LP Salo pisteen päässä jatkopaikasta

28.01.2015

Suloisen katkera oli keskiviikkoilta LP Salolle. Joukkue haastoi upeasti italialaisen Busto Arsizion ja omasi jopa kaksi ottelupalloa naisten Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelussa Salohallissa.

Voitto ja samalla jatkopaikka karkasi kuitenkin käsistä, kun italialaisvieraat kuittasivat pelin erin 2-3 (26-28, 25-18, 25-19, 14-25, 16-18).

Kotijoukkue pelasi selkeästi parhaan ottelunsa Mestarien liigassa, josta osoituksena vain 20 virhettä viiteen erään sekä 40 % hyökkäysprosentti ja 73 puolustusta.

LP Salon tehonaiseksi nousi ukrainalainen yleispelaaja Lena Lymareva huikein tehoin 28/+15. Laura Pihlajamäki teki keskellä 16/+14 ja Kaisa Jokinen 15/+5. Libero Roosa Koskelo johti kotijoukkueen puolustusta erinomaisesti ja vastaanottoprosenttikin oli upea 76.

Vieraiden tehokkain oli 202-senttinen hakkuri Valentina Diouf (26/+14). Libero Giulia Leonardi oli kuitenkin joukkueen ykkönen upean puolustuspelinsä myötä.

Ottelua seurasi Salohallissa komeasti 1300 katsojaa.

Samaa aikaan turkkilaisjoukkueet VakifBank ja Fenerbahce auttoivat voitoillaan Partizan Belgradista sekä Stiinta Bacausta, joten LP Salo olisi päätöserän voitollaan noussut lohkonelosten vertailussa toiseksi. Se olisi riittänyt viimeiseen paikkaan CEV Cupin haastajakierrokselle.

CEV Cupin haastajakierroksen ottelut pelataan kaksiosaisena maaliskuun alussa. Vastustat Mestarien liigasta tulevat joukkueet saavat nelikosta Galatasary (Turkki), Sopot (Puola), Beziers (Ranska) tai Dinamo Krasnodar (Venäjä).

Lohkon toisessa päätöskierroksen ottelussa Dinamo Moskova voitti saksalaisen Dresdner SC:n 3-0 (25-17, 25-21, 25-18). Näin Dinamo varmisti lohkovoiton ennen Busto Arsiziota.

Avauserää mentiin pitkään vieraiden muutaman pisteen johdossa. LP Salo tuli taisteluun mukaan Viktoriia Tuchashvilin syöttövuorolla, kun verkolla Laura Pihlajamäki sytytti joukkueen upeilla torjunnoillaan (17-18).

Ensimmäisen kerran sitten avauspisteen kotijoukkue otti johdon 21-20-tilanteessa ja Dubravka Rakicin ässäsyötöllä ero kasvoi jo kahteen (23-21). Busto Arsizion varmuus oli kuitenkin lopussa valttia ja Ciara Michelin torjunnalla erä meni heille 26-28.

Toinen erä oli jopa kauden parasta peliä LP Salolta. Huima tulitus johti 25-18 -erävoittoon. Laura Pihlajamäki ja Lena Lymareva tykittivät erässä kummatkin peräti kuusi pistettä.

Kolmas erä jatkui toisen tapaan LP Salon vahvalla hallinnalla, mutta 9-3 - numeroista italialaisjoukkue tuli kuin hiipien tasoihin 13-13. Seuraavat pallot olivat jälleen salolaisten juhlaa ja ero kasvoi nopeasti neljään 18-14 Anu Ennokin syöttövuorolla. Suurempaa vastarintaa ei enää vierasjoukkue saanut aikaiseksi ja LP Salo pelasi hurmoksessa toiseen erävoittoon, nyt 25-19. Kolmoserässä Lymareva teki peräti yhdeksän pistettä nostaen saldonsa jo 20 pisteeseen.

Neljäs erä oli täyttä vieraiden hallintaa. Erä tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuden antaa mahdollisuuden Mestarien liigassa esiintymiselle Mira Hämäläiselle sekä Venla Hyttiselle. Erä Busto Arsiziolle 15-25.

Ratkaisevassa viidennessä erässä LP Salo ehti ensin napata kahden pisteen etumatkan Dubravka Rakicin upealla torjunnalla (5-3). Salolaisten johdossa edettiin, kunnes pahan tuomarivirheen myötä Busto Arsizio pääsi tasoihin 11-11 ja saman tien pisteen johtoon 11-12.

Anu Ennokin upealla laitatorjunnalla johto vaihtoi kuitenkin taas omistajaa (13-12). Loppuerässä LP Viestillä oli kaksi ottelupalloa voittoon, mutta Busto Arsizio nousi voittoon toisellaan 16-18. Ekaterina Lyubushkina torjui ottelun viimeisessä pallossa Kaisa Jokisen satasen.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

- Palattiin tasolle, jolla ollaan oltu parhaimmillaan ja ehkä pykälä vielä eteenpäinkin mentiin. Vanha laulu siinä mielessä, että ”tappio tuli, mutta ylpeä pitää joukkueesta olla”. Suurella sydeämmellä pelattiin koko ajan. erot viidennessä erässä olivat pieniä. Se olisi voinut kääntyä meillekin.

- Aivan loistokas ilta minun mielestä kokonaisuutena: yleisö mukana, kaksi huippujoukkuetta. Hieno tapahtuma.

Kaisa Jokinen, LP Viesti kapteeni:

- Aivan mahtava peli. Ääntä löytyi, oli upea pelata. Tietenkin pettynyt olo, 16-18 viimeinen erä, olisi ollut voitto niin lähellä. Täytyy olla ylpeä miten joukkueena taisteltiin. Kaikki oli täysillä mukana ja auttoi toista.

Carlo Parisi, Busto Arsizio.

- Onnea LP Salolle hienosta ottelusta, todella hyvötasoinen peli molemmilta joukkueilta. Me teimme kahteen ensimmäiseen erään liikaa virheitä, koska kotijoukkue sai meidät hyvällä pelillään hermostuneiksi. Ratkaisimme ongelman ja loppupeli on meiltäkin erinomaista. Erityisesti puolustuspelaaminen oli tänään pelissä upeaa. Lopulta voitimme, joka on tärkeintä.

- Congratulations for LP SALO, really high level match for both teams. Great defence for all of the match. We had difficulties in first two sets making 18 mistakes. After that our playing got also better after we lost nervousness. We where nervous because LP SALO played so well. But after all we won and that is the most important thing.