: Mary-Kate Marshall

Lähitapiolan pisteet:
3 LP Kangasala Ronja Heikkiniemi
2 Puwo Hilkka Hujanen
1 LP Kangasala Mary-Kate Marshall

PROLibero:
LP Kangasala Tiiamari Sievänen

Ottelutilasto

LP-Vampula voittoon Hämeenlinnasta

LP-Vampula Huittisen ensimmäinen kohtaaminen Mestaruusliigaottelussa toi voiton Huittisiin. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kolmen erän verran, mutta neljäs oli Vampulalta vahvempi.

Rahma Agrebi oli aiempia nähtyjä otteluihin verrattuna varsin hyvällä pelipäällä ja sai ehkä hieman enemmän tilaa, Hämeenlinnan keskittyessä Cveticaninin torjumiseen. Emilia Joensalo jatkoi siitä, mihin keskiviikon Challence Cupissa jäi. Vastaanottoprosentti nousi 1%:n verran, ollen ottelussa 58%.

Ottelu päättyi lopulta huittislaisriemuun erin 3-1(25/22 23/25 25/22 25/16).

Hämeenlinnalaisten ilon aihe oli maajoukkuelaituri Emmi Riikilän paluu kentille. Sen sijaan uusi jobinposti oli liigan pistepörssin kärkinaisen Oluoma Okaron loukkaantuminen.

- Oluamo loukkaantui viime viikolla harjoituksissa ja on ainakin muutaman viikon sivussa. Lisätutkimukset paljastavat ensi viikolla, mikä on tilanne, kertoi Lentiskerhon manageri Ville Kalliomäki yhdysvaltalaisen tilanteesta seuran kotisivuilla.

Julia Porsanger, Lentiskerho

- Takana ollut Cup- häviö kaivoi hammasta taustalla. Vampula pelasi silloin tosi hyvin ja mekin tiesimme pystyvämme parempaan. Vampula pelasi tänäänkin tosi hyvin ja niin mekin ainakin osittain, mutta emme pystyneet horjuttamaan Vampulan voittoa. Meillä on hiukan hankala tilanne noiden peklaajien loukkaantumisten myötä, mutta eteenpäin mennään, Taistelu oli hyvää tänään.

Emilia Joensalo, LP-Vampula

- Tosi hienoa on saada pelata näitä pelejä ja todella tykkään olla täällä. koko ajan mennään eteenpäin, niin joukkueena kuin omankin pelini osalta. Puolustuspelissä tasoni pysyy paremmin tasaisena, mutta vastaanottopelaamiseeni haluan enemmän tasaisuutta. Kovalla työ on kehittymiseni takana. Yleensä mua ei jaloista hapota, mutta tällä viikolla pon ollut monta kovaa ottelua ja nyt oli parissa kohdassa nojattava polviin. Elän pienen Emilian unelmaa ja koen olevani onnekas kun saan elää urheilijan elämää. Kiitos, että Vampula on tämän minulle mahdollistanut.

Matteo Pentassuglia, Lentiskerrho

- Toivottavasti et esitä kysymyksiä tuomaritoiminnasta. Meille ei vaikuttanut Suomen Cupin tappio. Me keskitymme jokaiseen otteluun ja pelaamme niin hyvin kuin pystymme. Meiltä on poissa useampi vahva pelaaja. Teemme seuran kanssa sen mikä on mahdollista tehdä.

Darko Dobreskov

- Kolme ensimmäistä erää he pelasivat erittäin, erittäin hyvin, mutta neljännessä saimme niskalenkin ja ansaitsimme voiton. Meillä oli tänään hieno mahdollisuus astua tänään kentälle ja pyrkiä voittamaan Hämeenlinna uudelleen Suomen Cup- ottelun lisäksi. Rankka seitsemän ottelun putki tällä viikolla aiheuttaa haasteita. On vaikeata saada joukkue syttymään aina uudestaan ja uudestaan tekemään parhaansa. Erittäin tyytyväinen tästä voitosta ja sen myötä tulleista pisteistä.

Parhaat pelaajat:
Julia Porsanger, HLPK
Emilia JOensalo LP-Vampula

LähiTapiolan pisteet
3 Joensalo LP-Vampula
2 Riikilä Lentiskerho
1 Agrebi LP-Vampula

PRO Libero
Emilia Joensalo, LP-Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin