LP Kangasalla ei paikkaa HPK:n kelkassa

29.01.2015

LP Kangasala keikkuu sarjan keskiporukassa eikä pystynyt pistämään hanttiin tälläkään kertaa HPK:lle joka pitää paikkaa runkosarjan kakkosena. HPK on vienyt kaikki keskinäiset ottelut tällä kaudella, kahdessa LP on kuitenkin pystynyt viemään ottelun 5.erään mutta viimeiset pisteet menivät Hämeenlinnaan jälleen, nyt erin 0-3 (26-28, 20-25, 13-25)

Ensimmäisessä erässä pisteitä tehtiin vuorotellen, rinta rinnan edettiin aina 13-14 tilanteeseen asti. HPK:n Anna Boricheva takoi vierasjoukkueelle pisteitä ja HPK sai kolmen pisteen etumatkan 16-19.

HPK:n torjunta oli hyvä ensimmäisessä erässä, mutta Liisa Hurskainen löi rohkeasti LP:lle pisteitä. LP piti vielä kipinää erävoitosta yllä, kun Salla Karhu torjui yksin HPK:n hyökkäyksen pystyyn, Daniela Öhmanin passista pääsi tappamaan vielä Chantale Riddle ja perään Riddle sai ässän.

24-24 tilanteeseen ajauduttiin HPK:n ylisyötön tuloksena, jonka jälkeen HPK:n hyökkäys tuomittiin LP:n kenttään vaikka yleisö vihelsi villisti vastaan. Riddle ja Hurskainen hoitivat LP:lle pisteitä, mutta Boricheva niittaili nelosesta ankarasti. HPK kuitenkin selvisi jatkopalloista, erä päättyy vieraille 26-28.

Toisessa erässä HPK otti spurtin heti alkuun ja karkasi viiden pisteen etumatkalle. Erässä nähtiin useita peippejä ja hyviä torjuntoja, mutta tappolyöntejä on nyt vähemmän kuin ensimmäisessä erässä.

LP sai erän alkuun torjuntoja, Alison Landwehr aisaparinaan vuorotellen keskitorjujat Öhman ja Vilponen saivat hyvän seinän aikaan kolmesti. Taistelu puolustuksessa tuotti tulosta ja LP kuroi jo kahden pisteen päähän 8-10. Liisa ja Salla taistelivat nelosessa, Salla hyökkäsi samassa pallossa peräti kolmesti hoitaen kovalla niitillä lopulta pisteen kotiin.

Eveliina syötti tuurisyötön verkon kautta ja LP pääsi jo pisteen päähän 12-13. LP tuskaili vastaanoton kanssa ja HPK vei ottelua eteenpäin numeroin 19-24. Eräpallon hoitaa HPK:n Piia Korhonen kakkospaikalta ohi LP:n torjunnan ja erä päättyi 20-25.

Kolmannessa erässä johtavasta joukkueesta ei tullut epäselvyyttä. LP taisteli vielä muutaman pallon ajan, mutta pisteet valuivat HPK:n pussiin yksi toisensa jälkeen. Kangasalan hyökkäys pehmeni täysin ja Tuomas "Tumppi" Alatalo vaihtoi kentälle Roosa Laakkosen keskelle ja Nette Tuomisen sekä Sonja Laitisen yleispelaajiksi.

Piste-ero pysyi kuitenkin vähintään kolmessa pisteessä. HPK:n Boricheva jatkoi nelosesta takomista ja Michaela Madsen on ohittamaton torjunnassa sekä ilmiömäinen puolustuksessa.

Lopulta kentälle pääsi myös LP:n passari Oona Yli-Pekkala, mutta tilanne on revennyt jo 9-18. LP:n porukalta meni pasmat sekaisin vaihsoista ja pelirytmiä ei enää löytynyt. HPK kuittasi kolmannen erän rutiinin omaisesti 13-25.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano:

- Edellinen Orpo peli oli vaikea meille, on vaikea tulla Kangasalle heti perään. Elokuusta ollaan tultu eteenpäin, mutta kolme matsia putkeen on liikaa tällekin joukkueelle. Libero Eveliina Rautiainen oli hyvä ja puolustus toimi. Meillä on nyt hyvä tilanne kun joukkue on kasassa, meillä oli vain yksi passari hetken kun Noora Venho pelasi liberona.

Eveliina Rautiainen, HPK:

- Oli hyvä peli meiltä, saatiin nollattuna OrPo peli. Uusi taktiikkamme puri hyvin ja Oma pelini pikku hiljaa paranee.

LP Kangasalan päävälmentaja Tuomas Alatalo:

- Hyvä ilme alussa ja haastettiin hyvin. Harmittaa, ettei ensimmäinen erä kääntynyt meille. HPK on kuin diesel-veturi, he jauhavat omaa peliään esteettä. Kolmannen erän vaihtoruletilla toivoin energiaa kentälle mutta tulos oli aika laiha.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Ärsyttää että niin hyvän alun jälkeen sukellettiin niin syvälle. Oli mahdollisuuksia ja tiesimme vastustajan pelityylin, mutta ei saatu kulkemaan omaa peliä.