Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala ja LP Viesti rynnistivät välieriin

14.03.2018

Puolet naisten Mestaruusliigan välieräjoukkueista saatiin selville keskiviikkona, kun LP Viesti ja LP Kangasala etenivät neljän joukkoon puhtailla 3-0 -voitoilla puolivälieräsarjoistaan.

LP Viesti saa välieriin vastaansa Nurmon Jymyn, jos se nousee omassa puolivälieräsarjassaan voittoon HPK:sta. Muuten vastustaja on LP Kangasala. LP Kangasalan vastustajaksi on vielä useampia vaihtoehtoja.

Runkosarjan kuudenneksi sijoittunut LP Kangasala eteni välieriin voittamalla runkosarjan kolmosen Oriveden Ponnistuksen suoraan kolmessa ottelussa. Kolmas peli keskiviikkona Orivedellä päättyi vieraille viisieräisen jännärin jälkeen 2-3 (25-15, 21-25, 22-25, 25-23, 9-15).

LP Kangasala eteni välieriin kuudennen kerran seitsemään viime kauteen. Kaksi kertaa seura on edennyt finaaleihin.

Kangasalan kirkkaimpana tähtenä tuikki keskipelaaja Jessica Wagner tehtyään 21/+18 seitsemän torjunnan maustamana. Danielle Brisebois oli jälleen päävastuussa hyökkäyksien päättäjänä saatuaan 58 passia. Briseboisin saldo oli 20/0. Mita Uiato pelasi erinomaisesti passarina.

OrPo teki ottelussa 18 suoraa hyökkäysvirhettä vieraiden määrän oltua yhdeksän. Francyele Lemos (26/+17) jäi liian yksin hyökkäysten päättäjänä, kun kaksi muuta brasilialaista laitapelaajaa jäivä miinukselle. Passari Olga Vergidou merkkautti komeat kuusi ässäsyöttöä.

Taija Tikka, LP Kangasala:

- Minun mielestä oli ihan hyvä peli. Voitto saatiin kotiin. Oli mahtava pelata kakkossarjan jälkeen Mestaruusliigassa pudotuspelejä.

Franciely Lemos, OrPo:

- Taistelimme tänään. Parhailla hetkillä meillä oli kuitenkin virheitä. Olisimme halunneet jatkaa sarjaa, pettymys on kova, mutta LP Kangasala oli nyt parempi ja meni jatkoon.

Kai Stenius, LP Kangasala:

- Tilastojen valossa tasainen peli. Meillä on passari aika taikuri. Onneksi saadaan viikko aikaa.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut Kangasalan joukkueelle, että voitti vajaan viikon aikana kolme ottelua ja ansaitsi paikkansa. Meidän tärkeät pelaajamme eivät ole nyt 100% pelikunnossa. Valmistautuminen ei päässyt onnistumaan. En tyytyväinen tulokseen, mutta onnittelen pelaajiani. He antoivat kaikkensa. Valmentajaurallani ensimmäinen kerta, kun jään neljän parhaan ulkopuolelle. Kolmannessa erässä passarin loukkaantuminen lamautti joukkuetta ja hävisimme sen erän ja se vaikutti myös lopputulokseen. Jos pelaajat eivät pysty harjoittelemaan tasollaan, he eivät pysty myöskään pelata tasollaan. Stedilen ja Lemoksen kuntoituminen kesti kaksi kuukautta ja oli vielä kesken.

- Vaikka on yhdestä kaudesta kysymys, olimme kolmansia runkosarjassa. Se oli hyvä suoritus, mutta puolivälierien tappio harmittaa. Tässä puolivälierässä Kangasala oli parempi. Ylpeä joukkueesta.

Otteluisäntä Oriveden sanomat palkitsi joukkueidensa parhaina Mita Uiaton LP Kangasalasta ja Franciely Lemosin OrPosta. 

Oriveden Ponnistus - LP Kangasala 2-3
25-15, 21-25, 22-25, 25-23, 9-15
Oriveden Ponnistus: Lemos 26/+17,Stedile 11/-1,Batista 10/-3
LP Kangasala: Wagner 21/+18, Brisebois 20/+0, Riikonen 13/+6
Katsojia: 523

Ottelutilasto

LP Viesti välieriin puhtaalla pelillä

LP Viesti varmisti keskiviikkona paikkansa kauden 2017-18 lentopallon Mestaruusliigan välieriin. Paikka mitaliotteluissa avautui otteluvoiton 3–0 LP-Vampulaa vastaan. Kolmas puolivälieräottelu päättyi Salohallissa kotijoukkueen voittolukemiin 3– 0 joten LP-Vampula sai LP Viestiltä napattua kolmessa ottelussa vain yhden erävoiton (avausottelussa Salohallissa 9.3.).

LP Viestin välierävastustaja selviää vasta loppuviikon aikana, vaihtoehtoja on tässä vaiheessa kaksi: jos Jymy menee jatkoon, siitä tulee LP Viestin vastustaja, jos Jymy putoaa HPK:ta vastaan pelattavissa puolivälierissä jatkosta, salolaisten vastustaja on keskiviikkoiltana jatkopaikkansa myös varmistanut LP Kangasala.

Välierien alkamispäiväksi Mestaruusliiga on määrittänyt perjantain 23.3., LP Viestillä on runkosarjan voittajana kotietu. Välieristä pääsee finaaleihin kolmella otteluvoitolla.

LP Viestin ja LP-Vampulan kolmas puolivälierä meni salolaisille 3-0, mutta erät olivat tiukat: 25-23, 25-20 ja 27-25. Vampulalla oli kolmannessa erässä yksi eräpallokin, mutta se ei tuottanut tulosta.

Tasollisesti ratkaisuottelu ei kohonnut enää kahden aiemman pelin vertaiseksi. LP Viestin kokoonpanosta olivat poissa Eeva Puukan ohella libero Hillaelina Hämäläinen ja tiistaina selkäänsä hieman loukannut Noora Kosonen.

Libero Julia Porsanger palkittiin otteluisäntä Kisakallion urheiluopiston toimesta LP Vampulan parhaana.

- Loppu harmittaa, mutta kaikkiaan voimme olla jonkin verran tyytyväisiä kolmeen otteluun, pelasimme runkosarjaa parempaa omaa peliä. Juha Lantto on rohkaiseva ja sisukas valmentaja, hän ei hevillä anna periksi!

- Yksinkertaisesti sanottuna meidän olisi vaan pitänyt tehdä enemmän pisteitä voittaaksemme LP Viestin, jokaisella osa-alueella oli ratkaiseva ero, tiivisti Porsanger.

LP Viestin puolesta median edessä oli joukkueen kapteeni Elina Käsnänen, joka ei keskiviikon pelissä kentällä vieraillut.

- Loukkaantumiset on harmillisia, mutta toisaalta ne kuuluvat urheiluun ja lentopalloon. Meillä on kuitenkin joukkueessa hyvä ryhmädynamiikka, kaikki – loukkaantuneetkin – ovat jotenkin aina mukana. Tuemme toisiamme kaikin keinoin.

- Hattua on nostettava myös Tomin (Lemminkäinen) johtamalle valmennustiimille, joka on pitänyt lentopalloilulliset shakkinappulat järjestyksessä, jolla olemme pystyneet voittoihin.

- Keskiviikon ottelu ei ollut ihan parasta meiltä, mutta ansio on annettava myös LP-Vampulan taistelulle. Netta (Laaksonen) ja Roosa (Heikkiniemi) olivat tiukassa tilanteessa hyvin mukana, arvioi Elina Käsnänen.

Juha Lanton valmennus/pelinjohtopesti päättyi tähän otteluun – ainakin toistaiseksi.

- Tappio harmittaa. Tulimme todella kovalla energialla Saloon ja peliin, valmiina haastamaan LP Viestiä. Minusta tämä oli meidän paras puolivälieräpeli ja saatiin tukittua salolaisten vahvaa hyökkäystä. ”Oma käsi” kuitenkin loppui kesken. Libero Julia johti puolustusta hienosti, arvioi Juha Lantto.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen osasi odottaa LP-Vampulan pelin parantumista.

- Tiukkoja eriä taas pelattiin ja ensimmäinen erä oli varsin tasokas, sitten taso alkoi laskea. Teimme pelissä suoria hyökkäysvirheitä vain 5, vastustaja 13 ja siinä oli yksi osaselitys meidän voitolle.

- Roosa ja Netta joutuivat kovaan paikkaan, kun piti paikata Suomen parasta vastaanottokaksikkoa Hämäläinen – Kosonen. Samalla tiedettiin, että Kertulta (Laak) tarvitaan kova peli ja sen hän myös teki.

- Ronja Heikkiniemellä oli vastaanotossa ongelmia, mutta muuten hän pelasi järkevästi, vähillä virheillä.

- Ottelusarjassa oli kaksi kovaa erää, Oripään ottelun ensimmäinen ja tämän ottelun kolmas erä, me voitimme ne. Mutta jos Vampula olisi ottanut erävoitot noista, tilanne olisi voinut muuttua, muistutti Lemminkäinen.

Välierien kokoonpanoista LP Viestin valmentaja ei vielä osannut sanoa mitään lopullista.

- Hyvä oli, että saatiin reilun viikon tauko peleihin. Ronen ja Dudan kanssa mennään päivä kerrallaan, että heidät saadaan täyteen iskuun, Hiltsu ja Noora ovat toivottavasti mukana välierissä, mutta Eeva Puukan suhteen ollaan epävarmempia, loukkaantuminen ja toipuminen ovat olleet vaikeampia ja pidempiä kuin osattiin aiemmin arvioida.

- Välierävastustajaa ei olla mietitty. Jos LP Kangasala tulee vastaan, on huomattava, että se on viime pelien kuntopuntarissa korkealla, muistutti LP Viestin päävalmentaja.

Otteluisäntä Kisakallion urheiluopiston palkitsemat pelaajat: Julia Porsanger, LP-Vampula ja passari Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti.

LP Viesti - LP-Vampula 3-0
25-23, 25-20, 27-25
LP Viesti: Laak 21/+11,Heikkiniemi 10/+6,Rakic 9/+5
LP-Vampula: Blomberg 13/+3,Hiltunen 12/-3,Metsäkoivu 11/+7
Katsojia: 646

Ottelutilasto

Kuvat:
Sinikka Makkonen ja Markus Moisio / LP Viesti

Naisten puolivälieräparien tilanteet
LP Viesti - LP-Vampula 3-0 (LP Viesti välieriin)
HPK - Nurmon Jymy 2-1
OrPo - LP Kangasala 0-3 (LP Kangasala välieriin)
Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 1-2

Puolivälierin tulevat ottelut:
To 15.3. 18:30 Jymy - HPK
To 15.3. 18:30 LiigaPloki - Pölkky
Tarvittaessa
La 17.3. 18:00 HPK - Jymy
Su 18.3. 17:00 Pölkky - LiigaPloki

  Takaisin