LP Kangasala ja LiigaPloki voittivat helposti kotonaan - Hämeenlinna rutisti pisteet Kuopiosta

21.11.2020

Puijo-Wolley tarjosi ennakkosuosikille kovimman vastuksen lauantain liigatriplassa vieden erän Kuopiossa Hämeenlinnan Lentopallokerholta. LP Kangasala ja LiigaPloki sen sijaan hoitelivat WoVon ja JymyVolleyn puhaasti 3-0

Hämeenlinna jälleen parempi Kuopiossa - 11 voitto putkeen

Puijo Wolleyn ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon peli lähti tasaisesti liikkeelle, ja puolin ja toisin verkkoa oli hyvää tekemistä. Kummankin hyökkäyspeli toimi, ja tehot nousivatkin 50% tienoille. Puijo sai otettua erän lopulle pienen kaulan ja puristi sen loppuun asti palkintona erävoitto 25-23.

Toistakin erää edettiin puoleen väliin tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen Hämeenlinna sai hyvän syöttöputken, ja viistohyökkäysten turvin vieraat saivat pidettyä eron erän loppuun asti. Puijon tuplavaihdotkaan eivät tuoneet erään muutosta. Erä Hämeenlinnalle selkeämmin 19-25.

Pitkän erätauon jälkeen Puijo päätti jatkaa hyvällä ilmeellä, erän alku olikin Puijolle hyvä Hämeenlinnan tuskaillessa edelleen vastaanoton kanssa. Erä oli molemmilla hyökkäystehollisesti heikompaa kummankin puolustaessa raivokkaasti. Hämeenlinna sai taas hyvän syöttövuoron turvin kirittyä pienen eron erän lopussa. Puijo taisteli itsensä lähelle, mutta kiri ei riittänyt loppuun asti, erä Hämeenlinnalle 23-25.

Neljännen erän alkupuolella Hämeenlinna sai hyvän alun ja otti muutaman pinnan johtoaseman, jonka se sai pidettyä läpi erän. Hyvää taistelua oli jälleen molemmin puolin ja rohkeita hyökkäysratkaisuja nähtiin jokaiselta pelaajalta. Hämeenlinna sai pelata johtoaseman turvin rennommin, ja pitäen johdon loppuun asti vei erän 20-25 ja pelin 1-3.

Tänään oli molemmin puolin hyvää hyökkäyspelaamista ja myös puolustus ahersi molemmilla joukkueilla uhrautuvasti. Hämeenlinnan kova viistohyökkäys oli vielä tänään liikaa Puijon puolustukselle. Muutama Hämeenlinnan kova syöttövuoro toi vastustajalle turvallisen piste-eron, jota ei saatu kurottua kiinni pelin edetessä. Hämeenlinnalta hienon pelin pelasivat keskitorjuja Julia Miniuk ja hakkuri Yasmine Madsen. Puijolta pisteitä tehtaili vastustajaa tasaisemmin koko laiturikolmikko. Myös keskitorjujille tuli hyviä onnistumisia. Ottelu oli hyvätasoinen ja monelta osin tasainen, yleisö sai nauttia hyvästä lentopallosta Kuopion lauantai-illassa. Ottelun parhaana palkittiin molemmin puolin joukkueiden passipeliä hienosti rakentaneet pelurit.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Sanoinkin joukkueelle, että jos hävitään niin sitten hävitään tällaisella pelillä. Noudatimme sovittua taktiikkaa, pelasimme rohkeasti ja pelihuumori pysyi koko ajan hyvänä. Keskityimme siihen mitä tehdään. Kolmannessa ja neljännessä erässä tuli vain pisteputket, mitä emme pystyneet aivan kuromaan umpeen, vaikka hyvin yritettiinkin.Täysi tunnustus ensinnäkin vastustajalle, mutta meiltäkin oli hyvää pelaamista. Tätä vauhtia pelit kääntyvät meille kun muutamat pisteputket jäävät pois.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna

- Peli oli odotetusti kova. Aloitimme ehkä hieman pehmeästi, mutta vaikka emme pystyneet parhaimpaamme teimme sen jälkeen kolme erää oikein hyvää työtä. Pelin kääntymistä meille auttoi syöttöjen tason parantaminen ensimmäisen erän jälkeen.

Anni Toivonen, Puijo Wolley

- Hyvä peli ja kovaa taistelua, mutta emme aivan saaneet palkintoa. Nyt kohti seuraavaa viikonloppua.

Erica Di Maulo, Hämeenlinna

- Puijolla oli tosi hyvä syöttö ja puolustus. Peli oli stressaava, koska siinä edettiin niin piste-pisteeltä.

Puijo-Wolley - Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (25-23, 19-25, 23-25, 20-25)
Puijo: Hujanen 18/+11, Kääntä 15/+6, Määttä 12/+5
Hämeenlinna: Madsen 20/+11, Miniuk 16/+13, Riikilä 13/+6
Ässät 5-8, syöttövirheet 10-9, torjunnat 5-7, hyökkäys% 40-47, vastaanotto% 38-38

Pistekilpailu:
3 Madsen Hämeenlinna
2 Miniuk Hämeenlinna
1 Määttä Puijo

Bri Doehrmann Hämeenlinna

Ruutu+ tallenne

LP Kangasala vankisti liigajohtoaan

Sarjakärki LP Kangasala ei antanut vierailjia WoWo Rovanimen yllättää lauantain kotiottelussa Pitkäjärvellä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen lievällä hallinnalla ja varsinkin koko kentän ainoa ulkomaalaispelaaja Jody Larsson oli tehokas. WoWo sinnitteli kinteteillä erän puoliväliin asti mutta erä kuitenkin kotijoukkueelle 25-18.

Toinen erä oli varsinainen kotijoukkueen näytös , sekä Larson että 1500 hyökkäyspisteen ottelussa rikkonut Ronja Heikkiniemi ja myös Salla Karhu ei antanut mitään armoa hyökkäyspelissä ja erä Kangasalle murskaavasti 25-7.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi passariksi Emmi Jalosen ja hakkurin tontille ensimmäiset liigapisteensä tehneen Venla Raittisen ja pienen alkuhapuilun jälkeen myös uuden kuusikon yhteispeli löytyi ja erä kotijoukkueelle 25-15 ja koko ottelu siis puhtaasti 3-0.

Oona Viljanen, WoWo :

– Tänään meni oikeastaan kaikki päin honkia, Kangasala oli joka osaalueella parempi.

Teemu Mäkikyrö, WoWo :

– Vastustajalla oli hyvä torjuntapuolustus ja meillä taas ei, kauden alun seitsemän ensimmäistä ottelua oli meiltä hyvää ja samaan olisi taas pyrkimys.

Karoliina Friberg, Kangasala :

– Jälleen hyvää tekemistä koko joukkueelta. Olen viihtynyt Kangasalla tosi hyvin ja on tosi mukava pelata näiden tyttöjen kanssa.

Arttu Keränen , Kangasala

-Olen Ihan tyytyväinen tämän päivän peliin, kolmannessa erässä varsinkin ilahdutti Venlan kentälletulo, kolme hyökkäyspistettä heti kärkeen, Tästä on hyvä jatkaa.

Parhaat pelaajat : Larson, Lp ja Viljanen, Wowo

Roosa Laakkonen pelasi 200. pääsarjapelinsä ja Ronja Heikkiniemi ylitti 1500 liigapisteen rajan.

LP Kangasala - WoVo Rovaniemi 3-0 (25-18, 25-7, 25-15)

LiigaPloki katkaisi tappioputkensa

Pihtiputaan LiigaPloki otti kauden neljännen voittonsa kaatamalla Jymy Volleyn erin 3-0. Kolmen pisteen myötä LiigaPloki nousi viidenneksi ohi Oriveden Ponnistuksen. LiigaPloki-Jymy Volley 3-0 (25-15,25-21,25-23)

Avauserää hallitsi kotijoukkue murtamalla Jymyn vastaanoton hajalle. LiigaPlokin 6 ässäsyöttöä veivät Nurmon pelinrakentelun mahdollisuudet. Viiden vuoden Mestaruusliigatauon jälkeen Jymyyn Latviasta palannut passari Venla Hyttinen passasi tasaisen hyvin, silloin kun Volleyn vastaanotto toimi. LiigaPlokin laiturit Lauren Matias ja Jaidyn Blanchfield takoivat parhaiten pisteitä. Niiden myötä erä tuli helposti LiigaPlokille. Keskipelaaja Anniina Kastarinen loukkasi lievästi jalkaansa hänen tilallensa tullut Sanni Rantanen pelasi pelin loppuun asti Kastarisen huilatessa vaihtopenkillä.

Toisen erän alku lähti Jymyn hallinnassa ja LiigaPlokin peliin tuli virhesumia. Huolimatta hyvistä nostoista kotijoukkue ei päässyt ensimmäisen erän rentoon pelirytmiin. Jymyn johtaessa 12-6 päävalmentaja Mikko Pesonen teki passarivaihdon ja Taija Kaukorannan tilalle tuli Sofia Lehto. Pikkuhiljaa kotijoukkue alkoi saada onnistumisia. Lehto löysi verkolla keskipelaaja Jaelyn Keenen, joka onnistui mainiosti satasissaan. Jymy puolusti uhrautuvasti LiigaPlokin hyviäkin hyökkäyksiä peliin, mutta erän lopussa LiigaPlokin kokemus ja kova tahto käänsivät erän 25-21 kotijoukkueelle.

Kolmatta erää hallitsi LiigaPloki passari Sofia Lehdon jatkaessa hyvää peruspelaamistaan. Vastustajien laiturit Jessica Salminen ja ajoittain Riikka Valkonen aiheuttivat ongelmia LiigaPlokin torjunnalle. LiigaPloki ei antanut kuitenkaan antanut hyvin taistelleen JymyVolleyn yllättää, vaan sinetöi neljännellä eräpallolla puhtaan 3-0 otteluvoiton ja kolme tärkeää sarjapistettä.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Tämä viikko on tehty kovasti töitä sekä fyysisesti että henkistä puollta herätellessä. Ensimmäinen erä sujui hyvin, mutta toisessa erän alussa päänuppi ei ollut mukana ja tekemiseen tuli liikaa sähellystä. Erän lopussa löytyi taas hyvää vääntöä. Kaksi pelaavaa passaria joukkueessa on hyvä asia, sillä molemmilla on omat pelityylinsä, jotka hyödyntävät joukkuetta.

Kari Raatikainen, Jymy Volley:

- Meidän peli lähti huonosti käyntiin. Toista erää veimme selkeästi, mutta palloa ei saatu tapettua ratkaisupaikoissa. Sofia Lehdon tulo LiigaPlokin passariksi vaikeutti meidän peliä. Meidän Venla Hyttisen passipeliin olen tyytyväinen, sillä tämä oli vasta toinen pelinsä Jymyssä. En halua kommentoida miksi Annina Keinonen ei ollut tänään mukana.

Sofia Lehto, LiigaPloki:

- Meidän vastaanotto pysyi hyvin tänään kasassa ja sen myötä pystyin hyvin passaamaan hyökkäjille. Myös puolustuspelimme onnistui mukavasti.

Jessica Salminen, Jymy Volley:

- Toisessa erän alussa pelasimme hyvin, johdimme sitä, mutta viimeistely ei onnistunut. Emme noudattaneet kunnolla annettua taktiikkaa.

Parhaat pelaajat: LiigaPloki: Jaidyn Blanchfield, Jymy Volley:Jessica Salminen

LiigaPloki - JymyVolley 3-0 (25-15, 25-21, 25-23)
LiigaPloki: Matias 18/+10, Blanchfield 16/+6, Keene 15/+13
JymyVolley: J.Salminen 12/+9, Valkonen 11/-1, Rinta-Keturi 8/+3