Seuraa meitä somessa:

Loimu horjutti VaLePaa Raisiossa - Savo Volley kova kotonaan

15.12.2018

Raision Loimu piinasi sarjakärki VaLePaa viiteen erään ja sarjakakkonen Savo Volley otti täydet pisteet Siilinjärvellä Team Lakkapäältä.

Loimun nuoret pakottivat VaLePan viiteen erään

Raision Loimu ja VaLePa Sastamala Tampere pelasivat kauden toisen viisieräisen Raisiossa, kun Loimun nuorisokaarti pakotti VaLePan hikoilemaan täyden iltapuhteen Kerttulassa ennen voiton ja kahden sarjapisteen matkaamista Sastamalaan. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 2-3 (25-27, 25-20, 18-25, 25-22, 11-15). Kovassa otteluruuhkassa olevat joukkueet pelasivat lauantaina hieman normaalista poikkeavin kokoonpanoin. VaLePan nimivahvassa rosterissa rotaatio oli tutumpaa, mutta Loimu esitteli muutaman vielä kotiyleisöllekin vieraamman nuoren pelaajan, kun ison osan ottelusta kuusikosta puolet oli vielä A-juniori-ikäisiä.

Loimun parhaana palkittu hakkuri Oskari Keskinen pelasi ensimmäisen kokonaisen Mestaruusliiga-ottelun ja nautti saamastaan vastuusta tehden 17 pistettä tehoin +10. Hän oli samalla myös joukkueen paras pistemies, kun kovassa vireessä oleva keskitorjuja Pablo Guzman teki 14 pistettä tehoin +11. Nuori yleispelaaja Väinö Rahko sai myös isosti vastuuta ja vastaanotti 55% tarkkuudella ja päätti saamansa passit 60% teholla. VaLePan Urpo Sivula nakutti joukkueelleen peräti 32 pistettä tehoin +23. Myös kokenut Olli Kunnari nautti Mikko Eskon tarkasta tarjoilusta tehden 21 pistettä.

Urpo Sivula, VaLePa

- Vissiin tykätään pelata täällä pitkiä pelejä. Täällä on sikäli mukava pelata kun on vastassa sellainen joukkue, joka laittaa oikeasti vastaan eikä vaan kävele halliin ja odota että mitä tuo VaLePa tekee. Oikeasti mukava kun joku laittaa vastaan. Itse vetelin niin paljon kun kädestä lähti ja korkealta yritin lyödä. Ei siinä mitään suuntia paljon ollut, mutta osui ihan hyvin.

Oskari Keskinen, Loimu

- Ensimmäinen kokonainen peli itselle tällä kaudella. Turha oli jännittää enää, kun kentällä on käyty ennenkin. Ei siinä mitään uutta kumminkaan. Ihan ok, mutta kyllä siinä parannettavaakin löytyy, mutta ei nyt pettynytkään tarvitse olla.

Radovan Gacic, VaLePa

- Loimu palasi tosi hyvän pelin tänään. Oli vaikea pelata, koska heidän virhemäärä oli niin pieni. Oli myös vaikea seurata heidän peliä, kun he vaihtoivat pelaajia niin paljon. Ei ollut kaikista kovinkaan paljon dataa käytössä. Vaikka Loimu olisi voittanut, en voisi sanoa etteikö se olisi ollut ansaittua. Me pelasimme hyvin viidennessä erässä ja ratkaisuhetkillä avainpelaajamme olivat hyviä, mutta muutama pallo ratkaisi voiton tänään.

Christophe Achten, Loimu

- Olen todella tyytyväinen pisteeseen. Sanoin joukkueelle, että jos he haluavat pelata, niin pitää uskoa että voivat voittaa jokaisen joukkueen. Teimme ehkä joitain tyhmiä virheitä, mutta kaiken kaikkiaan teimme vain 18 virhettä koko pelissä. Se on hyvä suoritus. Olen tyytyväinen nuoriin poikiin, he pelasivat ensimmäisessä kunnon näyttöpaikassaa hyvin.

 

Otteluisäntä OP Turun Seudun palkitsemat parhaat pelaajat:
VaLePa: Urpo Sivula
Loimu: Oskari Keskinen

Raision Loimu - VaLePa 2-3

25-27, 25-20, 18-25, 25-22, 11-15
Loimu: Keskinen 17/+10, Guzman 14/+11, Rumpunen 9/+4
VaLePa: Sivula 32/+23, Kunnari 21/+8, Sundberg 13/+1

LähiTapiolan pisteet:
3 Sivula VaLePa
2 Guzman Loimu
1 Kunnari VaLePa

PRO Libero
Alan VaLePa

Ottelutilasto

Savo Volley kone käynnistyi erätappion jälkeen 

Savo Volley vei täydet kolme sarjapistettä Team Lakkapäältä Siilinjärven Ahmon koululla, vaikka vierailijat ottivat ensimmäisen erän voiton täysin ansaitusti.

Savo Volley sai kuitenkin pelinsä raiteilleen ja vei kolme seuraavaa erää. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (21-25, 25-20, 25-18, 25-22).

Vastustajan selkäranka tuntui naksahtavan viimeistään kolmannen erän alkupuolella, kun kotijoukkueen Andrus Raadik teki syöttörajan takaa kuuden pisteen putken. Putkeen sisältyi kaksi ässää, joista tosin toinen onnekkaasti verkon kautta.
Raadik paransi muutenkin peliään illan mittaan. Ensimmäisessä erässä hän ei saanut vastaanottoaan toimimaan juuri lainkaan, mutta lopullisissa tilastoissa hänen vastaanottoprosenttinsa oli kohtuullinen 38.

- Näimme hyvätasoisen pelin. Vastustaja syötti hyvin, mutta ässiä se ei juuri pystynyt tekemään, arveli kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen.

- Me taistelimme puolustuspalloja hyvin peliin, ja syötimme pelin loppua kohti hyvin.

Vastustajan valmentaja Henri Tuomi oli samaa mieltä pelin tasosta.

- Ihan mukiinmenevä esitys meiltä. Joukkueemme vain ei pysy kasassa näitä top2-top3 –tason joukkueita vastaan. Meillä ei riitä rohkeus, ja kun emme saa kaverilta mitään ilmaiseksi, tulos on tämä. Tänään pelasimme mielestäni kauden parasta syöttöpeliä, sanoi Tuomi.

Kotijoukkueen keskipelaaja Jukka Lehtonen arveli joukkueensa syötön parantumisen kääntäneen ottelun Savolle.

- Ensimmäisessä erässä emme olleet oikein vielä mukana, mutta sitten onnistuimme petraamaan. Hyvä peli meiltä, totesi Lehtonen.

Savo Volley - Team Lakkapää 3-1
21-25, 25-20, 25-18, 25-22
Savo: Siltala 18/+11, Häyrinen 16/+8, Raadik 16/+4
Lakkapää: McCarthy 21/+11, Mäkinen 15/+4, Grant 10/+10

LähiTapiolan pisteet:
3 Kawaguchi Savo
2 Ivanov Savo
1 McCarthy Lakkapää

PRO Libero
Taichi Kawaguchi Savo

Ottelutilasto

Kuvat:
Tapio Hartikainen / Savo

  Takaisin