Loimun mainio meno jatkui loppiaisena

07.01.2015

Raision Loimu otti neljännen voittonsa perättäinen ja yhä tiukemman kiinnityksen liigan kolmospaikkaan. Tiikerit voitti lisäksi Kalajoella ja Team Lakkapää Joensuussa.

Loimun kokemus nujersi KoVen nuoruuden

Loimun (3. 13-6) voittoputki sai neljännen kiinnityksensä oranssimustien nujerrettua Korson Vedon (9. 5-14) suoraan kolmessa erässä lukemin 3 - 0 (25-21, 25-15, 25-22).

Loppiaisottelun asetelma oli ennalta vastakohtien muovaama. Kolmen puhtaan 3-0-voiton putkessa olleet isännät saivat vieraakseen nuoren vantaalaisjoukkueen, jonka edellisestä liigavoitosta oli ehtinyt vierähtää jo yli kaksi kuukautta.

Voiton makeuden ja tappioiden karvauden ohella parketilla mitattiin myös biologisen kellon vaikutuksia. Loimun kokemus ja rutiini kohtasivat korsolaisten nuoruuden ja ennakkoluulottomuuden.

Siinä, missä Loimu lähti otteluun tutulla rosterillaan, oli KoVe tehnyt iskunyrkkiinsä merkittäviä strategisia muutoksia. Keskitorjujana alkukauden esiintynyt järkälemäinen Antti Vallin 13/+4, 1 torjunta) pelasi hakkurina. Kyseinen pelipaikka tulee olemaan lupaavan nuorukaisen leipäpuuna jatkossakin. Vallinin syrjäyttämä Karl Kulaots (2/-7) aloitti yp-sektorilla, josta puolestaan Miro Määttänen (3/-5, 1 ässä) oli saanut huilivuoron.

Syöttövirheiden värittämä avauserä otti suuntaviivansa jo varhain. 7-7-tasatilanteessa isännät irrottivat erävoittoon päättyneen karkumatkansa Urpo Sivulan (18/+12, 1 ässä, 1 torjunta) ja Ossi Rumpusen (9/+2, 1 ässä) onnistuneiden hyökkäysten saattelemana.

Kakkoserän alku oli kuin identtinen kopio edeltäjästään. Jälleen 7-7-tilanteessa kylvettiin ratkaisun siemen. Joe Kleinin (5/+2, 3 torjuntaa) syöttövuorolla oranssimustat nykäisivät neljän pisteen johtoaseman, jonka myötä tie toiseen peräkkäiseen erävoittoon oli siloteltu.

KoVen päävalmentaja Petri Sainio teki odotettuja rosterimuutoksia pitkällä erätauolla. Kaksi erää penkillä istunut Määttänen tuli kentälle. Oli kyse sitten luottopelaajan paluusta tai jonkin kollektiivisen voiman syntymisestä, vieraat löysivät otteisiinsa uutta pontta.

Pinkkipaidat kontrolloivat kolmoserän pelitapahtumia tekniseen aikalisään saakka. Kolmen pisteen etumatka valui kuitenkin hiekkaan omien virheiden ja Loimun tasonnoston kombinaationa. Ratkaisevan eräpisteen sai kunnian naulata upean ottelun pelannut keskitorjuja Kyle Masterson (11/+9, 2 ässää, 3 torjuntaa), jonka syöttö liiteli ässänä korsolaisten kenttään.

Tuttujen pistenikkareiden ohella Loimun rosterissa nähtiin onnistujia, jotka pysyttelevät liian usein isojen otsikoiden varjossa. Kaius Peltonen (1/+1, 1 torjunta) ja Kirill Borichev (2/+1) tulivat jäätävästi sisään kolmannessa erässä. Libero Florian Ringseis pelasi tosi vakuuttavan ottelun. Pomminvarman vastaanoton ohella Kerttulan lehtereitä hemmoteltiin muutamalla upealla puolustuspallolla, jotka täyttivät kirkkaasti täydellisen pallonkäsittelyn kriteerit.

Ikinuori KoVe-passari Arto Hanni harmitteli joukkueensa virhealttiutta, joka toi turhaa lisähaastetta muutenkin vaikeaan vierasotteluun.

- Sama vika kuin monessa viime pelissä. Teemme paljon virheitä, jotka kertautuessaan muodostavat piinaavia virhesumia. Tasaisen suoritustason koostaminen on tosi haastavaa. Johtoaseman käsittely on vaikeaa, kuten päätöserässä nähtiin. Syöttöpelimme oli tänäänkin liian pehmeää. Takana oli vain yksi treeni uusilla pelipaikoilla. Jatkossa on lupa odottaa parempaa pelaamista.

Loimu-pelaajiston puheenvuoron käytti totutun vakuuttavasti pelannut Sivula. Kokenut pelimies oli tyytyväinen etukäteen pakkovoitoksi leimatun ottelun tulokseen.

- Nämä ovat tärkeitä voittoja. Onnistumme klaaraamaan matseja, jotka kuuluukin voittaa. Kolmannessa erässä annettiin turhaan löysää. Onneksi saatiin tilanne hallintaan ja otettiin pisteet kotiin. Seuraavan kahden viikon aikana saadaan levätä ja treenata tasapainoisesti. Kohti kevättä mennään, ja on hyvä saada ehyt jakso alle. Pelaaminen on aina raskasta sekä henkisesti että fyysisesti. On hyvä tasapainottaa tilannetta välillä.

KoVe-käskijä Sainio ei vienyt kunniaa sen ansainneelta. Tie voittajaksi oli tällä kertaa nuorelle joukkueelle liian kivinen.

- Tänään otettiin askelmerkkejä tulevaan. Antti Vallin on hakkuriainesta, ja on aika istuttaa hänet tulevalle pelipaikalleen. Jatkossa mennään tällä systeemillä. Kunnia voitosta Loimulle, jonka paikka sarjan kärkikastissa ei ole sattumaa. Tehtiin turhaa eroa omilla virheillämme, jotka söivät joukkueen tekemistä varsinkin kahden avauserän aikana.

Loimun päävalmentaja Henri Tuomen kehonkieli oli seesteinen. Vahvasti pelannut joukkue sai ansaitun kiitoksen.

- Menossa on hyvä jakso. Pelissä on mukava tasapaino. Florianin mukaantulo on rauhoittanut tekemistä. Muutos oli havaittavissa jo hänen ensimmäisestä treenikerrastaan lähtien. Kaksi eka erää pelattiin rauhallisesti ilman notkahduksia. Sideoutpelaamisemme toimi hienosti. Vastustaja sortui tahollaan virheisiin, jotka helpottivat iltapuhdettamme. Peltonen ja Borichev tulivat hienosti vaihdosta sisään, kuten ovat tehneet monta kertaa tällä kaudella.

LiigaSärkät kiusasi Tiikereitä erän alut ja yhden lopunkin

LiigaSärkät(12. 2-16) haastoi toisessa erässä vahvasti tuoreen cupmestarin Kokkolan Tiikerit, mutta jäi palkinnotta vieraiden vietyä pisteet mukanaan erin 0-3 (15-25, 26-28, 16-25.

Kaikki erät olivat tekniseen aikalisään asti tasaisia, ensimmäisessä LiigaSärkät jopa johti. Sen jälkeen Tiikerit löysi jyvän ja latoi peräkkäin kymmenen pistettä ja Särkät putosi vauhdista.

Toinen erä oli täysin tasainen, molemmat saavuttivat eräpalloja, mutta Tiikerit lopulta katkaisivat erän. Kolmannessa erässä näytti LiigaSärkkien henkinen kantti pettäneen ja joukkue pystyi vain ajoittain vastaamaan Tiikerien peliin.
Tiikerien valmentaja Tommi Tiilikaisen mielestä peli oli kovasykkeinen.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo totesi jokseenkin saman, paitsi että erityisesti LiigaSärkkien pelin taso vaihteli ja vastustajan passarit pelasivat tarkemmin.

LiigaSärkkien kapteeni Jussi Mäkinen valitteli, että toisen eräpallosta huolimatta ei onnistuttu saamaan erää poikki. Ottelun parhaina palkittiin Tiikerien Roman Sauss ja LiigaSärkkien Danilo Carvalho.

Lähitapiolan pisteet
3 pistettä Roman Sauss
2 pistettä Olli-Pekka Ojansivu
1 piste Danilo Carvalho

Parhaat pistemiehet:
Tiikereillä Roman Sauss (20/+17), -Olli-Pekka Ojansivu (17/+11), Matti Hietanen (9/+7) LiigaSärkillä Danilo Carvalho (9/+5), Carlos Luna (9/-5), Mikko Keski-Sipilä (6/+3)

Lakkapää tyrmäsi Riennon syötöllään

Vierasjoukkue Team Lakkapää (10. 5-14) kävi hakemassa selkeän 0-3 (20-25, 16-25, 19-25) -voiton Joensuussa.

Kotijoukkue Pohjois-Karjalan Liiga-Riennon (11. 3-16) peli katosi täysin ensimmäisessä erässä 14-9 johtotilanteesta, eikä pelin voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Jatkossa ottelun tärkeys näkyi kotijoukkueen sortuessa lukuisiin helppoihin virheisiin vieraitten nauttiessa virheettömästä pelistä.

Lakkapää vei jatkossa peliä erityisesti vaikeitten aloitussyöttöjensä ansiosta. Pahiten Rientoa kuritti Rovaniemeläisjoukkueesta passari Arsh Dosanjh kuudella ässäsyötölläään. Riennon syöttö ei puolestaan tehonnut vieraiden vastaanottoon, vaan joukkueen hyökkäysarsenaali sai nauttia hyvistä passeista vieraitten vastaanottoprosentin ollessa peräti 80% Riennon vastaavan jäädessä 42%.

Lakkapää voitti ottelun jokaisella osa-alueella, ässäsyötöissä lukemat olivat peräti 13-2 vieraitten hyväksi.

- Suuri ero tänään syöttö- vastaanottopelissä. Passarimme työskentely oli loistavaa, summasi voittajien luotsi Normunds Veinbergs ottelun kulkua.

- Tiedettiin että heidän vastaanotto on hyvä. Meillä se oli tänään katastrofaalisen huono, eikä mitään ollut enää sitten tehtävissä, murehti Jani Säisä Riennon esitystä.