Seuraa meitä somessa:

Loimu leiskuu tulikuumana

11.02.2015

Raision Loimu on tällä hetkellä kuuma ryhmä. Sunnuntaina Hurrikaani-voiton perään se juhli keskiviikkona VaLePan kauden ensimmäisen vierastappion ja pitkän voittoputken katkaisua. Tiikerti puolestaan nappasi pisteet Ettalta ja Hurrikaani jatkoi kotivoittoputkeaan nyt KoVen kustannuksella.

Tiikerit taas Ettaa parempi kolmessa erässä

Kotijoukkue Etta (5. 14-12, 41 pist) joutui toteamaan vierailleen Kokkolan Tiikerit (2. 21-5, 64 pist) jo kolmannen kerran tällä kaudella liigassa paremmaksi erin 1-3. Eräluvut olivat tällä kertaa 27-29, 18-25, 26-24, 26-28.

Tiikerit nousi täydellä pistepotilla samalla kahden pisteen päähän Raisiossa hävinneestä VaLePasta, kun seitsemän peliä on molemmilla jäljellä.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen:

- Ensimmäisessä erässä noustiin erinomaisesti. Se auttoi myös toisen erän voittoon. Kumpikaan joukkue ei tänään päässyt helpolla. Tänään oli aika perinteinen Etta – Tiikerit peli - vain viides erä puuttui.

Etta valmentaja Olli Kuoksa:

- Tuo joukkue (Etta) ei väsy. Olimme parempia kuin Tiikerit. Lelu Ojansivu voitti ottelun Tiikereille. Meidän syöttö oli heikompi kuin Tiikereiden. Muuten olimme tilastojenkin mukaan parempia. Tämä oli kauden paras peli meiltä - se vaan ei riittänyt Tiikereitä vastaan.

Lelu Ojansivu, Tiikerit:

- Alla oli minulta huono peliä (Sampo) joten nyt piti parantaa.

Anssi Hakala, Etta:

- Oli harmittava tappio! Oltiin sillassa, noustiin ja noustiin mutta sitten tuli taas takkiin. Harmittaa vietävästi. Meille tuli sellaisia virheitä joita ei normaalisti tule. Jos niitä ei olisi tullut, niin vielä pelattaisiin.

Parhaat pelaajat
Etta: Joshua Walker
Tiikerit: Lelu Ojansivu

Parhaat pistemiehet
Etta
Tiikerit

LähiTapiolan pisteet
3 Ojansivu Tiikerit
2 Walker Etta
1 Hyvärinen Tiikerit

Ottelutilasto

Hurrikaanin kotiputki kesti Korson koputtelun

Avauserän säikähdyksestä toivuttuaan Hurrikaani-Loimaa (3. 17-7, 49 pist) jatkoi voitokkaiden kotivoittojen putkensa 11 pelin mittaiseksi, kukistettuaan vierailleen Korson Vedon (9. 7-19, 27 pist) erin 3-1 (19-25, 25-17, 25-10, 25-18).

Neljä seuraavaa loimaalaistan kotiputken katkaisemisenyrittäjää löytyvät kaikki liigan tyvestä ennen Tiikereiden ja Iskun vierailua, joten yhä komeampaan voittoputkeen kotona on hyvät edellytykset.

Avauskohtaamisen Korsossa veivät vantaalaiset 3-0, joten siksikin kuitti oli makea.

Hurrikaani nousi samalla takaisin liigakolmoseksi, tosin vain erittäin niukasti eräsuhteella ohi Loimun.

Ville Kakko, Hurrikaani päävalmentaja:

- Tahmea alku. Epäonnistuin totaalisesti joukkueen valmistamisessa otteluun. Pelaajat taisivat alitajuisesti jo ajatella viikonlopun pelejä ja lähtivät peliin säästämään energiaa. Alun jälkeen vastaanotto parani. Sitä kautta myös keskipeli napsahti kohdilleen.

Petri Sainio, KoVen päävalmentaja:

- Ensimmäisessä erässä tehtiin juuri niin kuin oli suunniteltu. Hyvällä syötöllä saatiin Hurrikaanin peli ohjattua laitoihin. Toisesta erästä lähtien taktiikka unohtui, ja kun Hurrikaani sai juonesta kiinni, meidän poikien päät painuivat. Pitää toisaalta ymmärtää pelaajia. Meillä ei peleissä ole enää mitään saavutettavaa.

Vladimir Cedic, Hurrikaanin paras:

- Olimme alussa hermostuneita. Edelleen pelissämme on paljon elementtejä, joita voimme parantaa. Vielä taistelemme kolmannesta sijasta.

Antti Valliln, KoVen paras:

- Hurrikaani paransi ensimmäisen erän jälkeen. Meille tuli ihan liikaa virheitä. Esimerkiksi syöttömme heikkeni ratkaisevasti aloituserän jälkeen.

Joukkueiden palkitut
Hurrikaani Vladimir Cedic
Kove Antti Vallin

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani Cedic 17/+14, Petrusevics 12/+3, Oivanen 11/+8
KoVe Vallin 16/+8, Kankaanpää 12/0, Nurminen 7/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Oivanen Hurrikaani
2 Cedic Hurrikaani
1 Koppanen Hurrikaani

Ottelutilasto

Loimu katkaisi VaLePan vierasputken

Raision Loimun mainio vire sai jatkoa ja raisiolaiset (4. 17-8, 49 pist) aiheuttivat vierailleelle liigakärjelle VaLePalle (1. 23-3, 66 pist) kauden ensimmäisen vierastappion liigassa huiman ottelun jälkeen 3-2 (25-20, 19-25, 25-23, 17-25, 15-13)

Samalla VaLePalta katkesi 11 ottelun perättäin voittoputki.

VaLePa oli ollut tällä kaudellakin Loimulle kova pala: VaLePa vei avauskohtaamisen Sastamalassa lokakuun lopulla 3-0 ja samoin numeroin Kerttulassa jouluun alussa.

Loimulle kotivoitto oli viides perättäinen.

Sunnuntaina Hurrikaanin kotiparketillaan kaatanut Loimu jatkoi hyvää kotivirettään. Hallitseva mestari painettiin väkisin siltaan heti avauserässä. Palkintona oli psykologisesti tärkeä erävoitto. Kakkoserässä vieraat nostivat tasoaan kuittaamalla tasoittavan erävoiton selvähkösti.

Vuorotahtia jatkettiin. Loimu nappasi kolmannen erän, VaLePa puolestaan neljännen. Ratkaisua haettiin viidennestä erästä, joka oli jo kääntymässä sastamalalaisille. Tilanteessa 4-9 Loimu aloitti määrätietoisen takaa-ajon, joka palkittiin upealla otteluvoitolla. Päätöserässä penkiltä tulleet Kaius Peltonen ja Kiril Borichev nousivat ratkaisevan isoon rooliin.

Antti Esko, VaLePa:

- Oli tiukkaa vääntöä. Olimme jo voiton syrjässä kiinni, mutta menetimme päätöserässä otteen kriittisellä hetkellä. Ehkä selkeä johtoasema johti selkien suoristumiseen, vaikea sanoa. Loimu syötti hyvin ratkaisuhetkillä. Oma peli oli ok. Ei mitään loistokasta, mutta kelpo esitys kuitenkin.

Kirill Borichev, Loimu:

- Hallissa oli mahtava tunnelma. Hieno voitto kaiken kaikkiaan. Henkka antoi ohjeen pelata rohkeasti. Yritän olla miettimättä liikaa ja pysytellä hetkessä. Onnistumiset pönkittivät itseluottamusta. Hienoa, että onnistuin saatuani mahdollisuuden. Jatkossa haetaan joukkueena voittoja ja omalla kohdallani onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Tiukka peli. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Välillä pelattiin hyvin, välillä sorruttiin virheisiin. Torjuntapeliimme olen tyytyväinen. Vastaanotossa tuli liikaa virheitä, varsinkin viidennessä erässä. Niiden myötä voitto kirposi käsistämme. Ottelu kerrallaan jatketaan. Emme mieti runkosarjan voittoa tässä vaiheessa.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Otteluun mahtui useita vaiheita. Pari erää pelattiin hyvin, kaksi erää ei niin hyvin ja välillä oltiin huonoja. En ole täysin tyytyväinen hyökkäyspeliimme. VaLePa sai liikaa torjuntapisteitä (19). Hieno nousu kuitenkin voittoon viidennessä erässä. Kirill ja Kaius tulivat hienosti sisään, kuten ovat tehneet aiemminkin. Henkisesti kova voitto.

Parhaat pelaajat
Loimu: Florian Ringseis
VaLePa: Olli Kunnari

Parhaat pistemiehet
Loimu Sivula 24/+11, O.Rumpunen 18/+7, Klein 13/+10
VaLePa Kunnari 26/+17, Hoogendoorn 18/+8, Pollock 13/+9, Venski 13/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari, VaLePa
2 Sivula, Loimu
1 Ringseis, Loimu

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen, Oulu
Tuomas Pelto, Loimu

  Takaisin