Seuraa meitä somessa:

Loimu ja VaLePa perjantai-illan herrat

28.11.2014

Perjantai-illan miesten Mestaruusliigan otteluissa nähtiin selkeät 3-0 -voitot liigakärkeen palanneelta VaLePa Sastamalta ja Raision Loimulta. VaLePa löylytti kotonaan LiigaSärkkiä ja Loimu vieraissa Team Lakkapäätä.

Kunnari johti VaLePan takaisin liigakärkeen

Melkoisessa peliputkessa oleva VaLePa Sastamala (11-1) nappasi helpon kotivoiton perjantaina Vexve Areenassa LiigaSärkistä (1-10) ja palasi Mestaruusliigan kärkipaikalle kahden päivän tauon jälkeen.

VaLePan voittonumerot olivat 3-0 (25-22, 25-16, 25-12).

Avauserässä kotijoukkue ryhdistäytyi vieraiden johdettua vielä 15-18 hoitaen erän 25-22.

2. erässä VaLePan peli oli jo vapautuneempaa ja kolmas erä jatkuu VaLePan hallinnalla. Venskin ässä päätti ottelun suoraan kolmessa erässä.

Kotijoukkueen pelaaminen oli hatunnoston arvoista. Pitkä, raskas pelireissu takana ja ajatukset ovat väkisin jo tulevassa Zaksa pelissä. Joukkueen rutiini ja voittojen tuoma itseluottamus olivat liikaa LiigaSärkkien joukkueelle.

Ilahduttavin tieto pelistä on Kunnarin kuntoutuminen loukkaantumisen jälkeen tehoin 16/+15.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Keskitymme aina kaikkiin peleihin yhtä hyvin ja saman kaavan mukaan, mutta jostain syystä rentous otteista jäi pukukoppiin pelin alkaessa. Kun alun puristus laukesi ja pelasimme etukäteen sovitun taktiikan mukaan, ei voittajasta ollut epäselvyyksiä.

Antti Esko, VaLePan passari:

- Tulimme peliin hyvällä tunteella ja tekemisellä, mutta jostain syystä keskinäinen kommunikaatio ontui ja teimme virheitä. Peruspelimme rutiini kuitenkin auttoi 1.erän voittoon ja se vapautti joukkueen pelin.

Shailen Ramdoo, LiigaSärkkien valmentaja:

- Joukkueemme aloitti rohkeasti ja jaksoi noudattaa sovittua taktiikkaa melkein koko ensimmäisen erän. Valitettavasti juuri noiden erän ratkaisupallojen kohdalla ei koko joukkue enään siihen pystynyt. Joukkue on nyt vihdoinkin koossa ja vasta "oppimismatkan" alkutaipaleella. On selvää ettei sarjan kärkijoukkueita voiteta jos vastaanotto ja hyökkäyspeli eivät pysy taktisesti kasassa. Teemme kuitenkin lujasti töitä ja peli paranee varmasti kevättä kohti.

Mikko Keski-Sipilä, yleispelaaja LiigaSärkät:

- Sitten sarjan alun, on joukkueessamme vaihtunut neljä peluria ja yhteisen sävelen löytyminen ottaa aikaa. Olimme hyvin pelissä mukana, mutta kotijoukkueen rutiini juuri 1.erän ratkaisuhetkillä oli meille liikaa. Seuraavat kaksi erää menivät meiltä omien virheiden takia pilalle ja tilastot kertovat ottelun lopun luonteen.

LähiTapiola pisteet:
3p Hoogendoorn VaLePa
2p Kunnari VaLePa
1p Pollock VaLePa

VaLePan paras pelaaja Hoogendoorn.
LiigaSärkät paras pelaaja Carvalho.

Ottelutilasto

Loimu virkamiespeleillä vierasvoittoon

Raision Loimu (9-3) haki vieraspisteet Rovaniemeltä Team Lakkapäältä (3-9) suoraan kolmessa erässä 0-3 (22-25, 21-25, 18-25).

Peli ei noussut kovinkaan korkeatasoiseksi, mutta se ei ota mitään pois vieraiden voitosta. Samalla Loimu nousi liigassa kolmanneksi kärkikaksikon VaLePa Sastamala - Kokkolan Tiikerit taakse.

Urpo Sivula, Loimu:

- Pidettiin pää kylmänä ja tiukoissa paikoissa oltiin vahvoja. Lakkapää teki helppoja virheitä. Porukka on kauden aikana hitsautunut yhteen hienosti.

Luke Perry, Lakkapää:

- Matalatasoinen ottelu. Loimun ei paljoa tarvinnut tehdä voiton eteen.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Virkamiespelillä voitettiin, omakin peli aikamoista taapertamista kaksi erää, mutta Lakkapään peli vielä pahemmin sekaisin. Sarjassa paljon pelejä, joten pelaajien kierrätystä täytyy suorittaa, nytkin kuusikossa kaksi uutta miestä.

Normunds Veinbergs, Lakkapää päävalmentaja:

- Robottimaista pelaamista molemmilta joukkueilta, meiltä todella pehmeä esitys. Pelin taso jäi todella matalaksi ikävä kyllä.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää: Smalzer 15/+4, Lemola 7/+4, Hautala 6/+4
Loimu: Sivula 18/+10, O.Rumpunen 16/+7, Klein 10/+8

LähiTapiolan pisteet
3p Klein Loimu
2p Sivula Loimu
1p O.Rumpunen Loimu

Ottelutilasto

Kuvat:
Mäsi, Sastamala

  Takaisin