Loimu jatkaa liigakärjessä täydellä pistesaaliilla - Hurrikaani haki pisteet Akaasta

22.10.2022

Raision Loimu otti kauden viidennestäkin ottelusta täydet pisteet ja jatkaa liigakärjessä ainoana tappiottomana joukkueena. Muut lauantain voittajat olivat Hurrikaani Akaassa, PerPo kotonaan ja Hurmos Kyyjärvellä.

Hurrikaani vei ja Akaa-Volley vikisi

Loimaalaiset lähtivät kotimatkalle kaikki kolme sarjapistettä matkassaan. Ottelun lopputulos oli selkeä 1 – 3 (16-25,21-25,27-25,16-25).

Molemmat valmentajat, Jussi Heino (Hurrikaani) ja Olli Kunnari (Akaa) olivat toiveikkaalla päällä ennen ottelua.

Jussi Heino saa katsella nuoren joukkueensa eteenpäin menoa.

- Pelillisesti on mennyt ihan mukavasti. Kehitystä tapahtuu koko ajan.

Olli Kunnari moitti pelaajien otteiden ailahtelua alkukaudesta.

- Voitoista huolimatta meillä töitä riittää. Tasaisuus on tavoitteena meillä tänäänkin. Ulkomaan vahvistuksilla on kovasti potentiaalia, mikä pitää saada mitattua ulos.

Tasaisuudesta ei sinivalkoisella kenttäpuoliskolla ollut kuitenkaan tietoakaan. Ja ulkomaalaiset kypsyivät libero Elijah Rissoa lukuun ottamatta vaihtonurkkaukseen peli kuluessa.

Joukkueiden avauskuusikot eivät tuottaneet isompia yllätyksiä. Nilkkavaivaiset Sauli Sinkkonen (Akaa) ja Aleksi Muukkonen (Hurrikaani) istuivat sivussa. Kunnari jätti passari Anton Välimaan vaihtopenkille ja antoi ’ruokkimisvastuun’ Saku Tuomivaaralle.
Hurrikaani tuli peliin mukaan nimensä mukaisesti kuin myrskutuuli. Kuudesta ensimmäisestä pisteestään se teki kolme ässäsyötöllä. Kun Hurrikaanin tilastot osoittivat kaikilla mittareilla parempia lukemia kuin kotijoukkueen - hyökkäysprosenttikin oli peräti 60 – ei Akaa-Volleylle jäänyt kuin statistin rooli. Plus-miinustilasto oli vieraille 18/+14 vastaan 12/0.

Toisen erän pallo 6 – 5:een herätti kotijoukkueen. Erä olikin tasaisempi, mutta loppukirin alkaessa Akaa-Volleyn kuusikko sortui virheisiin – jokainen vuorollaan. Ehkä kuvaavaa on se, että vaikka kotijoukkueen vastaanoton onnistumisprosentti oli 75,hyökkäystehot putosivat 38:een. Plus-miinustilasto tällä kertaa Hurrikaanille 16/+4 – 13/0.

Kolmatta erää Akaa-Volley jo johtikin useaan otteeseen. Mutta jälleen joukkue sortui kohtalokkaisiin virheisiin ratkaisupalloissa. Niinpä Hurrikaanilla oli useita ottelupalloja tilanteesta 20 – 24. Akaa-Volleyn onneksi hakkuri Ali Fazli löysi hetkellisesti oivan vireen ja vei joukkueensa erävoittoon jatkopalloilla.

Neljättä erää Hurrikaani lähti viemään Atro Bergin hurjalla syöttöputkella. Miehen hypärit upposivat Akaa-Volleyn vastaanottoon kuin se kuuluisa kuuma veitsi voipakettiin. Nopeasti tiulanne oli taululla jo 2 – 8. Akaa-Volleyn virheet seurasivat toinen toistaan. Kunnari otti iranilaisvahvistuksetkin kentältä sivuun. Beikin tilalle Jere Tikkala ja Fazlin tontille Joel Itänen. Pelijyvä ei vain löytynyt ja vieraat marssivat selkeään erävoittoon. Lopussa vielä kokenut Greg Pettykin vaihtui Nico Nurmesniemeen.
Ottelupallo oli kuin kuva koko pelistä. Panu Pitkäsen syöttö lipsahti hieman sekä leveäksi että pitkäksi.

Hurrikaanin joukkueesta palkittu Kristers Dardzans kehui etenkin joukkueen yhteispeliä. Akaan palkittu Petteri Tyynismaa oli tyytyväinen omaan panokseensa, mutta myönsi joukkueen kokonaisuutena olleen liian pehmeä.

- Meillä heikot hetket pääsivät venymään useiden pallojen mittaisiksi ja kaveri pääsi karkuun, tunnusti Sinkkosen korvannut Tyynismaa.

Jussi Heino kiitteli joukkueensa rauhallisuutta.

- Meillä oli rauhallinen fiilis sekä kentällä että penkillä. Kolmannen erän loppukaan ei kunnolla pelästyttänyt, kun muutoin koko ottelu oli mennyt hyvin

Olli Kunnari ei lähtenyt tappiota selittelemään.

- Mikään yksittäinen epäonnistuminen ei selitä tappiota. Koko peli meni mönkään heti alusta. Suora 3 – 0 vieraille olisi ollut yhtä oikeutettu lopputulos.

Hurmokselle pisteet Kyyjärveltä

Ottelun ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja tunnustellen. kotijoukkue oli valmiina pelaamaan ja siirtyikin kolmen pisteen johtoon. Matti Alatalon aikalisä tuotti tulosta ja hurmos kipusi rinnalle ja ohi. Erän komein suoritus Mikko Räsäseltä. Mikko puolusti hienosti pallon peliin, aitaa kaatui ja tanner tömisi. Erä Hurmokselle 22–25.

Toiseen erään KyKy-Betset vaihtoi yleispelaajaksi Olli Saarenmaan, Kasper Pennasen tilalle. Karelian Hurmos syötti vahvasti erän alussa ja siirtyi 4-1 johtoon Janne Marttilan johdolla. Erän alkua hallitsi selkeästi Hurmos. KyKy-Betset ei saanut peliään käyntiin. Kyky-Betsetin Aivars Pertusevicsin syöttö vuorolla joukkue nousi kuuden pisteen takaa taistelemaa erävoitosta. Aivarsin kolme perättäistä ässää tasoitti erää. Hurmos kokosi rivinsä hienosti ja Niko Haapakoski löysi kutospaikalta useasti Janne Marttilan ja Marttila löi palloa lattiaan. Kotijoukkuetta vaivasi erässä huolimaton pelaaminen.

Kolmas erä lähti selvässä hurmoksen hallinassa. Kotijoukkue sai kun saikin kirivaihteen päälle. Vaihtopelaajat Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen tulivat hienosti vaihdosta kentälle ja pojat ottivat hyviä puolustuksia. KyKy-Betset onnistui voittamaan kolmannen erän.

Neljäs erä alkoi KyKy-Betsetin hallinassa. Erän puolivälissä Hurmos sai kirittyä eron kiinni ja siirtyi johtoon, eikä luovuttanut johtoa. Ottelu ratkesi Mikko Räsäsen kovaan nelospaikan hyökkäykseen. Karelian Hurmos voitti ansaitusti ottelun.

PerPo voittoon 3-2 Vantaa Ducksia vastaan käydyssä taistelussa

Perungan Poikien sekä Vantaa Ducksin välisestä kamppailusta ennakoitiin tasaista ja sitä se myös olikin. Santasportilla saatiin oikein lentopalloviihdettä koko rahan edestä, kun ottelu venyi viidenteen erään Perpon viedessä lopulta voiton Vantaa Ducksista 3-2 (29-31, 25-23, 25-19, 21-25, 15-12)

Jo heti ensimmäisessä erässä paineltiin jatkopalloille Vantaa Ducksin viedessä erän 31-29. Hyvin odotetusti ottelusta tuli hyvässä vireessä olevian hakkureiden taisto, kun Fredric Gustavsson teki tuhojaan syöttöruudussa sekä Alek Rastamo teki rutkasti hyökkäystehoja. Molemmilla joukkueilla oli omat huonot hetkensä, jolloin vastustaja sai aina hyviä pisteputkia aikaiseksi.

Harmittaa. Pitkä matka oli, mutta se ei ole syy tappioon. Välillä peli oli tiukkaa. PerPo syötti paremmin tänään. Keskeltä kaveri hyökkäsi ehkä paremmin. Oma peli tuntui hyvältä”, pohti Ducksin parhaana palkittu hakkuri Alek Rastamo.

Toiseen erään Perpo lähti vahvasti venyttäen johtoaan viiteen pisteeseen, mutta sitkeä Vantaa Ducks paineli rinnalle. Erä meni loppuun asti tasaisesti, mutta Perpo tasoitti erät 1-1 tilanteeseen. Pitkän erätauon jälkeen mentiinkin vahvasti Perpon komennossa ja erät 2-1. Ducksille ottelun aikana saapui hieman jobinpostia kun heidän passari Joona Väänänen loukkasi itseään eikä palannut kentälle ottelun jälkeen.

- Voitto lämmittää totta kai. Ei ollut meiltä niin hyvä peli kuin keskiviikkona. Itsekään en ollut yhtä hyvä. Alku oli tahmea. Monesti kävi niin, että tuli sulaminen vahvan vaiheen jälkeen. Lopussa saimme mentaalipuolen kuntoon ja taistelimme voiton. Gustavsson oli äänessä sekä kopissa että kentällä. Se auttoi meitä muita pelaajia. Kaksi pistettä on pieni pettymys tämän pelin jälkeen, ruoti Perpon Libero Miro Rasinperä.

Ducks sai syöttöpeliänsä parempaan kuntoon ja sai horjuutettua Perpon peliä neljännessä erässä. Myös kotijoukkueen omat virheet helpottivat Ducksin etenemistä erän voittoon.

- En ole missään tapauksessa pettynyt pisteen menetykseen. Omaan peliin olen pettynyt. Hermo ei pitänyt tänään niin hyvin kuin pitäisi etenkään passarilla. Hetkittäin Lasse (Jäntti) pelasi sitä hyvää peliä, mitä haluan hänen pelaavan. Totta kai pitää antaa myös vastustajalle kunnia pisteputkista, mitä he saivat. Itseluottamus kasvoi pelin aikana. Siihen olen tyytyväinen. Peli on kehittynyt ensimmäisistä peleistä, peliä analysoi Perpon valmentaja Guntis Atars.

Viidenteen ja jännittävään erään lähdettin vahvasti Ducksin komennossa. Virheet pitivät Perungan Pojat matkassa erän puoleen väliin asti, kunnes Fredric Gustavssonin pisteillä ja parilla ässällä kotijoukkue venytti johtonsa kolmeen pisteeseen eikä päästänyt Ducksia enää ohitse.

- Saimme tänään maksimin siitä, mitä ansaitsimme. Ainoastaan neljäs erä näytti meidän normaalilta rauhalliselta peliltä. Siinä mielessä pitää olla yhteen pisteeseen tyytyväinen. Puolustus oli alussa ainoa asia, mikä meillä toimi. Lopussa syöttöpeli parani ja pelasimme rauhallisemmin. Lopussa PerPo oli vahvempi. Juna ei ole mikään paras matkustusmuoto tällaiseen peliin. Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä, pohti Ducksin valmentaja Juho Rajala

Loimulle puhdas derbyvoitto

Raision Loimu jatkaa pistemenetyksittä Mestaruusliigan kärjessä, kun se kaatoi kauden toisessa paikalliskamppailussa TUTO Volleyn kotonaan luvuin 3-0 (26-24, 25-19, 25-23). Loimulla on nyt Mestaruusliigassa 14 erävoittoa putkeen eikä yhtään hävittyä erää vielä kotikentällä. Lauantai-illan selkeistä erälukemista huolimatta vierailijoilla oli ottelussa hetkensä, mutta Loimu kampesi kaikista eristä voiton itselleen.

TUTO Volleyn ilonaiheisiin ottelussa kuului hakkuri Matias Tihumäen nousu avauskokoonpanoon ja pelaaminen loppuun asti. Tämä mahdollisti vahvan alkukauden pelanneen William Groffierin paluun yleispelaajan tontille.

Loimun hakkuri Joonas Jokela oli illan paras pistemies tehden 22 pistettä tehoin +15. Torjunnassa Joaquin Layus (5) ja Tomi Saarinen (3) olivat joukkueen ahnaimpia. TUTO Volleyn puolella Groffier nappasi neljä torjuntaa ja tehtaili yhteensä 15 pistettä ollen joukkueensa paras pistemies. Tihumäen saaliiksi tuli 9 pistettä ja teholukema -1.

Ottelun voitto toi Loimulle kolme pistettä Mestaruusliigan sarjataulukkoon sekä jatkopaikan Suomen Cupin 2. kierrokselle. Cupin Final Four -turnauksen paikka ratkeaa seuraavassa paikalliskamppailussa Hurrikaani-Loimaan kanssa. Sarjapisteitä ropisi lisäksi myös Siljan maljassa Loimun pistepottiin.

Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja otteluisäntä Toyota Auto-Centerin valitsemat joukkueiden parhaat pelaajat Jokela ja Groffier. Raisiolaisbändi S.I.G palkitsi ottelun häikäisevimpänä pelaajana Vuorisen.

Akseli Lankinen, TUTO Volley:

- Huono fiilis kun hävittiin. Kaveri oli aika paljon parempi hyökkäämisessä, jossa me oltiin tehottomampia.
Koitetaan kehittää omaa peliä koko ajan. Yksilöt menee eteenpäin ja peli sitä myötä. Kyllä mä uskon, että tästä vielä parempaa saadaan kauden edetessä.

Väinö Rahko, Loimu:

- Voitettiin, se on tärkeintä. Ei se koko ajan hirveän kaunista ollut, mutta se on tärkeintä että voitettiin. Välillä hajosi vähän kaikilla pakka ja tehtiin tyhmiä virheitä sellaisissa tilanteissa kun kaveri oli vähän pulassa ja päästettiin kaveri takaisin mukaan peliin. Saatiin kuitenkin joka erässä käännettyä ne takaisin ja voitettiin peli.

Olli Kuoksa, TUTO Volley:

- Harmittaa aina häviön jälkeen ihan vietävästi. Nyt saatiin ensimmäistä kertaa ideaalikuusikko kentälle, joka pysty pelaamaan koko pelin. William Groffier 17v yleispelaajana oli ihan selkeästi meidän paras pelaaja tänään. Se lämmittää mieltä.
Se työ mitä me tehdään joka päivä on hyvää. Niin tänäänkin. Totta kai se on rankkaa, kun kaikki odottaa, että voittoja tulisi, mutta täytyy olla realistinen senkin suhteen. Meitä jotka sitä arkea tekee harmittaa eniten se ettei tulosta tule.

Mika Rantanen, Loimu:

- Hyvä vääntö saatiin tähän lauantai iltaan. Onneksi oli myös muita onnistujia kuin Jokela.
Joka erä oltiin köysissä ja selvittiin siitä. Henkisellä puolella ollaan vahvoja, ei aleta katsoa kengän kärkiä, vaikka ollaan perässä. Se näkyi koko joukkueessa, että ollaan vahvoja. Tiukassa paikoissa tekeminen parani. Pojat on tehneet treeneissä hyvin töitä ja me ollaan pelattu niin kuin ollaan harjoiteltu.

Raision Loimu - TUTO Volley 3-0

26–24, 25–19, 25–23
Koti:Jokela 22/+15, Layus 9/+6, Rahko 8/+2
Vieras:Groffier 15/+6, Tihumäki 9/-1, Vuorenmaa 7/+1