Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala vahva välieräavauksessa - kotietu käännetty

29.03.2022

LP Kangasala ei hätkähtänyt muutaman pelaajansa poissaolosta eikä yhdestä erätappiosta vaan vei ensimmäisen välieräottelun Salohallissa erin 3-1. LP Viestin peli toimi vain ottelun alussa ja niinpä ensimmäinen kotitappio suomalaiselle joukkueelle tällä kaudella oli tosiasia. Ottelun lopputulos 1-3 (25-21, 20-25, 15-25, 13-25). Seuraava ottelu pelataan 31.3. Kangasalla.


Aloitusseitsikot
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou, Kaisa Nyman, Elena Becheva, Jessica Kosonen, Netta Laaksonen
LP Kangasala: Katja Kylmäaho, Emmi Riikilä, Taija Tikka, Roosa Laakkonen, Gabriela Da Silva, Ronja Heikkiniemi, Tiiamari Sievänen

LP Kangasala sai otteluun paremman alun LP Viestin vastaanoton haparoidessa. Heikosta vastaanotosta huolimatta kotijoukkue hyökkäsi 56%:n tehoin LP Kangasalan 38%:a vastaan. Syntymäpäiväsankari Viktoriia Tuchashvili pelasi monta kertaa lyöjän tyhjille. Iina Andrikopoulou teki erään 7/+6 ja Netta Laaksonen mahdollisti monta palloa takakentän osaamisellaan. Samaa voi sanoa myös LP Kangasalan libero Tiiamari Sieväsestä.Toiseen erään LP Kangasala laittoi ruuvia kireämmälle Katja Kylmäahon ja Ronja Heikkiniemen syöttövuoroilla ja tilanne oli hetkessä 9-1 vierailijoille. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen teki pari pelaajavaihtoa, kun passariksi tuli Saana Virtanen ja toiseksi yleispelaajaksi Linnea Kuusela. Kaksikko toikin uutta puhtia LP Viestin pelaamiseen, mutta liian suuri piste-ero sekä Gabriela Da Silva (8/+7) tekivät tehtävästä mahdottoman. Vaikka LP Viesti teki erään seitsemän syöttövirhettä ilman yhtäkään ässää, oli syötössä sen verran painoa, että LP Kangasalan vastaanotto romahti 23%:iin. Katja Kylmäaho löysi kuitenkin hyökkääjänsä huononkin vastaanoton jälkeen eikä LP Viestillä ollut tosiasiallisia voiton mahdollisuuksia hyvistä hetkistä huolimatta.

Pitkän tauon jälkeen LP Viestin peli ei lähtenyt kulkemaan. LP Kangasala repi eroa ja vaisujen otteiden jälkeen Iina Andrikopoulou teki tilaa Arita Ternavalle. Salolaisten hyökkäyspeli oli erässä aikalailla kadoksissa, kun taas LP Kangasala teki tuhoa 65%:lla. Erityisesti Taija Tikka oli tehokas erässä tehden 6/+4.

Neljänteen erään pelissä ei mikään muuttunut: kotijoukkueen peli takkuili ja vieraat juhlivat. Heikkiniemi oli erässä pitelemätön (8/+8) ja ottelu kokonaisuudessaan oli häneltä onnistunut. LP Viestin neljännen erän plusmiinus oli -5 LP Kangasalan +12 vastaan.
Kommentit ottelustaKatja Kylmäaho, LP Kangasala:

- Aina kun LP Viestin voittaa heidän kotihallissaan, niin se on kova suoritus. Olen tosi ylpeä tytöistä. Rohkea lyöntipeli oli tänään voiton takana, vaikka valmistautuminen oli mitä oli. Ollaan yhtenäinen porukka, vaikka kaikki eivät paikalla olisikaan. Silloin jokaisen pitää vielä paremmin tehdä oma työnsä. On ilo passata, kun pallo kuolee.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Oltiin aika huonoja erien aluissa. Kun päästettiin kaveri edelle, niin on hankala pelata monta pistettä perässä. Iloa peliin on vaikea löytää, mutta silloin pitäisi vaan kahta kauheammin yrittää luoda henkeä yksittäisistä pisteistä.Arttu Keränen:

- Pelattiin paremmin kuin odotin, että oltaisiin pelattu. Valmistautuminen on ollut vaikeaa. Puolivälierien jälkeiset päivät on vedetty 6-8 pelaajalla, kuusikkotreeniä ei yhtään. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta hyvää hyökkäyspeliä. Meillä oli todella hyvä fokus hyökkäyksessä vähillä virheillä koko ottelun. Siinä oli pelin ratkaisu. Kyllä viime vuoden tilanne (LP Kangasala joutui luovuttamaan välierät koronan takia) tässä joku päivä pudotuspelien aikana mietitytti, että mihin suuntaan on taas menossa. Kuitenkin 10 pelaajaa tänään mukana. Tosi kova suoritus pelaajilta, miten hyvin he pelasivat yhteen ja hoitivat homman. Pakko nostaa esiin Ronja Heikkiniemi ja Taija Tikka, älyttömän kova paikka tulla loukkaantuneen tilalle tällaiseen peliin. Iso kiitos pelaajille.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tietenkin olen pettynyt tulokseen ja oman joukkueen peliin. Voi olla, että vaikka oltaisiin pelattu hyvinkin, tulos olisi ollut sama. LP Kangasala pelasi loistavasti koko pelin. Ensimmäisessä erässä me jaksettiin paremmin loppuun asti. Sen jälkeen oli yhtä maalia. Kaikki pääsivät kokeilemaan välierätunnelmaa, mutta ei löytynyt ratkaisijaa. Virheiden määrä oli liian suuri.

LP Viesti - LP Kangasala 1-3
25-21, 20-25, 15-25, 13-25
Koti:Andrikopou 11/+7, Kosonen 11/+0, Becheva 8/-4
Vieras:Da Silva 23/+12, Heikkiniem 15/+14, Laakkonen 10/+8

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti: Laaksonen
LP Kangasala: Da Silva

Ottelutilasto

LP Kangasala ohtaa otteluvoitoin 1-0, finaaleihin kolmella voitolla

Otteluohjelma
Kangasala 31.3. 18:30
Salo 2.4. 18:00
————
Kangasala 4.4. 18:30
Salo 6.4. 18:30

Kuvat: Markus Moisio

  Takaisin