Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala vei kärkijännärin - JymyVolley jätti Lentiskerhon erittä

06.01.2020

Naisten Mestaruusliigan loppiaisena Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala pelasivat upean viisieräisen taiston, jonka vieraat veivät veivät lopulta viidennen erän 20-18 -voitolla nimiinsä. Nurmossa JymyVolley ei antanut vierailleelle Lentiskerholle erääkään.

JymyVolley avasi kevätkauden kotivoitolla

JymyVolley avasi liigan kevätkauden rapsakasti, ja vei Hämeenlinnan Lentopallokerholta kolme pistettä loppiaisen kotiottelussa 3-0 (25-22, 25-20, 25-23).

Lentopallokerhon valmentajan Matteo Pentassuglian ennakkoarvio tiukasta pelistä kävi toteen. Ensimmäisen ja toisen erän joukkueet väänsivät tasatahtia aina kahteenkymmeneen pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen JymyVolley osoitti voitonhalunsa ja vei erät loppuun saakka.

Joulutauolla yleispelaajan hankkinut JymyVolley sai kentän rullaamaan, kun vasta kymmenen päivää Suomessa ollut Maddie Haggert vapautui ensimmäisen erän jännityksen ja sitä seuranneiden virheiden jälkeen, ja iski laidasta kovalla kädellä palloa vastustajan kenttään. Kaisa Nyman oli jo totutun vahva, ja kotijoukkueen parhaana palkittu libero Laura Penttilä poimi palloja välillä jopa yhtä kättä käyttäen.

Kolmanteen erään Lentopallokerho kokosi rivinsä, ja vei erää muutaman pisteen johdolla aina pariinkymmeneen pisteeseen saakka. Pitkät pallorallit kääntyivät kuitenkin lopulta kotijoukkueen voitoksi.

Laura Penttilä:

- Meillä oli tänään hyökkäysvoimaan hyvin, verkkopeli oli varmaa, eikä tullut notkahduksia. Saatiin itsevarmuutta ja vietiin erät loppuun saakka. Olin taktisesti tärkeissä paikoissa tänään hyvin. Otan mielelläni vastuuta enemmän kentällä.

Kari Tuomela:

- Tänään me pelasimme pallot loppuun saakka, tapoimme ne hyvin. Vastaanotto toimi hyvin. Libero pelasi erinomaisen ottelun tänään, ja ennen kaikkea me halusimme voittaa tämän pelin. Koko joukkue taisteli viimeiseen saakka. Hämeenlinnalla ei ollut paras päivä. Katsoin heidän pelinsä Kuortanetta vastaan, ja siellä he olivat kolme kertaa parempia kuin tänään. Joukkueeseen tulleen Maddie Haggertin myötä olemme löytäneet sellaisen kokoonpanon, jota on haettu. Erityiskiitos menee yleisölle, joka oli tänään aivan loistava.

Emmi Riikilä:

- Me emme olleet tänään tarpeeksi kovia, vastustaja pelasi paremmin. En odottanut helppoa peliä, mutta Jymy tuli todella kovaa. Oma pelini oli ihan ok, mutta olisin voinut auttaa enemmän joukkuetta, jotta olisimme saavuttaneet voiton.

Matteo Pentassuglia:

- Me teimme tämän päivän pelin vaikeaksi, ja se oli ongelma. Me emme halunneet voittaa tänään. Nurmo pelasi ihan normaalin pelin, mutta me teimme tästä ottelusta itsellemme vaikean

JymyVolley: Larson 18 (+16), Nyman 11 (+8), Ramsey 12 (+5)
Lentopallokerho: Riikilä 15 (+11), Jeremic 12 (+8), Fribert 6 (+3).

Ottelun parhaat pelaajat Emmi Riikilä ja Laura Penttilä.
Katsojia Nurmohallissa 409.

LähiTapiolan pisteet
3 Ramsey Jymy
2 Keinonen Jymy
1 Riikilä Lentiskerho

PROlibero
Laura Penttilä, Jymy

Ottelutilasto

Hieno lentopalloilta Kuusamossa

Kuusamossa nähtiin todellinen kärkikamppailu, jossa sarjataulukon kärkisijoilla olevat kaksi joukkuetta pelasivat lähes kaksi ja puolituntisen mittelön paremmuudesta. Pölkky pelasi vahvasti kaksi ensimmäistä erää, mutta antoi sitten kovasti siimaa vastustajalle kolmannessa erässä pehmeällä hyökkäyspelaamisella. Tsekkilyönnit jäivät omalle puolelen verkkoa useita kertoja peräkkäin. LP Kangasala pääsi samalla peliin mukaan ja vei lopulta koko ottelun huikean viidennen erän jälkeen nimiinsä 2-3 (25-22, 25-18, 20-25, 16-25, 18-20).

Viides erä oli menossa jo hyvän matkaa vierasjoukkueelle. Kangasalan torjuntapisteen jälkeen lukemat olivat 7-13. Vierasjoukkueen syöttövirheen jälkeen Pölkyn Jonna Wasserfaller syötti pisteen ja lukemat oli jo paljon siedettävämmät 9-13. Anna Wruck torjui Roosa Laakkosen ja heti perään Ronja Heikkiniemi koki saman kohtalon. LP Kangasalan ottaessa toisen aikalisän tilanne oli tasan 13-13. Wasserfallerin syöttövuoro varmalla hyppyleijalla kesti aina ottelupallotilanteeseen 14-13 asti. Viides erä päättyi lopulta vierasjoukkueelle 18-20.

LP Kangasala vaihtoi kolmanteen erään Taija Tikan Julia Miniukin tilalle keskelle ja Jemina Jäärnin Jutta Riikosen tilalle yleispelaajaksi. Vaihdot piristivät selvästi vierasjoukkueen pelaamista.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Kaksi eka erää oli Pölkyn hallintaa. He olivat parempia kaikilla osa-alueilla. Saatiin pitkällä erätauolla kaivettua ajatukset peliin. Tehtiin pari muutosta ja Jemina (Jäärni) tuli hyvin peliin mukaan.

Milka Koskenkorva, Pölkky:

- Peli oli kokonisuuten hyvin yleisöä viihdyttävä. Syötimme hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten vähän löysättiin omaa pelaamista. Olisi pitänyt olla rohkeutta enemmän. Ihan kivalta tuntuu pelata.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:

- Meillä mahtui kolme eri peliä viiteen erään. Pelasimme kaksi erää peliä, jota eilen pelasimme Rovaniemellä. Pölkky syötti kovaa. Samanlaisessa myllyssä emme ole olleet vielä tällä kaudella. Pitkällä erätauolla saatiin vähän huokaista ja otettiin kaksi uutta pelaajaa kentälle. Olemme syksyn kierrättäneet pelaajia ja vaihto toi parannusta peliin. Viidennestä erästä saariin vielä trilleri. Täytyy kiittää pelaajia ja ottelun loppua kohti syöttömmekin sattui paremmin oikeaan kohtaan.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Alku jatkui samalla pelillä kuin perjantaina Plokia vastaan. Hyvää ja rauhallista pelaamista, oltiin myös rohkeita. Pitkän tauon jälkeen rohkeus katosi jonnekin ja annoimme vastustajalle mahdollisuuden hyökätä. Vasta tämän jälkeen Kangasala alkoi pelata omalla parhaalla tasollaan. Viidennessä erässä olimme jo sillassa, mutta uskoimme silti mahdollisuuksiimme. Pallo pomppi emmekä saaneet naulattua ottelua vaikka paikkoja oli kyllä. Hyvä kärkikamppailun arvoinen peli silti.

Parhaat pelaajat:
Marshall LP Kangasala, Lambert Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Lambert Pölkky
2 Marshall LP Kangasala
1 Hämäläinen Pölkky

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

  Takaisin