Seuraa meitä somessa:

Loimulle Meksikon maajoukkuehakkuri

21.05.2015

Lentopallon Mestaruusliigassa 4. viime kaudella sijoittunut Raision Loimu on solminut pelaajasopimuksen Meksikon maajoukkuehakkuri Daniel Vargasin (28 v, 199 cm) kanssa.

Vargas pelasi mm. viime syksynä suomalaisten tarkkaan seuraamissa Puolan MM-kisoissa. Parhaillaan hän on Detroitissa, jossa isketään viikonloppuna Norecan World Cup -karsintaturnaus. World Cupin kautta on mahdollista selviytyvät suoraan Rion Olympialaisiin, joten panokset ovat kovat jo karsintaturnauksessa. Maailman rankingissa Meksiko on parhaillaan sijalla 22.

World Cup -karsintaturnauksen jälkeen Meksiko ja Vargas keskittyvät Meksiko Cityssä sijaitsevassa maajoukkueen valmennuskeskuksessa Maailmanliigaan, joka alkaa heidän osaltaan kesäkuun 12. päivä kotikentällä. Meksikon kanssa G-lohkossa pelaavat Kiina, Slovakia ja Kreikka. Heinäkuussa maajoukkue osallistuu vielä Pan American kisoihin Torontossa.

Loimussa ollaan tyytyväisiä hyvän kansainvälisen tason hakkurin löydyttyä. Viime kausi osoitti loimulaisille hyvän hakkurin merkityksen joukkueelle, joten tavoitteena oli alusta alkaen löytää ulkomaan markkinoilta kokenut maajoukkuetason hakkuri.

- Upi keskittyy nyt maajoukkuepeleihin ja hakee paikkaa ulkomaiden kentille ensi kaudeksi. Toivottavasti hän löytää hyvän seuran ulkomailta, sillä olisihan se harmillinen tilanne, jos hän onkin syksyllä vapaana. Emme vain voi jäädä tässä vaiheessa odottamaan sitä mahdollisuutta. Onneksi löysimme hyvän miehen tähän tärkeään postiin, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Vargas on pelannut urallaan pääosin kotimaansa pääsarjassa mm. Pumasin joukkkueessa. Viime kaudeksi hän vaihtoi Kyprokselle ja edusti Anagennisi Deryneiaa. Nyt hän hyppää Suomen Mestaruusliigaan täynnä intoa.

- Olen todella iloinen ja motivoitunut tästä haasteesta. Tiedän että Suomessa on laadukas liiga, jonka taso on laaja. Ja maajoukkue on maailmassa 20 parhaan joukossa, joten sekin kertoo hyvästä tasosta. Olen saanut jotain tietoja ystävältäni (Jose Luis Martell), joka pelasi Suomessa aiemmin, kommentoi Detroitista tavoitettu Vargas.

Loimun kaikkien aikojen ensimmäisen meksikolaispelaajan matkustusaikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta mies saapunee Suomeen elo-syyskuussa.

  Takaisin