Seuraa meitä somessa:

LiigaPlokin vuoro nousta niukasti liigakärkeen

11.01.2020

LiigaPloki väänsi kotisalissaan voiton JymyVolleysta viisieräisessä trillerissä erin 3-2 (25-22, 15-25, 25-21, 12-25, 15-13). Ottelua todellakin voi kutsui kliseisesti vuoristoratapeliksi. Pihtiputaalaiset ovat tällä kaudella pelanneet peräti kahdeksan viiden erän ottelua ja voittaneet ne kaikki. Myös kotiotteluiden voittoprosentti on täydet 100.

Ploki nousi jälleen naisten liigan kärkipaikalle tasapisteissä olevan LP Kangasalan ohi. LP Kangasalalla on toki peräti kolme peliä vähemmän pelattuna ja liigakolmosena kolmen pisteen pääs olevalla Pölkyllä kaksi peliä vähemmän pelattuna.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue onnistui tekemään erävoittoon tarvittavan eron. Tuuli Tuominen päätti sen kahdella ässäsyötöllä.

Toisen erän JymyVolley vei selvästi ottaen peräti kuusi torjuntaa, joista Sara Niemi kuittasi tililleen neljä. Kotijoukkue teki torjuntaan lyöntien lisäksi kahdeksan omaa virhettä, eikä erävoittoon sen vuoksi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Kolmannessa erässä osat vaihtuivat. Kotijoukkue pelasi virheettömämmin ja kuittasi erävoiton itselleen.

Neljäs erä oli Nurmon ulkolaistriolta vahva ja LiigaPlokilta ei onnistunut mikään. Erä oli huonoin tällä kaudella kotisalissa pelattu.
Viidennessä erässä koeteltiin Pihtipudas-salin ytleisön hermojen kestoa. Kotijoukkueen 12-8 ja 13-10 johdoista Nurmo punnersi Maddie Hagertyn vahvalla hyökkäyspelillä vielä tasoihin 13-13. Sara Niemen syöttövirhe ja Elizabeth Fieldin hyökkäyspiste päättivät ottelun LiigaPlokille.Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- Odotimme tänään kovaa peliä. Emme pelanneet kuitenkaan hyvin. Hyökkäyspelissä olimme vaikeuksissa. Parasta ottelussa oli voitto huonolla pelillä. Jos pelaamme kuten tänään Suomen Cupin finaali on meiltä osalta ohi 45 minuutissa. Valmistautuminen ensi viikonlopun finaaliin alkaa heti maanantaina.

Kari Tuomela, JymyVolley:

- Ennen joulua meitä vaivasi loukkaantumiset, uusi vuosi on alkanut jo paremmin, tänään meidän tarkoitus oli pelata hyvä peli. Parempi hävitä nyt runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Vastustaja oli kovempi kuin viime viikonloppuna kuin voittamamme Hämeenlinna.

Daniela Öhman, LiigaPloki:

- Pelimme oli ailahtelevaa, focus ei pysynyt aina kasassa. Välillä löimme sokeasti Nurmon torjuntaan. Itsellä on vielä paranettavaa torjuntapelissä, hyökkäyspeli sujuu jo paremmin.

Laura Mäntylä, JymyVolley:

- Pelimme oli vaihtelevaa. Itse olen tyytyväinen peliini. Tänään LiigaPlokin syöttö oli hyvä.

Parhaat pisteiden tekijät:
LiigaPloki: Daniela Öhman 18/+11, Alexis Conaway 15/-2, Jaidyn Blanchfield 15/+5
JymyVolley: Maddie Haggerty 20/+9, Perry Ramsey 19/+8, Jody Larson 16/+11

LähiTapiolan pisteet
3 Öhman Ploki
2 Blanchfield Ploki
1 Larson Jymy

PROlibero
Koljonen LiigaPloki

Ottelutilasto

  Takaisin