LP Kangasala väänsi toisen välierävoiton

27.03.2024

LP-Vampula haastoi LP Kangasalan tiukkaan taistoon naisten toisessa välierässä Huittisissa, mutta jäi palkinnoitta. Tasaisella rintamalla esiintynyt vierasjoukkue nousi 1-2 -tappiolta 3-2 -voittoon ja otti finaalipaikan katkolle jo pitkäksiperrjantaiksi kotikentälleen.

Huittisissa keskiviikkona käyty historian ensimmäinen naisten lentopallon välieräottelu venyi viiteen erään. Vieraat eli LP Kangasala vei tiukan taiston LP-Vampulaa vastaan erin 2-3. Eräluvut olivat 15-25, 25-13, 25-22, 17-25, 9-15.

Kangasala tuli otteluun vahvasti ja vei erää selvästi, kunnes Vampula tuli rinnalle tilanteessa 13-13. Sen jälkeen tapahtui jotain kummallista. Vampula sortui virheisiin ja Kangasala murjoi erää eteenpäin miten tahtoi. Erä Kangasalle 15-25.

Toisessa erässä osat vaihtuivat, sillä Vampula vei erää Kangasalan ensimmäisen pisteen jälkeen miten tahtoi. Koko joukkue pelasi uhrautuvasti ja jokainen pallo pelattiin loppuun asti. Nyt Kangasala teki virheitä ja Vampula onnistui pelaamisessaan hyvin. Erä Vampulalle 25-13.

Pitkän erätauon jälkeen Vampula ei hukannut fokustaan. Vampula vei erää parhaimmillaan jo viiden pisteen johdolla, mutta Kangasala tuli tasoihin tilanteessa 17-17. Erää mentiin tasatahtia aina tilanteeseen 21-21, jonka jälkeen Vampula otti jälleen etumatkaa ja vei erän 25-22.

Neljäs erä oli taas Kangasalan, sillä se johti erää alusta lähtien eikä kuskin paikasta luopunut. Erä päättyi vieraille 17-25, joten jälleen Tahto Areenalla nähtiin viiden erän ottelu.

Viides erä lähti liikkeelle kotijoukkueelta hyvin, mutta parin kotijoukkueen virheen jälkeen oltiin tasatilanteessa 7-7. Iina Andrikopouloun syöttövuorolla Kangasala siirtyi johtoon, kun hän leipoi Vampulan kenttään kaksi ässää. Kangasalan etumatkaa ei Vampula saanut enää kiinni ja viides erä päättyi pistein 9-15 vieraille.

-Kangasala otti tarvittavat pisteet viidennessä erässä ja vaikka Vampula taisteli, minkä jaksoi, ei sitä palkittu kuin kahdella erävoitolla. Pitkäperjantaiksi tarvitaan huittislaisjoukkueelta lähes pienoinen ihme, mikäli sarja ei silloin katkea ja Kangasala jatka finaaliin. Pallo on kuitenkin pyöreä ja niin kauan kuin on pelejä ja eriä jäljellä, niin kaikki on mahdollista. Vampula on ollut koko kevään varsin sitkeä joukkue murrettavaksi, eikä sitä varmasti vieläkään helposti murreta. Kangasalan joukkueella on varsin helppo tilanne valmistautua pitkäperjantain koitokseen, toteaa LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

LP Kangasalan parhaana palkittu Neea-Maria Joki oli voittoon tyytyväinen.

-Toisessa erässä meillä oli huonoa tekemistä ja tarvittiin uskoa, että tämä ottelu voitaisiin kääntää meille. Pitkällä erätauolla päätimme palata omalle tasolle ja valmentajamme Arttu Keränen korosti, että meidän on tuotava huolellisuutta peliin ja kommunikoitava paremmin keskenämme. Tiesimme, että tästä tulee tiukempi peli, sillä Vampulan kotikatsomo toi heille lisää motivaatiota, sanoi Neea-Maria Joki.

LP-Vampulan illan paras oli passari Lotta Kukkonen.

- Tämä on ilkeä tapa hävitä, kun johdimme jo erissä 2-1 ja meillä oli kaksi erää aikaa voittaa se kolmas erä. Vastustaja torjui todella hyvin, vaikka meidän pelaamisemme oli energisempää kuin maanantaina Kangasalla. Meillä oli nyt parempaa tekemistä, mutta en ole lopputulokseen tyytyväinen, sanoi Lotta Kukkonen.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen oli tyytyväinen siitä, että hänen joukkueensa pystyi viemään voiton vaikeiden hetkien jälkeen.

- Kolmannessa erässä saimme jo vitosvaihteen päälle ja pelasimme laajemmin ja monipuolisemmin. Viidennen erän meille ratkaisi Iina syöttövuoro. Pitkäperjantaina meillä on edessä tämän sarjan vaikein peli, sanoi Arttu Keränen.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic totesi, että hänen joukkueensa oli parempi kuin maanantaina ja olisi ansainnut voiton.

- Pelasimme hyvin, mutta Kangasala oli parempi. Tämä ei ollut huippupeli, mutta kuitenkin korkeatasoinen. Emme anna periksi. Ja ilmapiiri täällä Tahto Areenalla oli mahtava, kehui Stefan Paunovic.

Harvinaista herkkua Huittisissa oli todistamassa 879 katsojaa, joten kotijoukkueella oli mahtava taustatuki, vaikka Kangasalakin oli saanut fanejaan runsain mitoin matkaan Huittisiin.