Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala välieriin - LP-Vampula ja OrPo venyttivät ratkaisun viidenteen peliin

21.03.2023

Naisten Mestaruusliigan puolivälierissä koettiin tiistaina suuria tunteita, kuten pudotuspeleissä kuuluukin. LP Kangasala eteni välieriin voittamalla LP Viestin kolmannen kerran. Sen sijaan Oriveden Ponnistus ja LP-Vampula jatkoivat ratkaisun viidenteen otteluun voittamalla kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Puijo Wolleyn. Hämeenlinnassa pelataan torstaina ja Kuopiossa perjantaina.

LP Kangasala välieriin - LP Viesti seurahistoriansa ensimmäisen kerran mitalipelien ulkopuolelle

LP Kangasala kesti katkaisupaineet ja vei neljännen puolivälierän suoraan kolmessa erässä. LP Viesti teki tällä kaudella ikävää historiaa, kun se jäi ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa puolivälierävaiheeseen. Ottelun loppunumerot 0-3 (18-25, 19-25, 23-25).

LP Kangasala kohtaa välierissä Pölkky Kuusamon, Hämeenlinnan tai Oriveden Ponnistuksen.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Lindgren Ternava, Virtanen, Puhach, Haatainen, Lockwood, Laaksonen
LP Kangasala: Rekola, Jalonen, Regalado, Pöllänen, Pyhäjärvi, Laukkanen, Sievänen

LP Kangasala sai otteluun lentävän lähdön ja Netta Rekolan vaikeilla syötöillä tilanne oli nopeasti 0-5. LP Viestin aikalisän jälkeen pallo saatiinkin heti pois, mutta ero oli liian suuri. Tilanteessa 9-17 kotijoukkueen passariksi tuli Irina Mäkinen suoraan syöttämään ja salolaiset nousivatkin jo 13-17. Kyseenalainen vihellys, jota edes LP Kangasalan pelaajat eivät näyttäneet uskovan ja tilanne olikin 13-18 eikä 14-17. Rekola ja Viivi Pyhäjärvi tekivät molemmat viisi pistettä erään.

Toiseenkin erään salolaiset antoivat heti alkuun kolmen pisteen kaulan. Se ero kuitattiin nopeasti, mutta tasatilanne ei kauaa kestänyt. LP Viestillä oli vaikeuksia vastaanotossa, mutta Iina-Reeta Kaikkosen tulo kentälle toi varmuutta siihen. Erässä nähtiin yhteensä 10 torjuntaa. LP Viestin Saana Lindgren (6/+5) ja Kseniia Puhach (6/+5) olivat joukkueensa ainoat plussalle päässeet. Roosa Heikkiniemi tuli erän lopussa Pyhäjärven tilalle, tappoi kolmesta saamastaan passista kaksi ja päätti erän ässällä.

Kolmannessa erässä LP Viestillä oli kaikki pelissä, mutta harmittavasti omat virheet veivät mahdollisuudet erän voittoon. Toki osaan virheistä myös LP Kangasalalla oli sormensa vahvasti pelissä. LP Viestin kausi päättyi ensimmäistä kertaa seuran historiassa puolivälieriin.

Netta Rekola, LP Kangasala:

- Viime peli ei ollut sitä parasta pelaamista ja osaamista ja tultiin tänne sillä ajatuksella, että näytetään mitä osataan ja katkaistaan tämä tähän. Sanoisin, että tämä oli meidän paras peli. Tässä oli paine katkaista ja pystyttiin se händläämään. Nautittiin kentällä olosta. Ei ole väliä ketä tulee vastaan. Aina lähdetään samalla mentaliteetilla, että jokainen kaatuu, joka vastaan tulee.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Tänään ei ole päällimmäisenä mielessä. Päällimmäisenä vaan tyhjä olo eikä oikein sanottavaa.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Totta kai hyvä fiilis. Pystyttiin parantamaan meidän syöttöpelaamista ja sitä kautta torjuntapeliä. Olen tyytyväinen, miten tultiin tähän peliin edellisen pelin jälkeen. Näki jo aamutreeneissä, että oli sellainen positiivinen kiukku ja näyttämisen halu. Vaihtojen kautta: Heikkiniemen Roosa äärimmäisen tärkeitä hyökkäyspisteitä. Vaihtopelaajat olleet näissä voittopeleissä tärkeissä rooleissa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pettynyt tietenkin, koska tavoitteena oli mennä jatkoon. Ei kyllä jäänyt jossiteltavaa. Selkeesti parempi joukkue meni jatkoon. Salon peleissä ei edes oltu hirveän lähellä otteluiden voittoja. Ensimmäinen Kangasalan peli oli otettavissa. Loukkaantumiset kuuluu urheiluun, eikä meillä nyt loukkaantumisiin tämä kausi ratkennut. Ensi kaudesta on muutaman nykyisen pelaajan kanssa jo sovittu, mutta vielä ei ole niiden ajatusten aika.


LP Viesti - LP Kangasala 0-3
18–25, 19–25, 23–25
Koti:Lindgren 15/+9, Puhach 8/+5, Haatainen 5/+4
Vieras:Pyhäjärvi 12/+6, Rekola 10/+9, Regalado 9/+2

Ässät: 2-7
Syöttövirheet: 8-9
Torjunnat: 8-8
Hyökkäys%: 36-46

Joukkueiden MVP:t
Kseniia Puhach, LP Viesti
Netta Rekola, LP Kangasala

Yleisöä: 627

Ottelutilasto

LP Kangasala välieriin voitoin 3-1OrPo otti ja tasoitti sarjan

4. puolivälierä OrPo-Hämeenlinna 3-1(25-23,28-26,24-26,25-19)

Kolme ensimmäistä erää tahkottiin tasaisesti. Ensimmäinen meni Hämeenlinnan hienoisella vedolla, mutta OrPo meni kalkkiviivoilla ohi 25-23.

Toisessa erässä Hämeenlinna johti 2-7 ja 10-15, mutta sitten Annukka Palomäen syöttövuorolla OrPo tuli taas iholle. Tasoitus 17-17 tuli Hämeenlinnan syöttövirheellä. sitten OrPo siirtyi taas kuskin paikalle. Tasoissa oltiin 23-23, josta Hämeenlinna sai eräpallon. Ada Aronen hoiti tilanteen tasoihin. Taas vieraille eräpallo, jonka Daria Butkevych puolestaan tasoitti. Liisa Rinta-Tassi vei Orpon eräpalloon, jonka Hämeenlinna torjui. Liisa uudelleen vei OrPon johtoon ja Hämeenlinnan virheellä erä OrPolle 28-26.

Kolmannessa mentiin taas Hämeenlinnan veidolla 5-10, 15-19, josta OrPo taas tasoitti 19-19. Tasoissa oltiin vielä 24-24, josta Hämeenlinnalle 24-26 erävoitto.

OrPo kokosi hienosti itsensä neljänteen erään ja vei sitä alkumetreiltä loppuun. Erä OrPolle 25-19 ja koko ottelu 3-1.

Oriveden yleisö eli hienosti pelissä mukana, joukkue kiittää upeasta kannustuksesta! OrPo on tasoittanut ottelusarjan ja ratkaisu pelataan Hämeenlinnassa torstaina 23.3.

Ella Peltomaa, Hämeenlinna:

- Meillä oli hyvä alku, johdettiin, mutta vastustaja sai kiinni. Yritettiin taistella.

Emilia Putkisaari, OrPo:

- Tosi hyvä fiilis. Taisteluvoitto. Vaikka hävittiin kolmas niukasti, niin silti pystyttiin voittamaan neljäs erä. Taktisesti pelasimme hyvin. Oppii tuntemaan hyökkääjät. Pienissä asioissa olimme parempia.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Taistelimme. Passipelin kanssa ongelmia. Johdimme eriä, mutta sitten kontrolli palloon katosi.

Andrea Carasi, OrPo:

- Hyvä peli kaikilta. Löysimme pelin ja onnistuimme taktisesti. Hämeenlinnalla oli hyvä vastaanotto. Pitää pelata hyvin ja taistella.

OrPo - Hämeenlinna 3-1
25–23, 28–26, 24–26, 25–19
Koti:Aronen 22/+9, Rinta-Tassi 13/+9, Viljanen 11/+5
Vieras:Mosser 24/+11, Owokoniran 17/+3, Klimovich 11/+9

Ässät: 6-2
Syöttövirheet: 12-15
Torjunnat: 10-11
Hyökkäys%: 33-38

Joukkueiden MVP:t
Emilia Putkisaari, OrPo
Adeola Owokoniran, Hämeenlinna

Yleisöä:

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-2
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
23.3. 18:30 Hämeenlinna - OrPo

Runkosarjan kahdeksas voitti toistamiseen liigakärjen

LP-Vampulan naisilla ei puntti tutissut, kun Puijo Wolleyllä oli mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja Tahto Areenalla Huittisissa tiistaina. LP-Vampula teki jättiyllätyksen ja vei puolivälieräsarjan ratkaisun pilkkuun saakka eli viidenteen otteluun. LP-Vampula voitti ottelun 3–1 (25–22, 25–21, 21–25, 26–24). Ratkaisuottelu pelataan perjantaina Kuopiossa.

LP-Vampula tuli tiistain otteluun aivan toisella ilmeellä kuin maanantaina. Peli oli rentoa ja hyökkäyksissä oli voimaa. Vampula johti erää alusta asti ja johti jo 14–11, kunnes Puijo tuli tasoihin tilanteessa 15–15. Päävalmentaja Ziga Kos herätteli joukkueen uuteen hyökkäykseen aikalisällä ja Vampula löysi uudelleen hyvän pelivireen. Erän päätöspallon tinttasi lattiaan laituri Iveta Stanchulova.

Toisessa erässä Vampula oli kuskin paikalla heti alusta lähtien. Laituri Kristiana Petrova oli erinomaisessa pelivireessä, kuten koko ottelun hakkurina pelannut Julia Seikkula. Seikkula teki pisteitä niin torjunnoilla kuin tarkoilla hyökkäyksilläkin. Puijo siirtyi erässä ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 15–16, mutta Seikkulan komealla hyökkäyksellä ja Stanchulovan ässällä piikkipaikka siirtyi jälleen kotijoukkueelle. Siitä eteenpäin Vampula vei erää ja pitkälle erätauolle lähdettiin Vampulan johtaessa 2–0.

Pitkän erätauon jälkeen Puijo tuli peliin aggressiivisemmin mukaan ja vei erää alusta loppuun asti. Vampula yritti pistää kampoihin, mutta ei siinä ihan onnistunut. Vampula tuli jo pisteen päähän tilanteessa 18–19, mutta ei päässyt sen lähemmäksi. Vampulan torjunnasta eräpallo päätyi kentän rajojen ulkopuolelle. Erä Puijolle pistein 21–25.
Neljännessä erässä Vampula oli taas piikkipaikalla ja vei erää jo viiden pisteen johdossa tilanteessa 10–5. Molemmat joukkueet sortuivat käsittelyvirheisiin, kotijoukkue jopa kaksi kertaa ja ero kaventui kolmeen pisteeseen. Se ei Vampulaa pysäyttänyt, vaan se jatkoi peliä omaan tahtiinsa johtaen viidellä pisteellä vielä tilanteessa 22–17. Puijo hiipi kannoille ja rinnalle kamppailtaessa viimeisistä pisteistä. Ratkaisu venyi jatkopalloille ja Vampula vei erän pistein 26–24.

LP-Vampulalla onnistuivat nyt torjunnat hyvin, vaikka verkon toisella puolella oli liigan ykköstorjuja Ella Autere. Vampula torjui Puijon kuudesti, kun Puijolla oli niitä yhdeksän. Puijon torjunnoista kuusi oli Autereen tekemiä. Vampulan hyökkäysprosentti oli 41, Puijolla 35.

Vampulan vastaanottoprosentti oli 40, Puijon 27. Vampulan pelaajista suurimman vastaanottajavastuun kantoi Kristiana Petrova. Hän vastaanotti hyökkäykset 51 kertaa 45 prosentin tehoilla.

Ässärintamalla kunnostautuivat Vampulasta Petrovan lisäksi Ada Vikstedt ja Iveta Stanchulova, Petrova kerran, Vikstedt ja Stanchulova kaksi kertaa. Puijosta ässät syötti Oksana Rusnachenko ja Emilia Kääntä, kumpikin yhden.

–Taistelimme, mutta tänään ei ollut meidän päivämme. Vampula pelasi hyvin. Meidän pitää valmistautua huolellisesti seuraavaan peliin, sanoi Puijon paras pelaaja, passari Oksana Rusnachenko.LP-Vampulan kapteeni Kristiana Petrova palkittiin Vampulan parhaana pelaajana.

–Olen todella ylpeä joukkueestamme. Pelasimme ilman paineita, kun paineet olivat vastustajalla. Kaikki toimi meillä hyvin, pelasimme joukkueena hyvin, meillä oli hauskaa ja nautimme pelaamisesta. Jännitimme eilen hiukan liikaa. Meillä ei ollut mitään hävittävää, ja pelaamme aina toisen ottelun paremmin, sanoi Petrova.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen totesi, että Vampula tuli aika rohkealla hyökkäyksellä peliin.

–He onnistuivat siinä ja tekivät meille pelin vaikeaksi. Meillä taso ehkä laski hivenen eilisestä, kun Vampula nosti tasoaan, ja se näkyy heti tulostaululla.

Seppäsen mukaan Puijolla ei ole sen enempää paineita puolivälierissä kuin vastustajallakaan. Runkosarja on ollut tasainen ja pelejä on pelattu ristiin.

Ziga Kos oli tyytyväinen LP-Vampulan esitykseen.

–Nyt peli oli aggressiivisempaa kuin eilen ja meidän side out-hyökkäyksemme olivat tänään todella korkealla tasolla. Saimme oman pelirytmin kuntoon ja syöttöpeli oli tänään hyvää. Pelaajat jättivät tänään kaiken kentälle, sillä he taistelivat jokaisesta pallosta. Hatunnosto heille, sanoi Kos.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie pohti ottelun jälkeen, kuinka pitkälle pitää historiassa mennä taaksepäin, että liigan kahdeksas voittaa puolivälierissä kaksi kertaa liigakärjen. Yhdestä voitostakin on jo aikaa parikymmentä vuotta. Tahto Areenalla oli historiallinen ilta ja sitä oli todistamassa 522 katsojaa. Kannustus oli kotijoukkueelle todella kovaa.

LP-Vampula - Puijo Wolley 3-1
25–22, 25–21, 21–25, 26–24
Koti:Petrova 25/+11, Seikkula 17/+12, Stanchulov 15/+4
Vieras:Tokoku 17/+10, Hujanen 12/+6, Kääntä 10/+5

Ässät: 5-2
Syöttövirheet: 11-4
Torjunnat: 6-9
Hyökkäys%: 41-35

Joukkueiden MVP:t
Kristiana Petrova, LP-Vampula
Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley

Yleisöä: 522

Ottelutilasto

Otteluparin tilanne 2-2
Kolmella voitolla selviää välieriin

Tulevat ottelut
24.3. 18:30 Puijo Wolley - LP-Vampula

  Takaisin