Seuraa meitä somessa:

Loimu iskee jatkopaikasta Belgiassa

17.11.2014

Belgian liigassa parhaillaan kolmantena oleva Volley BeHappy2 Asse-Lennik voitti toissa viikolla Raisiossa pelatun CEV Cupin avausosaottelun luvuin 1-3, joten Loimu tarvitsee vieraskentällä 0-3 tai 1-3 voiton selviytyäkseen jatkoon menijän ratkaisevaan kultaiseen erään.

 Loimu lähtee Belgiaan hyvässä vireessä, sillä joukkueen peli on asettunut hyvin uomiinsa viime peleissä ja kotimaan kentillä voittoputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi.

- Euro-pelien avausottelun jälkeen meidän pelimme on tasoittunut huomattavasti, eikä enää ole tullut niin jyrkkiä ylä- ja alamäkiä pelin sisällä. Pelaamme tällä hetkellä paljon parempaa lentopalloa kuin kaksi viikkoa sitten, joten olemme valmiita voittamaan, kommentoi Loimun päävalmentaja Henri Tuomi lähtöä edeltävänä iltana.

Otteluparin voittajalla on edessään paha paikka, sillä seuraava vastustaja tulee Koillis-Ukrainasta vain parin sadan kilometrin päästä Donetskista ja Luhanskista. Tämän hetken tiedon mukaan Euroopan Lentopalloliitto pakottaa voittajan matkustamaan sotaisaan ja räjähdysherkkään maahan kolmen vuoden Euro Cup pannalla uhaten.

- Olemme tehneet kovasti töitä ettei sinne tarvitsisi kenenkään lähteä, mutta tulokset ovat olleet laihoja. En tiedä miten sinne edes pääsisi turvallisesti matkustamaan, mutta sata lasissa lähdetään jatkopaikkaa hakemaan, taustoittaa Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimu saa keskiviikon vierasotteluun mielenkiintoisia suomalaisia vieraita. Belgiassa kolmatta vuotta ammattilaisena pelaava maajoukkuepassari Eemi Tervaportti on tulossa entisen seuransa Euro-ottelua seuraamaan. Loimu kutsui otteluun myös kaikki suomalaiset europarlamentaarikot, joiden työpaikka sijaitsee alle 20 km päässä pelipaikasta. Kaikki eivät ole vielä ehtineet vastaamaan kutsuun, mutta vastanneista osa on jopa pääsemässä mukaan lentopallotunnelmaan.

Raision Loimu matkustaa tiistaina Belgiaan, jossa on keskiviikkona klo 20:30 (Suomen aikaa 21:30) edessä CEV Cupin ratkaisuottelu Volley BeHappy2 Asse-Lennikiä vastaan.

Täältä löytyy tietoa Loimun belgialaisesta vastustajasta

  Takaisin