Seuraa meitä somessa:

Loimulle Latvian maajoukkuemies hihalle

15.07.2021

Raision Loimu on solminut kaksi sopimusta, joilla oranssipaidoille tulee kansainvälistä voimaa syksyllä alkavaan Mestaruusliiga-kauteen. Toinen sopimuksista on uusi fysiikkakumppanuussopimus kansainvälisen Fitness24Seven -kuntosaliketjun kanssa ja toinen on Latvian maajoukkueen yleispelaaja Kristaps Smitsin (188 cm, 23-v.) kanssa solmittu pelaajasopimus.

Smits valittiin Latvian vuoden läpimurtopelaajaksi vuonna 2018, jolloin hän voitti Latvian liigan hopeaa ja oli sarjan paras pistemies. Sen jälkeen ura on jatkanut nousujohteisesti. Hän on pelannut aiemmin kotimaassaan kuusi kautta OC Limbaži/MSĢ:n joukkueessa ja viimeisimmän kauden SK Jēkabpils Lūšin joukkueessa. Viime kauden päätteeksi Smits valittiin Baltian Liigan parhaaksi yleispelaajaksi sekä Latvian parhaaksi yleispelaajaksi ja MVP:ksi.

Smits on mukana Latvian maajoukkueessa, joka pelaa EM-kisoissa D-lohkossa Tallinnassa, jossa se saa vastaansa isäntämaa Viron lisäksi Ranskan, Saksan, Slovakian ja Kroatian. Suomi isännöi omaa alkulohkoaan syyskuussa Tampereella, joten mahdollista on, että Smits saa ensipuraisun suomalaisesta lentopallosta EM-jatkopeleissä Puolassa.

- Olen erittäin innossani ja vähän jännittynytkin sopimuksesta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen pelaamaan seurajoukkuepelejä ulkomaille. Kokemuksesta tulee varmasti mahtava. On hienoa päästä pelaamaan uudessa ympäristössä, uuden joukkueen ja uuden valmentajan alaisuudessa, kommentoi syksyn EM-kisoihin parhaillaan valmistautuva Smits.

  Takaisin