Seuraa meitä somessa:

Loimulle toinen viisieräisen voitto pohjoisesta - Tiikerit hoiteli Hurmoksen

10.11.2019

Miesten isänpäivän väännöissä Kokkolan Tiikerit kuittasi voiton Hurmoksesta ja Loimu taisteli 3-2 -voiton Team Lakkapäästä Rovaniemellä.

Tiikerit maksoi kalavelat Hurmokselle

Tiikerit kuittasi alkusyksyn tappion Joensuussa Karelian Hurmokselle. Huonon alun jälkeen Tiikerit taistelivat voiton kotiin 3-1 (23-25, 25-19, 25-19, 25-22).

Ensimmäisessä erässä Tiikerit antoi alussa etumatkaa Hurmokselle omilla virheillään. Aivan kuin Tiikerit olisi ollut se joukkue, jolla oli "bussijalat". Erän lopussa Tiikerit kuitenkin heräsi ja kiri tasoihin (23-23) mm. hyvillä torjunnoilla ja Antti Leppälän ässällä. Erä kuitenkin Hurmokselle Tiikerivirheiden myötä.

Toisessa eräässä Tiikerit siirtyi jo alkuvaiheessa johtoon Jiri Hännisen ässillä ja keskipelaajien tehokkailla keskihyökkäyksillä. Erän aikana libero Niklas Breilin sai pisteen, kun hänen palautuksensa putosi juuri verkon toiselle puolen. Erän loppu uhkasi mennä kuten edellinenkin paitsi, että nyt Tiikerit teki virheitä ja Hurmos kavensi eroa. Ihan tasoihin ei päästy, kun Tiikerit ryhdistäytyi ja vei erän taas kahdella torjunnalla ja Antti Leppälän peipillä.

Kolmas erä alkoi Tiikerihallinnassa. Jiri Hänninen teki kaksi ässää ja iski tarkasti. Erä pysyi Tiikereiden käsissä lukuun ottamatta lopun Kyle Foleyn syöttöputkea. Jiri Hänninen kuitenkin teki tarvittavan pisteen viistolyönnillään.

Neljänteen erään Hurmos vaihtoi avauskokoonpanoaan. Petteri Härkönen tuli keskipelaajaksi ja Juho Kaunisto yleispelaajaksi. Kolmanteen erään tullut Kyle Foley jatkoi neljännessä erässä myös. Erän alku oli Tiikeripommitusta. Eroksi tuli nopeasti 7-1 mm. Antti Leppälän ja Jiri Hännisen hyökkäyksillä. Sitten kentälle palannut Mikko Räsänen syötti sellaisen putken, että peli oli saman tien tasoittunut. Tiikerit saivat kuitenkin pidettyä muutaman pisteen johdon, kunnes rotaatiossa palattiin siihen, että Mikko Räsänen pääsi syöttämään ja hän tekikin tilanteeksi 16-16. Tästä jatkettiin tasaisin numeroin. Vasta tilanteessa 22-20 Tiikerit sai pitkästä aikaa kahden pisteen johdon. Loppuerä ja ottelu menikin sitten Hurmosvirheiden myötä Tiikereille.

Aigars Birzulis, Karelian Hurmos:

- Ei ole epäselvyyttä siitä, kuka voitti. Onnittelut hyvästä pelistä. Meille peli oli raskas. Tiesimme miten Tiikerit syöttää, mutta hävisimme vastaanottopelin kokonaisuudessaan. Tiikerit myös voitti keskipelin. Mikko Räsänen pelasi hyvin samoin kuin Juho Kaunisto, tultuaan kentälle. Tänään eivät kaikki olleet ihan parhaassa pelivireessä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Pisteet lämmittää ilman muuta, muttei meinannut homma käynnistyä millään. Hienoa että pystyttiin kaivamaan voitto. Voitettiin pitkiä palloralleja. Pantiin Hurmoslaiset töihin heidän eilisen pitkän pelin jälkeen. Torjuntapelimme oli parempaa kuin aikoihin. Vastaanotto takkuili alussa, mutta parani lopussa. Vastaanottoa olemme treenanneet paljon, koska meidän joukkueessa ei ole kahden metrin ”mörköä”.

T 12-11, Ä 8-6, SV 5-11, H% 49-42, VO% 65-61

Tiikerit: Hänninen 24/+19, Keskinen 19/+11, Leppälä 13/+12
Karelian Hurmos: 18/+11, Räsänen 15/±0, Østvik 9/+9

Palkitut:
Räsänen, Hurmos
Hänninen, Tiikerit

Ruudun ottelukooste

LähiTapiolan pisteet
3 Välimaa Tiikerit
2 Hänninen Tiikerit
1 Leppälä Tiikerit

PROlibero
Breilin Tiikerit

Ottelutilasto

Loimulle toinen viiden erän voitto pohjoisesta

Team Lakkapää ja Raision Loimu ottivat täydet viisi erään toisistaa selvyyttä ja lopulta vieraat poistuivat voittajina erin 2-3 (25-19, 20-25, 25-18, 19-25, 12-15).

Kasimir Vuorinen, Raision Loimu

- En pitänyt meidän peli-ilmeestä ottelun alussa. Pelin sisässä oli liikaa ylä- ja alamäkiä. Saimme kuitenkin taisteltua toisen vierasvoiton samalle reissulle. Sarja on tasainen ja vierasvoitot ovat todella tärkeitä. Joukkueessa on ollut paljon vaihtuvuutta, joten yhteispelissä on kehitettävää vielä.

Team Lakkapäältä ei saapunut pelaajaa lehdistötilaisuuteen.

Kasper Vuorinen, Raision Loimu

- Pitkä vierasreissu ja paljon lentopalloa. Pelasimme kymmenen erää tällä vierasmatkalla. Tähtäämme pelin kanssa kevääseen. Vielä on paljon kehitettävää pelin jokaisella osa-alueella. Tunnetila heittelee ottelun aikana vielä ihan liikaa. Lakkapää taisteli tänään hyvin.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Tasainen peli. Toisessa erässä päästimme Vuorisen syöttövuorolla kaverin karkuun liian helposti. Vastaanotto jäätyi siinä rotaatiossa. Peli oli eilistä parempaa. Pikkuhiljaa eteenpäin. Koskela pelasi hyvän ottelun. Hän on todella tärkeä pelaaja joukkueelle. Loimu ansaitsi kaksi pistettä tänään.

Parhaat pelaajat
Raision Loimu, Kasimir Vuorinen
Team Lakkapää, Regan Fathers

LähiTapiolan pisteet
3 Fathers Lakkapää
2 Vuorinen Loimu
1 Kovac Lakkapää

PROlibero
Manoogian Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Tapani Kuoksa / Lakkapää
Sami Hänninen / Tiikerit

  Takaisin