LP Kangasala palasi liigakärkeen voitolla LiigaPlokista

29.10.2020

LP Kangasala otti kauden seitsemännen voittonsa kahdeksasta liigapelistä ja nousi takaisin naisten Mestaruusliigan kärkeen. Vieraillut LiigaPloki antautui 3-0 (27-25, 25-19, 25-17).

3-0 -kotivoitto oli LP Kangasalle yhdeksäs perättäinen ilman erätappiota. Edellisen kerran LP Kangasala on menettänyt sarjapisteen tai hävinnyt kotonaan yli vuosi sitten 5.10.2019.

LiigaPlokilla on kuudesta pelistä kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä. LP Kangasalan pistesaldo on nyt 22.

Molemmilta joukkueilta puuttui kentältä kaksi avainpelaajaa. LP Kangasalan osalta Salla Karhu ja Katja Kylmäaho olivat ns. huilivuorossa, kun taas vierailta passari Taija Kaukoranta ja Lindsay Calvin olivat poissa. Kangasalan peliä teki Emmi Jalonen ja vieraiden Sofia Lehto.

Sara Piippo teki puolestaan uransa kaksi ensimmäistä liigapistettä LiigaPlokin paidassa. Tiiamari Sievänen puolestaan pelasi 250. liigapelinsä.

Vierailija LiigaPloki otti meni heti kärkeen 4-0 johtoon, ennen kuin kotijoukkue heräsi mukaan otteluun.Vahvan ottelun edellisessä LP Viesti kohtaamisessa pelannut Roosa Heikkiniemi sai pitää paikkansa aloituskuusikossa ja aloitti nytkin tehokkaasti. LP Kangasala nousi nopeati johtoon ja näytti vievän erän helposti, mutta LiigaPlokin Anniina Kastarisen syöttövuorolla vierailija nousi peliin mukaan ja 22-16 tappioasemasta aina eräpallotilanteeseen asti. Lopulta LP Kangasala kuitenkin hoiti eräpallon ja vei lopulta erän 27-25.

Toinenkin erä alkoi tasaisissa merkeissä ja varsinkin hyviä torjuntoja esittänyt vierailija piti kotijoukkueen ahtaalla. Erinomaisesti läpi ottelun syöttänyt kotijoukkue oli kuitenkin koko erän ajan parin pisteen etumatkalla ja vei erän lopulta rutiininomaisesti 25-19.

Kolmas erä ei tuonut isompaa muutosta ottelun kulkuun ja varsinkin syöttöpelissä kotijoukkue oli askelta terävämpi. Kotijoukkueen parhaaksi ottelussa valittu passari Emmi Jalonen kiitti luottamuksesta päästessään pelaamaan koko ottelun ja hänen pitkän syöttöputken ansiosta LP Kangasala karkasi eävoittoon 25-17 ja koko ottelu siis suoraan 3-0.

Sofia Lehto, LiigaPloki:

– Tehtiin paljon hyviäkin asioita mutta kuitenkin enemmän huonoja, yhteys meidän ulkomaalaisvahvuuksiin paranee koko ajan,

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

– Huono esitys, oli kaiken näköistä sattumusta vielä tämänkin päivän aikana mutta se ei saa olla mikään tekosyy.

Emmi Jalonen, Kangasala:

– Oli kiva päästä pelaamaan alusta asti, jännitti vähän mutta yllättävän hyvin meni.

Arttu Keränen, Kangasala:

– Syöttöpelissä oli tänään iso ero, me syötimme vahvasti ja vähillä virheillä, vastustaja syötti myös pahoja osuessaan ruutuun.

Parhaat pelaajat:
Emmi Jalonen, LP Kangasala
Sofia Lehto, LiigaPloki

LP Kangasala - LiigaPloki3-0 (27-25, 25-19, 25-17)
LP Kangasala: Larson 14/+10, Laakkonen 9/+4, Ron.Heikkiniemi 9/+2
LiigaPloki: Matias 14/+7, Kiiski 11/-1, Keene 9/+6
Ässät 5-8, syöttövirheet 6-17, torjunnat 11-9, hyökkäys% 34-33, vastaanotto% 38-26