Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula hankki passarin ja pelaaja-valmentajan

07.01.2020

LP-Vampula on kiinnittänyt passarikseen yhdysvaltalaisen Audrey Alfordin ja serbialaisen pelaaja-valmentajn rooliin tulevan Aleksandra Petrovicin.

Seuran ja alkukauden passarin Klara Pericin tavoitteet kevätkauteen eivät kohdanneet ja sopimus päätettiin sen vuoksi purkaa. Sopimuksen purkamisen selvittyä seura alkoi välittömästi etsiä hänelle korvaajaa. Tilanne oli odotetun haasteellinen ja budjettiin mahtuvia, riittävän tasokkaita pelaajia ei ollut kovinkaan helppoa löytää.

Ennen tarkempaa tutkimista ulkomaalaispassareihin, seura tutki kotimaiset vaihtoehdot, mutta toimivaa kokonaisuutta ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta pystytty rakentamaan. Sopivien kanditaattien tutkimisen jälkeen kokonaisuutena kiinnostavimmaksi esille nousi Oklahomassa vietetyn opiskelujakson jälkeen Michicanin yliopistossa opintonsa päättävä 23 vuotias pelaajatar, Audrey Alford.

Audrey on 175 cm pitkä, toisen polven lentopalloilija, sillä hänen äitinsä on pelannut aikoinaan Havaijin yliopistossa ja valmennuskokemusta hänellä on Cincinnatista. Isä Michael on kovan luokan tekijä Baseball- rintamalla. Audreylla on kaksi siskoa.
Hänen sosiaalisuudestaan ja joukkuepelaajan luonteestaan nykyisen seuran valmentaja on kommentoinut, että: ”Audrey on ollut arvokas joukkueellemme, hän on erittäin johdonmukainen henkilö. Hän haluaa tuoda ihmiset yhteen. Hän tietää mitä tarvitaan joukkueessa, jolla on hyvä kulttuuri ja hyvä kemia. Hän yhdistää joukkueen”.

-Odotamme Audreyltä tasokasta, joukkuetta tukevaa passipelaamista ja lisäksi toivomme häneltä oikeaa asennetta sekä uhrautumista joukkueen eteen. Videot ja taustatutkimiset eivät aina ole riittävä vakuus pelaajan kokonaisvaltaisesta sopimisesta suomalaiseen lentopalloon ja meidän joukkueeseemme. Tämän vuoksi olemme sopineet, että Audrey tulee meille ensin viikon mittaiselle testijaksolle ja mikäli toteamme hänen olevan meille sopiva vaihtoehto, niin hän jää tänne saman tien.

Audrey saapuu Suomeen 10.1 perjantaiaamuna. Tästä johtuen ainakin seuraavan pelimme passipelistä vastaavat Mila Viljanen sekä ykkössarjasta nostettu farmipelaaja Aino Etelä.

Toinen iloinen uutisoitava asia on vuoden 2009 Serbian Euroopan liigassa pelanneen maajoukkueen kapteenin Aleksandra Petrovicin saapuminen Suomeen ja Huittisiin LP-Vampulaan pelaajavalmentajaksi. Aleksandralla on niinkin upea titteli saavutettuna kuin ”Euroliigan paras hyökkääjä”, vuodelta 2009. Samana vuonna hän edusti maataan EM-kisoissa, jossa Serbia oli tuona vuonna seitsemäs.

Pituudeltaan 1,92 metriä pitkä 32 vuotias keskipelaaja on niittänyt mainetta ja kunniaa urallaan kotimaansa liigassa pelattujen vuosien lisäksi useissa huippuliigoissa ja seuroissa. Hän on pelannut Turkissa (Eczacibasi Vitra Istanbul), Romaniassa (Stiinta Bacau), Sveitsissä (Volero Zürich) ja Azerbaizanissa (Telecom Baku) ja jokaisessa seurassa hänen kaulaansa on pujotettu kausien päätteeksi liigan ja kansallisten Cupien kultaiset tai hopeiset mitalit. Viime kaudella hän oli enemmän valmennuksellisessa roolissa, toimien apuvalmentajana serbialaisessa OK Ub-seurassa.

-Aleksandra on päävalmentajamme Darko Dobreskovin tuttuja ja hän kävi syksyllä lomalla Huittisissa, jolloin hänen kanssaan ollaan asiasta keskusteltu. Asiaa käsiteltiin hallituksen kanssa ja sovittiin, että teemme Aleksandran kanssa ensi kauden loppuun asti ulottuvan pelaajavalmentajasopimuksen, joka on kuitenkin mahdollista purkaa tämän kauden päätyttyä, toteaa LP-Vampulan lajijohtaja Hanna Arve-Talvitie.

- Saamme Huittisiin ja seuraamme todellisen huippulentopalloilijan, jonka meriittejä ei kovin monelta naiselta suomalaisessa lentopallossa löydy. Odotamme innolla Aleksandraa Huittisiin. Uskon, että hänellä tulee olemaan iso rooli tavoitellessamme paikkaa välierissä ja ottaessamme jälleen uutta kehitysaskelta tulevalla kaudella. Kaikki apu tulee olemaan tarpeen, sillä Naisten Mestaruusliiga lienee olla kovempitasoinen kuin koskaan aiemmin, miettii puolestaan manageri Timo Talvitie. Siitä osaksi kertoo myös sarjatilanne, jossa LP-Vampula on sijoittuneena LP Viestin ja Hämeenlinnan lentopallokerhon väliin, mutta on silti viidentenä.

Aleksandran rooli tullee olemaan melko laaja ja hänen osaamistaan pyritään hyödyntämään edustusjoukkueen lisäksi myös muissa tarpeellisiksi katsotuissa joukkueissa. Erityisen iloinen voi olla myös siitä, että nämä muutokset on saatu loppukaudelle toteutettua lähes ilman kuluvan kauden budjetin kasvattamista. Valmistautuminen kevään koitoksiin on jo aloitettu, sillä joukkue on lyhyen Joulutauon jälkeen harjoitellut yhdessä jo useamman päivän ajan. Aleksandra liittyy harjoituksiin mukaan jo viikonloppuna, mutta pelaamisen rooli tullaan päättämään kauden edetessä.

-Tervetuloa seuraamaan otteitamme Tahto Areenalle ja elämään kanssamme kevään kiihkeissä naislentopallotaisteluissa. Vaikka syksykin on ollut huikeata trilleriä, niin uskon, että keväästä saadaan vielä kiehtovampi, maalailee mielikuviaan toiveikas LP-Vampulan puheenjohtaja Markus Ritakallio.

LP-Vampulan tiedote




  Takaisin