Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala Tampere Areenan emäntä

18.10.2014

LP Kangasala emännöi voitokkaasti Tampere Areenalla Pölkky Kuusamoa lauantaina aamupäivällä YLE:n Palloiluviikonlopun avauksessa. LP Kangasalan voittonumerot olivat 3-0 (25-16, 25-20, 25-19).LP Kangasala lähti otteluun ilman alaraajavammasta kärsivää Roosa Laakkosta ja Nette Tuomista.

Eveliina Vilponen mätti heti Kangasalan 7-0- johtoon ja Maryna Deinegan syöttövuorolla ero kasvoi jo 11-1:een. Vieraiden saatua eräpallotilanteessa pitkän putken loppunumerot kaunistuivat olennaisesti 25-16:een.

Toinen erä eteni pienellä erolla Kangasalan eduksi, kunnnes se repäisi isomman eron erän loppuvaiheilla (25-20).

Kolmanteen erään Pölkky vaihtoi hakkurina pelin aloittaneen Henna Hämäläisen passariksi Iida Paanasen tilalle ja Sanna Kaakosen hakkuriksi. Pölkky saikin mainion lähdön (0-4, 4-7) erään. Tämän jälkeen LP Kangasala jälleen jyräsi ja kuusamolaiset olivat vailla mahdollisuuksia.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Marko Kaakinen:
- Olen pettynyt omiin suoriktuksiimme, tämä on ylivoimaisesti huonoin peli tällä kaudella.
Joukkueella ei ollut jalkoja ja vastaanotto oli isoissa vaikeuksissa,
- Edellisen päivän 11 tunnin matkustus ei ainakaan paranna tilannetta ja aikainen aamupeli ei tarjonnut parasta mahdollista asetelmaa meille.
- Kauden aiemmat pelit ovat olleet hyviä, emme olleet lähelläkään sitä tasoa tänään. Tunnelma on apea eikä huomiseen OrPo peliin ole helppo asennoitua tällaisen jälkeen. Pyrimme nollaamaan tämänpäiväisen ja haastamme huomenna OrPon tosissaan. Vastaanotossa on eniten paranettavaa, sen kun saa kuntoo saamme hyökkäyspeliä monipuolisemmaksi.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:
- TV-peli ei jännittänyt eikä matkustus tunnu ainakaan omissa jaloissa. Olimme pehmeitä eikä vastaanotto toiminut kun taas vastustajalla kulki vastaanotto ja puolustus hienosti.

LP Kangasalan päävälmentaja Tuomas Alatalo:
- Joukkueen puolesta olen hyvin tyytyväinen, kahden viikon pelitauko tuottaa konkreettista tulosta. Tämä oli meiltä ehjä peli, kaikki onnistuivat ja tekivät oman osuutensa. Tilastotkin näyttävät, että osaamista löytyy kaikilta pelaajilta hyökkäyspuolella. Erien loppujen notkahdukset eivät aiheuttaneet paniikkia ja tilanne oli hallussamme.

Liisa Hurskainen, LP Kangasala:
- Olosuhteet olivat hyvät eikä TV:ssä pelaaminen enää jännitä. Meidän syöttö oli tänään hyvä, samoin vastaanotto. Onnistuimme hyökkäyspelissä emmekä lyöneet niin paljon torjuntaan kuin parissa edellisessä pelissämme. Vielä oli hampaankolossa reilun viikon takaiset HPK-tappiot, joten nyt paremmalla miellellä seuraaviin otteluihin.

Ottelutilasto

LiigaPloki rutisti viisieräisen nimiinsä

LiigaPloki otti kauden kolmannen liigavoittonsa Pieksämäellä kaaten kotijoukkueen viidessä erässä 2-3 (25-22, 16-25, 22-25, 25-19, 11-15).

Plokista Hillaru Hurley teki naisten liigan kauden ennätyspisteet 30/+22. Kenialainen Mercy Moim keräsi 22/+15 ja jenkki Kimika Rozier 13/+6. Kotijoukkueesta penkiltä peliin tullut Essi Helminen teki liigaennätyksensä 26/+11 ja Anastasia Leshyk 24/+10.

Torjunnat Ploki vei 8-13 ja ässät 6-10.

Hannu Seppänen, Pieksämäki:
- Vastaanoton kanssa taistelemista, kun saadaan nostokuntoon peli toimii hyvin. Loppuakohden hieman pehmettiin myös hyökkäyksessä.

Oksanen Teemu, Pihtipudas:
- Yleispelaajat pelasivat tosi hyvin. Ulkomaalaisilta odotetaan tietenkin paljon ja tänään he onnistuivat, varsinkin Hillary Hurley. Hyvät vieraspisteet.

Ottelutilasto


LP Viesti musertavan ylivoimainen Orivedellä

Viime kauden finaalikaksikon ensimmäisestä kohtaamisesta ei tällä kaudella muodostunut klassikkoa. Oriveden Ponnistus kärsi kotitappion LP Viestille 0-3 (14-25, 13-25, 17-25).

Joukkueiden parhaina palkittiin Eeva Puukka ja Lena Lymareva.

Bojana Martinovic (10/+4) oli OrPon paras pistenainen Puukan saaliin ollessa 8/+6. Viestistä hakkurina pelannut Lena Lymareva teki 18/+14 ja keskellä pelannut Dubravka Rakic 11/+10.

Noora Kosonen, LP Viesti:

- Pelattiin korkealla tasolla. Hyvä fiilis tästä pelistä. Ehkä Suomessa parasta peli tällä kaudella.

Eeva Puukka, OrPo:

- Meillä vähän päinvastoin. astaanotto kuralla ja passari ei päässyt pyörittämään peliä.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

- Peli oli monelta osin eteenpäin menoa. Leena hakkurin paikalla oli hyvä. Joukkueen voitto.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Olen pettynyt tämän päivän peliimme. Peiliin katsomisen paikka.

Ottelutilasto

LP-Vampulalle historiallinen kotivoitto Leijonankidassa

LP-Vampula otti liigahistoriansa ensimmäisen kotivoiton ja täyden kolmen pisteen potin, kun Woman Volley kaatui Huittisten ”Leinonankidassa” 3-0 (25-20, 25-21, 25-20).

Ensimmäinen erä alkoi Vampulalta vahvasti. Omilla virheillä päästettiin vastustaja peliin mukaan. Woman Volleyllä vastaanotto takelteli ja näin ollen erä LP-Vampulalle 25-20.

Toinen erä oli alusta asti LP-Vampulan vahvaa hallintaa niin syöttö kuin torjuntapelissä tilanteeseen 20-14 asti. Rovaniemeläisten hyökkäyspeli ontui pahasti. Erän lopussa vastustaja pääsi peliin mukaan ja kiri tilanteen 21-18, erä kuitenkin LP-Vampulalle 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen Woman Volley oli selkeästi ryhdistäytynyt ja kotijoukkue pelasi ajoittain hieman tahmeasti, vaikkakin johti ottelua koko erän ajan. Loistavan pelin pelanneen Hanna Kimpanpään syöttövuorolla kotijoukkue kiri karkuun ja vei viimeisen erän 25-20. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Hanna Kimpanpää ja vierasjoukkueesta Johanna Pekkarinen.

Ottelutilasto

Kuvat:
LP Kangasala - Pölkky, Jyri Kivimäki
OrPo - LP Viesti, Veli-Jussi Lietsala
Pieksämäki - LiigaPloki, Tuomo Toppinen

  Takaisin