LP Kangasala kuittaili cupvelkoja

08.02.2023

Naisten Suomen Cupin neljä päivän takaisen Cupfinaaliin uusinnassa LP Kangasala iski mestari-Hämeenlinnan nurin suoraan kolmessa erässä. Pölkky Kuusamo löi samoin numeroin vierailleen LP Viestin ja Puijo Wolley otti myös täydet pisteet Nurmosta. LiigaPloki nousi puollestaan 3-2 -voittoon OrPon jo tultua uhkaamaan sitä kahden erän takaa jo kahteen ottelupalloon.

Pölkyltä vahva esitys LP Viestiä vastaan

Pölkky Kuusamo - LP Viesti 3-0 (25-19, 25-18, 25-21).

Pölkky Kuusamo pelasi ehyen suoritukset kotiareenalla ja kaatoi LP Viestin selkein eränumeroin 3-0 (25-19, 25-18, 25-21). Kotijoukkueelta olivat edellisen ottelun tapaan sivussa pienistä loukkaantumisista toipuvat Julia Azevedo ja Ciara DeBell. Vierasjoukkueen uusista pelaajista avauskentällisessä oli mukana Jordan Lockwood. Hän pelasi läpi ottelun ihan kelpo suorituksella.

Ensimmäisen erän alku oli Pölkyltä vahvaa tekemistä. Tomi Lemminkäinen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9-3. Aikalisä tuotti tulosta ja Viesti kiri Pölkyn etumatkaa kiinni. Sotiris Gkotsis otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 10-7 vierasjoukkueen ässäsyötön jälkeen. Pölkyn hyökkäyspeli toimi hyvin ja hakkuri Breana Runnels teki ensimmäiseen erään pisteet 7/+4. Vierasjoukkue syötti sen verran vahvasti, että Pölkyn vastaanotto jäi 31 %:iin, mutta vahva hyökkäyspeli tuotti tulosta 50 % tehokkuudella. Erä päättyi Pölkyn torjunnalla lukemiin 25-19.

LP Viesti aloitti vahvasti toisen erän johtaen sitä 1-4. Bettina Yli-Sissalan torjunnan jälkeen erä tasoittui lukemiin 5-5. Lockwood vei vieraat 7-6 johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti torjumalla hyvin pelanneen Arita Ternavan hyökkäyksen. Kotijoukkue johti erää jo selkeän tuntuisesti 21-13, mutta sitkeä vastustaja kuroi eron viiteen pisteeseen 21-16 pakottaen kotijoukkueen aikalisälle. Erän loppu oli Cirara DeBellin vahvaa näytöstä hänen tehdessä Pölkyn kolme viimeistä pistettä. Erä päättyi DeBellin hyökkäyksellä 25-18.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin alusta loppuun asti. LP Viesti vaihtoi Saana Virtasen tilalle passariksi Irina Mäkisen. Lukemat olivat tasan tilaneessa 15-15. Pölkky sai ensimmäisen ottelupallon DeBellin ässäsyötöllä lukemissa 24-19. Viesti kavensi hiukan Iina-Reeta Kaikkosen syöttövuorolla, mutta hienon ottelun pelannut Madeline Palmer taiteili erän poikki lukemissa 25-21.

Joanna Kallinen:

-Meiltä hyvä peli ja kun teimme vähemmän syöttövirheitä niin se vaikutti myös lopputulokseen. Meidän torjunta-puolustus toimi hyvin ja hyökkääjät löysivät kentästä tyhjiä kohtia, vaikka aina ei passi ollut ihan kohdillaan. Viesti tuli ihan odotetusti peliin, vaikka emme ennen peliä tienneet tarkalleen millä kokoonpanolla he aloittavat. Meidän piti varautua vähän kaikkeen ja pystyimme pelin aikana muuttamaan omaa pelaamista. Tällä viikolla on kolme peliä ja menemme peli kerrallaan. Hyvä valmistautuminen jokaiseen peliin.

Sotiris Gkotsis:

-Onnittelut pelaajille voitosta. Olen tyytyväinen peliin ja siihen, että pelasimme hyvin alusta loppuun asti ja saimme pelin katkaistua pian. Torjunta-puolustuspeli toimi hyvin ja saimme hyvin puolustuksia. Teimme vähän syöttövirheitä, joita oli seitsemän. Ässäsyöttöjä oli kuusi. Meidän side-out pelaaminen toimi hyvin ja saimme vastustajan hakkurin tehot alas. Seuraava tavoite meillä on pelata hyvin viikonlopun vieraspeleissä. Enemmänkin haluamme pelata hyvin kuin lähteä tavoittelemaan voittoja.

Netta Laaksonen:

-Meiltä huono peli. Emme saaneet torjunta-puolustusta toimimaan Pölkyn kovaa hyökkäystä vastaan. Olimme jäljessä vähän joka osa-alueella. Kaikissa erissä tuli yksi huono kohta, jossa hävisimme monta pistettä putkeen. Niitä pitäisi saada lyhyemmiksi. Täällä on hyvä yleisö ja mukava pelata. Pitkät pallorallit ovat hyviä kevättä kohti mentäessä.

Tomi Lemminkäinen:

-Olimme kaikessa vähän jäljessä ja siten piste-eroa pääsee syntymään. Kaikissa erissä pysyimme jotenkin mukana ja pelattiin pitkiä jaksoja tasatahtiin. Yhtään erää emme pelanneet hyvin kokonaan ja emme pystyneet haastamaan Pölkkyä juurikaan. Lockwoodilla ihan kohtuu suoritus eka pelissä kolmeen erään pisteet 12/+6. Arita Ternava pelasi erinomaisesti kaksi ensimmäistä erää. Verkkopelissä olimme pehmeitä ja Pölkyn laiturit onnistuivat hyvin. Jos kaikki laiturit pelaavat noin hyvin heitä on vaikea voittaa. Teimme kolmanteen erään muutokia torjunta-puolustuspeliin ja saimme Pölkyn hyökkäystehoja pienemmiksi.

Revanssi tuli nopeasti

Kangasalla pelattiin keskiviikko-iltana Naisten Meataruusliigan ottelu joka oli uusinta viime viikonvaihteen Cup-finaalista kun vastaakkain olivat LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Viisieräisen finaalin hävinnyt Kangasala oli nyt parempi suoraan kolmessa erässä ja vei ottelun siis erin 3-0.

Tasaisen avauserän ratkaisuhetket näyttivät suuntaa koko ottelulle. Kotijoukkeen nuoret hyökkääjät IIda Pöllänen, Roosa Heikkiniemi ja ennen kaikkea erinomaisen ottelun pelannut Neea-Maria Joki takoivat palloa kenttään kuin vanhat tekijät ja jättivät varjoonsa Hämeenlinnan ulkomaalaisvahvistukset kerta kerran jälkeen ja avasuerä Kangasalle 25-22.

Toisessa erässä roolia otti varsinkin Kangasalan kapteeni Tiiamari Sievänen joka usealla upealla puolustuspallolla näytti jälleen miksi hän on edelleen maan kärkiliberoita.

Myöskään kolmenteen erään hieman Cupmestaruus "krapulaa" kärsinyt vierailija ei saanut konettaan täysin käyntiin joten ottelu ilman suurempaa dramatiikkaa kotijoukkueelle siis vakuuttavsti erin 3-0.

Jenny Mosser, Hämeenlinna :

- Cupvoitto oli tosi makea ja emme saaneet peliämme ehkä juuri siitä syystä omalle parhaalle tasollemme.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna :

- Ei hyvä esitys meiltä tänään. Sarjasijotuksella ei runkosarjan päätteeksi ole suurta merkitystä, puolivälieräsarja on kauden tärkein ja se määrittää onko kausi onnistunut.

Tiiamari Sievänen, Kangasala :

- Tuo cupviikonvaihde on raskas varsinkin henkisellä puolella, yöunet jäävät monesti vajaiksi ja siihen nähden pelasimme tänään
hyvän ottelun.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Vaikea tammikuu, siihen nähden ihan positiivinen Cup-viikonloppu finaalitappiosta huolimatta ja varsinkin meidän nuorukaisten onnistuminen lämmittää, se on meidän tapamme kasvattaa pelaajia.

Kuinka ollakaan - viisi erää Pihtiputaalla

LiigaPloki-OrPo 3-2 (25-20, 25-19, 23-25, 16-25, 16-14)

Aloituskokoonpanot:
LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)
OrPo: Matsumoto, Butkevych, Aronen, Kuusela, Mursula, Vehmanen ja Putkisaari (libero)

Pihtipudas-salissa vieraillut Oriveden Ponnistus muisti ennen kamppailun alkua 500. runkosarjaottelunsa pelannutta LiigaPlokia kukkatervehdyksellä. LiigaPloki ja Pihtipudas-salin yleisö kiittää OrPoa hienosta, koskettavasta eleestä!

Pihtipudas-salissa nähtiin huikea taistelu sarjapisteistä,kun lentopallo tarjosi yleisölle parasta mahdollista urheiluviihdettä!
Juhlaottelu sai dramaatttisen alun, kun yleispelaaja Dariana Hollingsworth loukkasi nilkkansa ensimmäisen erän alussa kolmen metrin hyökkäyksen jälkeisessä alastulossaan. Vaihdosta peliin tullut Sara Piippo pelasi rohkeasti kuten koko joukkue ja LiigaPloki karkasi jo 16-11 johtoon. Orivesi otti aikalisän ja nousi tasoihin 18-18. LiigaPloki löysi vielä uuden vaihteen ja hurjassa vireessä ollut Kristin Lux tappoi nelospaikalta tärkeitä pisteitä kotijoukkueelle. Hän teki ensimmäiseen erään peräti yhdeksän pistettä.
Toinen erä lähti kotijoukkueelta hyvin käyntiin. Piipon aloituksilla se otti heti 4-0 johdon. Orivedellä olikin koko erän ajan vaikeuksia LiigaPlokin taktisesti onnistuneiden syöttöjen kanssa. Kotijoukkueen vastaanotto toimi ja se helpotti passari Lena Napalkovan hyökkäysrakentelua. LiigaPlokille selkeä erävoitto 25-19.

Kolmanteen erään OrPo vaihtoi keskipelaaja Siiri Vehmasen tilalle Liisa Rinta-Tassin sekä yleispelaaja Oona Viljasen Linnea Kuuselan paikalle. Vaihdot piristivät heidän peliään. LiigaPloki teki paljon omia virheitä, jotka edesauttoivat Oriveden 11-6 karkumatkaa. LiigaPloki nousi vielä tasoihin 21-21. Ada Aronen napautti erän viimeisen pisteen ja 25-23 erävoiton Orivedelle.
Neljättä erää mentiin tasaisesti tilanteeseen 7-7. Sen jälkeen OrPon Andrea Carasi purnasi keltaisen kortin arvoisesti. Passari Taija Kaukorannan aloituksilla OrPo karkasi 17-10 johtoon. Hakkuri Daria Butkevych oli vahva hyökkäyspelissään ja hyppyaloituksissaan. Kotijoukkue sortui hätäilyn tuomiin virheisiin ja erä karkasi selkeästi vieraille.

Ottelu oli LiigaPlokille 12. viisieräinen tällä kaudella. Ratkaiseva erä käynnistyi Kristin Luxin kahdella ässäaloituksella ja Sara Piipon rohkeilla hyökkäyksillä. Orivesi oli käyttänyt aikalisänsä tilanteessa 1-6. Sen jälkeen LiigaPlokin peliin tuli suvantovaihe ja OrPo hivuttautui tilanteeseen 5-7. Kotijoukkue näytti marssivan otteluvoittoon, kun se johti jo erää 10-6. OrPo oli kuitenkin eri mieltä ja se pääsikin kiinni kahteen ottelupalloon tilanteessa 12-14. LiigaPloki taisteli kuitenkin tiukan erän itselleen lukemin 16-14 ja sai tärkeät 2 pistettä. Tämä oli pihtiputaalaisjoukkueelle kauden ensimmäisen voitto OrPosta.

Sara Piippo, LiigaPloki:

– Kentälle tulo heti ottelun alussa jännitti. Kun pääsin peliin, homma alkoi sujumaan. Joukkueena pelasimme kaksi ensimmäistä erää superhyvin. Sitten OrPo muutti jotain ja he pelasivat meitä tehokkaammin. Viimeiseen erään petrasimme.

Liisa Rinta-Tassi, OrPo:

-Kaksi ensimmäistä erää meiltä oli häsläystä, LiigaPloki puski kovaa ottelun alussa. Pitkän erätauon jälkeen saimme uutta energiaa. Voitimme sitten kaksi erää. Viimeinen erä oli molemmilta kovaa vääntöä.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Darianan loukkaantumisesta on vaikea sanoa. Tuskin pystyy pelaamaan lauantaina Puijo Wolleyta vastaan. Hänellä on iso rooli joukkueessa. Kahden erän jälkeen puhuimme, että meidän pitää varautua OrPon pelimuutoksiin. Emme olleet kuitenkaan pelissä mukana kahdessa seuraavassa erässä. Olen tyytyväinen viidenteen erään, jonka voitimme.

Andrea Carasi, OrPo:

– Kahdessa erässä LiigaPloki pelasi, me emme pelanneet. Pitkän tauon jälkeen heräsimme ja LiigaPloki väsyi. Molemmat joukkueet pelasivat viidennessä erässä runsailla virheillä. Me teimme neljä ja LiigaPloki kuusi virhettä. He saivat torjuttua Butkevychin erän lopussa.

JymyVolleylla ei ollut eväitä savolaisten kaatoon

Sarjataulukon kärkijoukkue PuijoWolley haki Nurmohallilta täyden pistepotin keskiviikkoillan ottelussa erin 1-3 (18-25, 24-26, 25-18, 13-25). Helpolla ja virheittä eivät vieraat pisteitään saaneet, mutta ratkaisevilla hetkillä kuopiolaisten itsetunto kantoi pidemmälle ja toi erä- ja lopulta otteluvoiton.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley sinnitteli vieraiden matkassa kymmeneen pisteeseen. Pitkät pallorallit päättyivät vieraiden voitoksi, ja pitkin verkkonauhaa rullanneet pallot putosivat kotijoukkueen kenttään. Kotijoukkue sortui syöttövirheisiin samalla kun vieraat paukuttivat kenttään peräti viisi ässää.

Toisessa erässä emännillä oli sauma voittoon. Aada Peura syötti hyvän putken, kotijoukkueen parhaana palkittu Netta Hyttinen onnistui hyökkäyksissään poikki kentän. Edettiin jatkopalloille, ja voiton vei lopulta PuijoWolley. Pitkältä tauolta palannut kotijoukkue lähti erään uudella otteella, ja kun vastustaja sortui hyökkäysvirheisiin, meni erä lopulta selkeästi kotijoukkueelle. Neljännessä erässä kotijoukkueen hyökkäyksiä vastaan nousi musta seinä, jonka läpi ei palloja onnistuttu saamaan vastustajan kenttään.

Netta Hyttinen:

- Ottelu ratkesi aika lailla omiin virheisiin. Viimeisessä erässä sössittiin aika helppoja juttuja ja oli kommunikaation kanssa vaikeuksia. Ensimmäisessä erässä tehtiin liikaa virheitä, olisi ollut tsänssi pelata voitosta. Toisessa saatiin pelistä kiinni, mutta se ei riittänyt voittoon. Kolmannessa oli hyvä henki ja tuntui, että kaikki toimi.

- Peli on ailahdellut tällä kaudella. Meidän pitää luottaa enemmän siihen, että jokainen osaa pelata, vaikka tulisi huono hetki. Pitää kerätä itseluottamusta ja antaa mennä rohkeasti. Omassa pelissä tuli tänään aika paljon hyökkäysvirheitä, olisin kaivannut enemmän varmuutta ja tasaisuutta omaan peliini.

Aleksi Mutka:

- Aika vaiherikas peli, minkä näkee, kun katsoo erien tilastoja. Molemmilla joukkueilla on heittelyitä joka suuntaan. Vastustaja oli selkeästi parempi puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Syystä tai toisesta meillä tuli torjuntahyökkäyksiä paljon, ja täytyy katsoa uudestaan, mistä tilanteesta ne tulee ja mitä ratkaisuja vaikeisiin tilanteeseen tuli.

- Se on hyvää, että alkaa näyttää siltä, että pitkään kipeänä olleet Netta, Riikka (Valkonen) että Sara (Niemi) ovat taas valmiita pelaamaan. Kuorma on ollut aika kova, ja pakko on todeta, että kyllä ne vääntävät kaiken, mitä pystyvät, ja minä yritän katsoa, mistä kaivetaan voittoja. Tänään oli muutama pitkä pallo, jotka olivat laadukasta peli kummaltakin joukkueelta. Tykkään siitä, että puolustuksen jälkeen meillä oli ihan sama, kuka heitti passin niin se oli laadukas. Pitkät pallot eivät olleet huonoja toimituksia vaan niissä palloa tapettiin ihan tosissaan.

Reina Tokuku:

- Meidän peli meni tänään ylös ja alas, mutta pystyimme päättämään erät hyvin. Omassa pelissä oli tänään monta heikkoutta, jotka täytyy korjata seuraavaan otteluun.

Pekka Seppänen:

- Tulokseen olen tyytyväinen, pelissä oli hyviä hetkiä mutta oli meilläkin välillä tosi vaikeita pätkiä. Ehkä toinen erä oli tänään ratkaisu, se, että saatiin se käännettyä itselle. Muut erät menivätkin selkeästi sille, kumpi sitten voittikin. Toinen erä oli tosi tärkeä.
Me saatiin tänään vähän paremmin tappoja hyökkäyksellä tappoja, tehtiin hyökkäyspisteitä enemmän ja myös torjunnat toimivat. Toki teimme vähän enemmän virheitäkin. Ehkä syöttövirheitä oli vähemmän. Tiesin, että tiukka taistelu tulee, Nurmo on aiheuttanut joka vastustajalle saanut ahtaita hetkiä, ja meilläkin niitä oli toinen ja kolmas erä. Onneksi toiseen erään käännettiin, etukäteen tiesin, ettei missään nimessä tule peli, joka mennä rallatellen alusta loppuun

JymyVolley - Puijo Wolley 1-3
18–25, 24–26, 25–18, 13–25
Koti:Radonjic 16/+6, Valkonen 12/+0, Hyttinen 11/+3
Vieras:Tokoku 17/+14, Kääntä 15/+5, Hujanen 14/+8