Seuraa meitä somessa:

Lisää kokemusta Akaa-Volleyn joukkueeseen – Mäkinen Hollannista Akaaseen

11.05.2024

Kolme Suomen mestaruutta urallaan saavuttanut Sakari Mäkinen palaa Suomeen ja Akaa-Volleyn miehistöön. Päättyneellä kaudella yleispelaajan kaulaan pujotettiin Hollannissa sekä liigan että cupin kultamitalit.

- Active Living Orion -seurassa on ollut aiemminkin suomalaisia. Tällä kerralla myös Samuli Kaislasalo oli mestaruusjuhlissa mukana, kertoo Mäkinen.

Kuten niin monet muut Akaa-Volleyn kanssa sopimuksen tehneet, myös Mäkinen perustelee siirtoaan seuraorganisaation hyvällä maineella.

- Kyllähän Akaa-Volley on pelaajan silmin aivan Mestaruusliigan ykkösseuroja. Hommat hoituvat ja sopimuksista pidetään kiinni, perustelee kokenut pelimies valintaansa.

Mäkinen on urallaan edustanut Suomessa VaLePaa, Rantaperkiön Iskua ja Hurrikaani Loimaata. Hollannin lisäksi lentopalloura on vienyt kunnianhimoista urheilijaa Belgiaan ja Valko-Venäjälle.

- Kunnianhimoa todellakin vielä riittää. Niin kauan kuin pallo pysyy hyppysissä, Suomen maajoukkue kiinnostaa. Tälle suvelle en halunnut enää lisärasitusta ottaa. Meillä oli Hollannissa rankka kausi ja etenkin pudotuspelit veivät mehut miehestä. Mestaruus ratkesi vasta, kun maajoukkue oli jo Kuortaneen leirillä, kertoo 61 maaottelua pelannut Mäkinen.

Mäkisellä riittää kunnianhimoa myös pelikentän ulkopuolella. Tampereelle muuton syynä on lentopallouran jatkamisen lisäksi kiinnostus viedä tietojohtamisen opinnot päätökseen yliopistossa. 

- Diplomi-insinöörin opinnot viedään nyt päätökseen, vakuuttaa Junior data engineer -tittelillä suomalaisen pörssiyhtiö Innofactorin (www.innofactor.com) kirjoilla jo nyt oleva 29-vuotias Mäkinen..

Lentopalloammattilaisen opinnot ovat edenneet tähän asti pääasiassa etäopiskelun keinoin. Tampereelle muuttavat myös avopuoliso ja pariskunnan kaksi koiraa.

”Joukkue näyttää hyvältä”

Mäkinen tutki huolella Akaa-Volleyn tulevan kauden pelaajalistan ennen sopimuksen tekoa. Lista näytti lupaavalta.

- Joukkue näyttää hyvältä. Erityisesti odotan innolla Seppäsen Niklaksen kanssa pelaamista. Olemme olleet yhtä aikaa maajoukkueessa ja tiedän Niklaksen kyvyt. Kova pelimies. Tihumäen Matiaksen kanssa olen pelannut VaLePassa ja voi todistaa hänen halukkuutensa itsensä kehittämiseen. Nuorista lupauksistakin olen kuullut pelkkää hyvää.

Mäkinen nousi liigaan silloin, kun Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari eli pelaajauransa huippuvuosia. Kaksikko vaikutti tuolloin VaLePassa.

- Olli oli silloin esikuvani. En epäile hetkeäkään, ettei hän menestyisi myös valmentajana. Harjoituksissa mennään varmasti kovaa, mutta ajatuksella, odottaa monipuolisista hyökkäyksistään tunnettu laituri.

Harri Mattila

  Takaisin