Seuraa meitä somessa:

LP Salo himoitsee voitokasta päätöstä Mestarien liigalle

26.01.2015

LP Salon (LP Viesti) historiallinen kausi naisten lentopallon Mestarien liigassa tulee päätökseen keskiviikkoiltana. Salolaisjoukkue himoitsee voitokasta päätöstä kuuden pelin urakalleen, mutta helppoa sen saavuttaminen ei todellakaan tule olemaan.

LP Salo saa vieraakseen lohkovaiheen päätöspeliin Unendo Yamamay Busto Arsizion. Italialaisjoukkue on lohkossa C toisella tilalla omaten mahdollisuudet vielä vaikka lohkovoittoon. Mestarien liigan jatkopeleihin Busto Arsizio joka tapauksessa jatkaa.

Naisten Mestarien liigan lohkon C tilanne:

1 Dinamo Moskova RUS 5 4 1 14-8 12
2 Busto Arsizio ITA 5 3 2 12-6 10
3 Dresdner SC GER 5 3 2 9-11 7
4 LP Salo FIN 5 0 5 5-15 1

LP Salolla on vielä kotivoitolla mahdollisuus CEV Cupin puolivälieriin naisten Mestarien liigassa. Mestarien liigassa kaksi parasta lohkonelosta jatkaa CEV Cupiin kahdeksan joukkoon kahden heikoimman lohkokolmosen kanssa.

LP Salo tarvitsee jatkopaikkaan oman voiton sekä päälle romanialaisen Stiinta Bacaun tappion lohkokäki Fenerbahcelle vieraissa (kaksi sarjapistettä vähemmän ottelusta kuin LP Salo) ja Partizanin tappion lohkokärki Vakifbankille kotonaan tai vähintään pisteen pienemmän saaliin päätöspelistä kuin salolaiset.

Lohkonelosten vertailu ennen päätöskierrosta

1 Agel Prostejov CZE 5 2 3 7-13 4
2 Stiinta Bacau ROM 5 1 4 3-13 3
3 Partizan Belgrad SRB 5 0 5 5-15 2
4 LP Salo FIN 5 0 5 5-15 1
5 Impel Wroclaw POL 5 0 5 2-15 0

Naisten CEV Cupissa puolivälieriin, ja siis mahdollisiksi LP Salon vastustajiksi, selvisivät turkkilainen Galatasaray, ranskalainen Beziers sekä kultaisten erien kautta puolalainen Trefl Sopot ja venäläinen HPK:n pudottanut Dinamo Krasnodar.

Raatikainen haluaa paluuta huipputasolle

LP Salon päävalmentaja Kari Raatikainen suuntasi joukkueensa ajatukset keskiviikon kamppailuun heti viime viikon 1-3-tappion jälkeen Dresdenissä.

- Busto Arsizio on erittäin laadukas joukkue, jolla on laaja pelaajisto. Heillä riittää useita eri vaihtoehtoja avausseitsikkoonkin.

- Jokainen tietää, että tämä on tällä erää viimeinen peli Mestarien liigassa ja me halutaan näyttää osaamista sekä palata tasolle millä parhaimillaan olemme olleet. Ja tietenkin mahdollisuus jatkopeleihin motivoi.

- Ilman viikko stten polvileikkauksessa ollutta Noora Kosostakin me voidaan parhaimmillaan pelata huippputasolla. Kuitenkin vaihtoehdot ovat nyt vähissä, jos muutoksia halutaan. Nykyinen pelitapamme on lisäksi hieman haavoittuvampi.

LP Salon parhaaksi pistenaiseksi Mestarien liigan otteluissa noussut ukrainalainen yleispelaaja Lena Lymareva on Raatikaisen linjoilla omissa kommenteissaa keskiviikon ottelusta.

- Toivon, että pystymme näyttämään parastamme italialaisia vastaan. Tarvitsemme voiton, jotta saamme jatkaa pelejä Eurokentillä. Ajattelen vain voittoa ja lupaan tehdä jälleen parhaani.

Ykköstähtenä 202-senttinen Diouf

Busto Arsizio ykköstähti on Italian maajoukkuehakkuri, peräti 202-senttinen Valentina Diouf. Diouf on ollut myös Busto Arsizion paras pistenainen Mestarien liigassa, vaikka ei pelannut yhdessä ottelussa lainkaan. Dioufin pistekeskiarvo on ollut neljään peliin komea 20,5 eli koko liigan toiseksi paras Dinamo Moskovan Nataliya Obmochaevan (23,4) jälkeen.

Italiaisjoukkueen toiseksi paras pistenainen on ollut myös torjuntatilastossa peräti neljäntenä liigassa oleva keskitorjuja Ekaterina Lyubushkina ennen tsehkkiläistä yleispelaajaa Helena Havelkovaa.

Busto Arsizio peliä pyörittää Puolan maajoukkuepassari Joanna Wolosz

Edellisen kierroksen 2-3-tappiopelissä Moskovan Dinamoa vastaan edellämainittujen lisäksi avauksessa olivat toisena yleispelaajana Fransesca Marcon, toisen keskitorjujana Giulia Pisani ja liberona Giulia Leonardi. Pelin joukkue päätti kuitenkin Alice De Gradin korvattua Havelkovan ja Ciara Michelin korvattua Pisanin.

Joukkueen valmentajana toimii 54-vuotias Carlo Parisi, joka on valmentanut Busto Arsiziota jo vuodesta 2004 lähiten. Parisi on toiminut viime aikoina myös Tshekin maajoukkueen päävalmentajana.

Busto aloitti Mestarien liigan 3-0-kotivoitolla LP Salosta. Dresdner SC:n se voitti molemmissa otteluissa 3-0 ja Moskovan Dinamolle se hävisi vieraissa 1-3 ja kotona 2-3.

LP Salo - Unendo Yamamay Busto Arsizio (Italia)
Naisten lentopallon Mestarien liigaa
Salohalli 28.1.2015 klo 18.30
MTV Total näyttää pelin suorana TV:ssä, www.laola1.tv netissä

  Takaisin