Seuraa meitä somessa:

LP Kangasalan vuoro siirtyä liigakärkeen

05.01.2020

Naisten liigan kärkipaikka vaihtui jo kolmannen kerran kolmen päivän sisään, joka kertoo paljon liigan kärjesn tasaisuudesta. LP Kangasala otti nyt paikan itselleen 3-0 -vierasvoiolla WoVosta. OrPo puolestaan esitteli kaksi uutta pelaajaa voitokkaasti ottamalla kauden kuudennen voittonsa Puijo-Wolleyn kustannuksella.

LP Kangasalan voittovire jatkuu

LP Kangasala saapui sunnuntaina Rovaniemelle avaamaan oman kevätkautensa naisten Mestaruusliigassa. Ennen joulua se jäi tilanteeseen, jossa se oli hävinnyt edellisen kerran lokakuun lopussa LiigaPlokille.

Tämäkään ilta ei LP Kangasalan saldoon poikkeusta tuonut, vaan joukkue nappasi puhtaan 0-3 (20-25, 24-26, 21-25) -voiton WoVosta raikkaan esityksen päätteeksi.

Torstain ottelusta tervehtynyt WoVo pystyi kuitenkin laittamaan hyvin kampoihin otteluun liigakolmosena tulleelle vierasjoukkueelle. Parantuneista otteista osoituksena oli muun muassa toinen erä, jonka WoVo onnistui venyttämään jatkopalloille.

Taylor Slover teki paluun WoVon rosteriin ja hänelle tarjottiinkin ruokaa yllin kyllin. WoVon harmiksi Sloverin hyökkäystehot jäivät kuitenkin varsin alhaisiksi, eikä hänkään pystynyt ratkomaan erien lopuissa tarvittavia palloja. Pisteiden valossa Slover kuitenkin vei liigan pistekuningattarien taiston yhden pisteen erolla LP Kangasalan Mary-Kate Marshalliin.

Vieraiden parhaana palkittu Roosa Laakkonen suoriutui ottelusta kunniakkaimmin, sillä Laakkosen saldo sunnuntailta oli komea 14/+14.

LP Kangasala matkustaa huomenna Pölkky Kuusamon vieraaksi Mestaruusliigan kärkikamppailuun. WoVo puolestaan kohtaa seuraavassa ottelussaan viikon päästä yhden päävastustajansa, kun Puijo Wolley vierailee Rovaniemellä.

Jenelle Jordan, WoVo:

-Ottelu oli haastava, mutta paransimme paljon edellisestä pelistämme. Tulos ei ollut haluamamme, mutta teimme joukkueena asiat paremmin kuin aiemmin tällä viikolla. Harjoittelemme ja korjaamme pieniä juttuja tulevalla viikolla, jotta olemme taas parempia ensi viikolla.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

-Oma peli ei olisi voinut puhtaammin mennä. Hyökkäyksessä virheetöntä peliä ja muutenkin kulki. Joukkueen peli oli hyvää, mutta torjunnassa oli hieman hakemista. Nopeisiin passeihin meillä tuli hieman kiire, joten sitä pitää parantaa huomiselle. Kaiken kaikkiaan tästä sai hyvää puhtia huomiselle Kuusamoon.

Tuomas Alatalo, WoVo:

-Pikkunätti peli meiltä. Siellä oli hyviäkin pätkiä, mutta se ei valitettavasti riitä joukkuetta vastaan, joka on viimeksi hävinnyt lokakuussa. Hyvät hetket pitäisi saada pidettyä pidempinä, jotta päästäisiin käsiksi erävoittoihin ja otteluvoittoihinkin. Jos verrataan muutaman päivän takaiseen, niin koen, että vastapuolella oli kovempi joukkue ja me pystyttiin parantamaan siitä, miltä se torstaina näytti.

-Ei auta kuin jatkaa valvomisia ja mietintöjä, kuinka me saataisiin niitä voittoja kairattua. Se on onneksi vain minun hommani ja tytöt pystyvät keskittymään pelkästään työntekoon. Tappioputki harmittaa pelaajien puolesta, sillä meillä on hyvä ryhmä, joka pyrkii tekemään koko ajan todella hyvää työtä.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

-Vastaanotto-hyökkäyspelaamisemme oli tauon jälkeen yllättävänkin hyvällä tasolla, kun tehot pysyivät hyvinä. Torjunnassa oli ongelmia, kun emme päässeet käsiksi kaverin nopeaan passitempoon. Meillä oli 15 päivää edellisestä pelistä, joten hieman pelotti kuinka tauko vaikuttaa, mutta olen todella tyytyväinen joukkueen kokonaissuoritukseen.

Yleisöä: 402

LähiTapiolan pisteet
3 Laakkonen LP Kangasala
2 Pyhäjärvi WoVo
1 Stapleton LP Kangasala

PROlibero
Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

Gillis heti hyvässä vedossa avauspelissään

OrPo voitti Puijo Wolleyn suoraan 3-0, vaikka etenkin ottelun alussa ja kolmannessa erässä Puijo pelasi vahvaa peliä. (25-21, 25-21, 25-19).

OrPon uudet vahvistukset tulivat hienosti peliin. Lauryn Gillis 15/+10, 1 ässä, 2 torjuntaa, vastaanotto 24 passia 54%, palkittiin parhaana. Pilvi Kettunen 5/+2, 1 ässä, 1 torjunta

Annina Kastarinen, Puijo Wolley:

- Odotin parempaa kuin viimeksi, mutta ei saatu sitä, mitä tultiin hakemaan.

Pilvi Kettunen, OrPo:

- Oli kiva pelata. Vähän hakemista, kun viikko vasta harjoiteltu. Pari päivää kesti tulla treenirytmiin kiinni. Koitetaan saada joukkue yhtenäiseksi. Kaksi uutta pelaajaa. Paljon harjoittelua.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

- Tosi hyvin käyntiin. Ollaan harjoiteltu hyvin. Onnistuttiin taktisesti, että Saara ei saisi liikaa pisteitä, mutta muut pelaajat onnistuivat. Syöttö pehmeni. Hyökkäyspuolella prosentit ovat nousseet.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Tyytyväinen voittoon. Aloitetiin hermostuneesti. Askel askeleelta parannettiin. Puijolla oli hyvä vastaanotto ja hyökkäys. Joukkue pelasi hyvin ja ratkaisu tuli torjunta-puolustuksesta. Layrun ja Pilvi ovat hyvin sopeutuneet joukkueeseen.

Otteluisäntä Oriveden Kirjapaino Oy vlitsi joukkueiden parhaina Puijo Wolleystä Annina Kastarisen ja OrPosta Lauryn Gillisin

Yleisöä 319

LähiTapiolan pisteet
3 Gillis OrPo
2 Otero OrPo
1 Luntamo OrPo

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin