Loimu murskasi Ducksin

16.01.2019

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi tiistaina Raision Loimun Vantaan Korson Lumo-hallissa. Kauden edellisessä kohtaamisessa Lumon hornankattilassa Loimu oli parempi. Samoin numeroin 0 – 3 (14 - 25, 19 – 25, 20 – 25) voitti Loimu jälleen.

Ankat sortuivat virheisiin ja peli-ilme ei ollut samaa tasoa kuin loimulaisilla. Ankat ovat nyt syvällä, mutta seuraava nousun paikka on parin harjoituksen jälkeen jo lauantaina, kun vieraaksi tulee Team Lakkapää. Yleisöä oli Lumon lauteilla 272 katsojaa. Otteluisäntänä oli Normek.

Ensimmäiseen erään Loimu heitti hakkuriksi Kaislasalon tilalle Oskari Keskisen. Yleispelaajina olivat Jan Helenius ja Viktor Lindberg. Ankkojen hakkuri tatamille Karl Külaots ja yleispelaajana Toni Kankaanpään kaveriksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen Kalle Kattelus. Erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hakkuri Keskisen peipeillä Loimu repi eroa ja Tuominen oli pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 12. Loimu repi eroa aikalisän jälkeen lisää ja Heleniuksen onnistumisen jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisän tilanteessa 11 – 17. Ankkojen syöttöpeli tahmasi ja erän kuluessa myös hyökkäyspeli takkusi paitsi ankka Nurmisella. Lankinen vaihtui Väänäseen tilanteessa 12 – 20. Loimun torjunta teki betoniseinän ja Lankinen tuli Väänäsen tilalle takaisin tilanteessa 12 – 22. Koppanen päättää erän 14 – 25 lukemiin.

Atte Kyrölä korvasi Kalle Katteluksen toisen erän alussa. Pienellä ankkajohdolla lähdettiin liikkeelle. Loimu siirtyi kolmen torjunnalla johtoon tilanteessa 5 – 6. Loimu tiivisti jälleen torjuntaa ja tilanteessa 6 – 10 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Ankat kirivät jo Loimun iholle tilanteeksi 10 – 11. Sitten Loimu nykäisi ja taas ankat kirivät tilanteeksi 12 – 13. Loimu nykäisi jälleen ja tilanteessa 12 – 16 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Loimu tiivisti entisestään tiivistä torjuntaansa ja ankat eivät tahtoneet saada palloa millään tapettua. Karl Külaotsin syöttövuorolla saatiin kirivaihde ja tilanteessa 17 – 21 oli Achten pakotettu ottamaan Loimun ensimmäisen aikalisän. Loimu vei lopulta erän helposti lukemin 19 – 25.

Kolmas erä alkoi ankkojen tahdissa. Loimu väläytteli heti alun jälkeen jälleen torjuntavoimaansa. Karl Külaotsin peli osoitti virkistymisen merkkejä. Kyrölä oli kovilla Pablo Guzmanin torjunnan kanssa. Lauri Lehtonen tuli Antti Vallinin tilalle ja hän teki ensimmäisen Mestaruusliigan pisteensä paterilla. Lauri Lehtonen takoi heti toisen pisteensä ja vei ankat 7 – 6 johtoon. Leo Jack oli tullut Kankaanpään tilalle ja teki myös pisteen ja ankat 9 – 8 johdossa. Loimulta kuoli joka paikalta ja Keskinen oli mies paikallaan hakkurin tontilla. Jackin lyötyä leveäksi meni Loimu ensimmäisen kerran kolmannessa erässä johtoon. Juho Kaunisto sai myös ottelun avauspisteen ja vei Ducksin 13 – 12 johtoon. Lehtonen jatkoi ennakkoluulottomia esityksiään ja teki jo kolmannen pisteensä hyökkäämällä. Rumpunen ja Vuorinen kentälle tilanteessa 14 – 16. Guzman otti jälleen ratkaisijan viittaa ja vie Loimun 15 – 18. Tuominen ottaa tähän paikkaan aikalisän. Tuominen ottaa Rumpusen kovan pommin jälkeen toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 20. Loimu nautti ja teki varmoja ratkaisuja ja ankat jäivät jyrän alle. Akseli Lankisen ässä tuo vielä toivoa ja Achten ottaa aikalisän tilanteessa 18 – 21. Külaotsin hyökkäys kulki läpi erän. Vuorisen juju lopettaa ankkakirin. Jackin viivarikkoon päättyy erä lukemiin 20 – 25 ja koko ottelu vieraille erin 0 – 3.

Otteluisäntä Normek palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Karl Külaotsin ja Raision Loimusta Pablo Guzmanin. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Esko Vuorisen.

Hakkuri Karl Külaots, Vantaa Ducks:

”Loimu teki varman suorituksen. Meillä se on hyvin pienistä asioista kiinni. Tehdään virhe ensimmäiseen palloon, sitten se kertautuu toisessa ja kolmannessa pallossa. Täytyy vaan mennä pajalle ja katsotaan mikä mättää ja pannaan asiat kuntoon. Kaikki on meidän omissa käsissä ja meidän täytyy vain tehdä sitkeästi hommia, niin peli aukeaa”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

”Syöttö ei toiminut niin kuin sen olisi pitänyt toimia. Guzmania ei saatu pois pelistä, vaan hän oli kova joka osa-alueella. Kolmannessa erässä meillä oli jälleen se perisynti, että meidän torjunnan käsistä lyötiin niitä kikkapalloja neljä, viisi kappaletta. Ei siis oltu laitatorjunnassa riittävän aggressiviisia. Vaihtoja jouduin tekemään pakosta, kun yypeet jouduin jalkavammojen takia ottamaan kentältä. Joskus on todellakin vaikeaa, ja joskus on vieläkin vaikeampaa. Homma korjaantuu, kun jokainen ottaa itseään niskasta kiinni ja lähdetään tekemään se homma mitä varten me täällä ollaan”.

Keskipelaaja Pablo Guzman, Raision Loimu:

”Pelasimme meidän peruspeliä ja se riitti tänään. Minulla on halu olla Suomen Mestaruusliigan paras torjuja. Teen koko ajan töitä sen eteen ja meillä on hyvä valmennus”.