Seuraa meitä somessa:

Loimulle kolmas puhdas voitto Ducksista

29.01.2019

Vantaa Ducksin vieraspelireissu Raision ei lähtenyt liikenteeseen, kun joukkueen bussi hajosi heti kättelyssä. Joukkue ehti kuitenkin pelipaikalle ajoissa ja esiintyi heti avauserässä pirteästi. Avauserä päättyi kahden pisteen erolla Loimulle, mutta se lupasi hyvää illan ottelua silmällä pitäen, sillä joukkueiden kauden uusi edellistä erää olivat olleet selvästi Loimun heiniä. Tiistain iltapuhde ei kuitenkaan tuonut muutosta kauden aiempien otteluiden lopputuloksiin, vaan Loimu puristi kolmannen puhtaan voiton luvuin 3-0 (25-23, 25-20, 27-25).

Molemmat joukkueet esittelivät uudet hakkurit Mestaruusliiga-parketeilla, kun Loimun paidan puki päälleen Ivan ”Bomba” Marquez ja Ducksin Reynald Green Rogers. Molemmat tuoreet miehet osoittivat lupaavia otteita, mutta niistä näkyi vielä myös yhteisen joukkueharjoittelun vähäinen määrä. Ottelun paras pistemies oli Ducksin Green, joka teki 17 pistettä. Yleispelaaja Juho Kaunisto säesti häntä 10 pisteellään. Loimusta Pablo Guzman ja Bomba tekivät 14 pistettä mieheen ja Viktor Lindberg 12 ilman ainoatakaan virhettä tai torjuntaan lyöntiä.

Avauserän ratkaisupalloihin tultaessa Loimu oli hankkinut itselleen kolmen pisteen johtoaseman, mutta syöttövaihtoon kentälle tullut Joona Väänänen sytytti vieraat kiriin kahdella ässällään ja Ducks nousi aina tasoihin asti, kunnes Bomba päätti Väänäsen syöttövuoron. Erän lopputahdit iskivät ensin Viktor Lindberg nelospaikalta hyökkäämällä ja sen perään Tuomas Koppanen torjumalla Ducksin hakkuri Reynaldon.

Ottelun toisessa erässä oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun Väinö Rahko torjui Raynaldon hyökkäyksen myötä tilanteeksi jo 15-10. Ducks valmentaja Ismo Tuominen vaihtoi erässä kentälle nuorisokaartistaan Joona Väänäsen, Kalle Katteluksen sekä Lauri Lehtosen ja tämän kolmikon avulla vierailijat virittivätkin erän lopussa pienen kirin, mutta se jäi kuitenkin lopusta vajaaksi, kun Loimun Bomba päätti Lehtosen syöttövuoron nelospaikalta. Erän viimeisen naulan Ducksin arkkuun iski Pablo Guzman.

Ottelun kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, että Ducks nappaa kauden ensimmäisen erävoiton Loimusta. Päävalmentaja Achtenin aikalisä tilanteessa 12-17 herätteli jo isäntiä, mutta lopullisen avun Achten löysi vaihtopenkiltä, kun hakkuri Oskari Keskinen, yleispelaaja Ossi Rumpunen ja passari Kasper Vuorinen toivat kaivattua tuoreutta Loimun otteisiin. Loimu puristi lopussa väkisin rinnalle ja ohi kuitaten kauden kolmannen puhtaan voiton pääkaupunkiseudun lentopalloylpeydestä.

Juho Kaunisto, Ducks

- Pieniä vaikeuksia alussa päästä peliin mukaan, kun bussi tosiaan meni rikki ja autoilla lähdettiin liikenteeseen. Ei saa kuitenkaan mennä sen taakse. Loimu syötti alussa tosi hyvin ja olimme sen kanssa vaikeuksissa. Meillä oli heti avausottelussa paikat ottaa se, mutta tällä kertaa näin. Itsellä on vielä paljon parannettavaa, mutta ihan hyvältä näyttää. Joka päivä pitää tehdä töitä kovin.

Väinö Rahko, Loimu

- Ossilla on ollut pieni loukkaantuminen ja oma vastuu on kasvanut sen myötä. Pitää tulla vaan rohkeasti kentälle, turha sitä on pelätä. Kolmas erä oli hankalaa alkuun, mutta saimme parannettua peliä vaihtomiesten avulla.

Ismo Tuominen, Ducks

- Nuoret miehet kantoivat meillä tänään vastuuta. Olisi pitänyt pistää heidät varmaan alusta asti kentälle. Meillä oli mahdollisuus ottaa viimeinen erä, mutta emme pystyneet siihen. Kovuutta olisi tarvittu vähän lisää. Ikinä ei voi olla tyytyväinen kun häviää, mutta viimeinen erä oli vähän sinne päin kun pitääkin. Uusi hakkuri on valmis pelaamaan, mutta passien kanssa on tietysti vielä vähän hakemista.

Christophe Achten, Loimu

- Olemme ottaneet Ducksilta 9 pistettä ja olen tyytyväinen siihen. En ole tyytyväinen peliimme tänään. Teimme hyökkäysvirheitä liikaa. Viimeisessä erässä pelimme sekosi vähän, mutta olimme lopussa onneksi vähän onnekkaitakin. Väinö Rahko ansaitsi tänään avauspaikkansa. Ossi Rumpunen oli täydessä kunnossa, mutta Väinö osoitti viime pelissä ja harjoituksissa että hänkin on valmis. Hän oli tänään hyökkäyksessä vähän vaikeuksissa, mutta muilla osa-alueilla hyvä. Bomba tarvitsee vähän lisää aikaa löytääkseen rytmin passareidemme kanssa. Näimme tänään kuitenkin että potentiaali on olemassa ja nyt pitää vain tehdä töitä.

Raision Loimu - Vantaa Ducks 3-0
25-23, 25-20, 27-25
Loimu: Guzman 14/+9, Marquez 14/+3, Lindberg 12/+9
Ducks: Reynaldo 17/+5, Kaunisto 10/+3, Väänänen 4/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman Loimu
2 Lindberg Loimu
1 Marquez Loimu

PROlibero
Vuorinen Loimu

Ottelutilasto

  Takaisin