LP-Vampula juhlisti isänpäivää makealla kotivoitolla - samoin LiigaPloki ja vieraskentällä OrPo

13.11.2022

Ennakkoon herkullisista sunnuntain naisten liigakamppailuista muodostui vielä odotuksiakin jännittävämmät. LiigaPloki nousi kahden erän takaa voitton edelleen vieraskentillä voitottomasta Pölkky Kuusamosta, OrPo vei pisteen mukanaan Nurmosta ja LP-Vampula otti kotonaan pistejaosta voiton Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

Isänpäivän kotiottelusta LP-Vampulalle makea kotivoitto

LP-Vampula Huittinen ja Hämeenlinnan lentopallokerho hamusivat kumpikin sarjapisteitä sunnuntai-illan liigaottelusta Huittisissa. Kummallakin oli takanaan tappio-ottelu. Tahto Areenalla pisteistä kamppailtiin täydet viisi erää. Kotijoukkue voitti erin 3–2 (25–20, 25–15, 22–25, 22–25, 15–5), ja vei siten kaksi pistettä ja Hämeenlinna sai yhden.

Ottelu alkoi LP-Vampulan kannalta erinomaisesti ja se johti erää jo 7–2. Kerho kuitenkin nakutti pisteitä tasaiseen tahtiin ja tuli rinnalle tilanteessa 16–16. Jenna Ylivainion ässällä kerho siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 17–18. Liigan ässätilaston kakkonen, LP-Vampulan Teija Vuorenmaa syötti kuitenkin ässällään kotijoukkueen jälleen johtoon 21–19. Sen jälkeen kerho sai yhden pisteen, kun Vampula teki loput tarvittavat neljä pistettä.

LP-Vampulan hyvä syöttöpeli oli toisessa erässäkin valttia ja 11–11 tilanteen jälkeen Vampula vankisti johtoaan ensin tilanteeksi 14–11 eikä sen jälkeen antanut vieraille siimaa. Kerhon virheherkkyys koitui Vampulan iloksi ja erätauolle mentiin Vampulan johtaessa erin 2–0.

Pitkällä erätauolla Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio herätteli joukkuettaan ja Hämeenlinna tuli voitontahtoisempana otteluun. Se veikin kaksi seuraavaa erää ja edessä oli viides ja ratkaiseva erä. Kummallakin joukkueella oli plakkarissaan yksi sarjapiste. Kahden tappiollisen erän jälkeen kotijoukkue tahtoi voittoa selvästi enemmän, sillä tilanteessa 7–2 Torchio otti joukkueelleen jo toisen aikalisänsä. Se ei kuitenkaan sytyttänyt joukkuetta, sillä Vampula vei erän selvin numeroin 15–5.

Kotijoukkueesta pisteitä nakuttivat eniten Iveta Stanchulova (18/+10), Kristiana Petrova (21/+8), Teija Vuorenmaa (21/+7) ja Vanessa Jarman (15/+10). Jarman nappasi monta pistettä vastapalloilla ja hyvillä torjunnooilla. Vuorenmaa nakutti neljä ässää ja meni jälleen liigan ässätilaston kärkeen ohi Hämeenlinnan Jenna Ylivainio.
Hämeenlinnan parhaat pistenikkarit olivat Vera Klimovich (11/+9), Jenny Mosser (18/+10) ja Adeola Ovokoniran (16/+8).

–Kahden ensimmäisen erän aikana emme oikein päässeet mukaan peliin ja Vampula puolusti hyvin hyökkäyksemme. Siitä olen ylpeä, että saatiin kaksi seuraavaa erää taisteltua, mutta sitten taas hävisimme viidennen erän, kun emme saaneet hyökkäyksiämme kuolemaan, sanoi Jenna Ylivainio ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

–Olemme harjoitelleet, että saisimme hyökkäyksemme monipuolisemmaksi ja niihin sekä side-out -tilanteisiin pitää keskittyä, sanoi Ylivainio.

LP-Vampulan Vanessa Jarman oli erittäin tyytyväinen voittoon.

–Meillä on ollut paljon eriä, joiden voittaminen on ollut meille lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä. Meidän pitää jatkaa tästä ja pitää hyvää henkeä yllä, sanoi Jarman.

–Ottelu oli kaksiosainen. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme todella huonosti. Pitkällä erätauolla joukkue löysi lopulta oikean tunteen ja energian peliin. He halusivat taistella. Meidän pitää harjoitella muun muassa vastaanottoa, sanoi Giovanni Torchio.

–Kaksi ensimmäistä erää olivat meille melkeinpä liian helppoja. Me teimme virheitä, mutta niin teki vastustajakin. Pitkän erätauon jälkeen vastustaja tuli kentälle ihan toisenlaisella energialla. Emme pystyneet kontrolloimaan heidän peliään. Etenkin yleispelaaja Adeola Owokoniran aiheutti meille isoja ongelmia, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

–Ensi viikon harjoittelemme ja katsomme videolta, mitä voimme parantaa ennen perjantain ottelua LP Viestiä vastaan Salossa. Tästä ottelusta kertyi enemmän positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia, sanoi Ziga Kos.

Jenni Ylivanio Hämeenlinna
Otteluisäntänä tomi Vampulan vesihuolto ja parhaat pelaajat palkitsi toimitusjohtaja Timo Talvitie

Maria Naasko, LP-Vampula

Yleisöä: 302

Kuvat: Antti Kaskinen

JymyVolley ei saanut OrPoa kuriin

Neljännen pelinsä kahdeksan päivän sisällä pelanneen JymyVolleyn konstit eivät riittäneet katkaisemaan oivassa pelivireessä olleen OrPon vauhtia sunnuntai-illan nelieräisessä ottelussa Nurmohallissa. OrPo vei ottelun erin 3-1 (18-25, 22-25, 27-25, 12-25).

Illan ehdoton tähti oli vieraiden hakkuri Daria Butkevych, joka paukutti pisteitä reilun erän verran illan aikana. Neljännen erän yhdeksän pisteen putkeen sisältyi muun muassa neljä perättäistä ässää. Kotijoukkueella ei ollut keinoja katkaista syöttöputkea. Butkevych valittiin oikeutetusti joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Vieraista oivallisen pelin pelasi myös Jessica Mursula.

Kotijoukkueen onnistujaksi voi lukea kapteeni Riikka Valkosen, joka on naputtanut koko syksyn joukkueensa parhaita pistesaldoja. Sunnuntain saldo 20 (+10) on samaa luokkaa kuin kauden aiempien otteluiden. Kotijoukkue antoi vieraille tasoitusta virheillä, mutta myös vastaanotto takkusi aika ajoin. Kotijoukkueen onnistujiin kuuluu Netta Hyttinen, joka myös valittiin parhaaksi pelaajaksi.

Netta Hyttinen, JymyVolley:

- Vastustaja oli tänään kovempi, ja me teimme liikaa virheitä. Oli syöttövirheitä, emmekä tehneet helppoja asioita huolella. Niistä kaveri rokotti meitä. Emme saaneet palloa tapettua helpoista tilanteista. Ei pitäisi saada näkyä se, että takana on pitkä otteluputki. Pelit pitää pystyä nollaamaan ja olla henkisesti vahvempia, jos kropassa tuntuu. Oma suoritus oli ihan ok tänään. Lämpenin hitaasti loppua kohti.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

- Vastustajan hakkurilla oli tänään aika hurja henkilökohtainen onnistuminen, siitä ei pääse mihinkään. Ellei syöttöputkea saa heti katkaistua, alkaa ruletti tulla vähän kovempaa, pallo vähän kovempaa ja syöttö rohkeammin. Orpo on sen tason joukkue, ettei usean pisteen takaa ole helppoa nousta.
Vastustaja oli melkein kaikissa tehoissa inasen parempi tänään. Meillä oli hyviä hetkiä, mutta ne eivät kestäneet pitkään. Tehtiin omia virheitä, mutta täytyy etsiä pelistä parhaat jutut ja mennä eteenpäin. Tänään me kaivoimme kolmannesta erästä voiton. Ei se ollut välttämättä kaunista, mutta uskottiin vielä kahden erän jälkeen, että pystytään voittamaan. Jos olisimme saaneet katkaistua yhden syöttövuoron nopeammin, olisi peli ollut erilaista.

Emilia Putkisaari, OrPo:

- Minusta tuntuu, että me saimme virheitä vähennettyä tänään ensimmäisen erän jälkeen. Saimme torjunnan ja puolustuksen toimimaan, ja pystyimme tappamaan sen takia jatkopallot hyvin. Oma peli oli perussuoritus, aina voisi tehdä paremminkin.

Andrea Carasi, OrPo: Moni asia ratkaisi tänään voiton meille. Olimme onnekkaita, passit onnistuivat, ja pystyimme pelaamaan erien loput paremmin kuin kotijoukkue. Onnistuimme myös pysäyttämään Riikka Valkosen, hän on loistava, ja kun siihen pystyimme, oli meillä mahdollisuus pelata paremmin. Meidän hakkurilla oli tänään loistava ilta. Ajatus oli kuitenkin, että voitamme 3-0, joten en voi sanoa olevani erittäin tyytyväinen tähän otteluun. Kolmannessa erässä, jonka hävisimme, tuli tuomarille yksi virhe. Pallo oli totaalisesti ulkona.

LiigaPloki taisteli takamatkalta voittoon

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 3-2 (17-25, 25-27, 25-23, 25-21, 15-8)

LiigaPlokin ja Pölkky Kuusamon kauden ensimmäinen kohtaaminen tarjosi Pihtipudas-salin yleisölle jännitystä ja vaihtelevia tilanteita täyden rahan edestä. Ottelun voitosta käytiin täysi viiden erän trilleri.

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Hollingsworth, Lux, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)
Pölkky Kuusamo: Kylmäaho, Runnels, DeBell, McKenzie, Yli-Sissala, Azevedo ja Häkkinen (libero)

Kuusamo tuli avauserään vahvasti. Tilanteessa 2-7 LiigaPloki otti ensimmäisen aikalisän. Sitä ennen Pölkky oli tehnyt pisteistään kolme torjunnalla. Aikalisän jälkeen peli tasoittui, mutta Kuusamon keskipelaaja Cara McKenzie onnistui tylsyttämään LiigaPlokin hyökkäykset. Kotijoukkueen onnistuja oli Dariana Hollingworth. Pölkyn parempi jatkopallopelaaminen takasi sille erävoiton, joka samalla Kuusamon ensimmäinen vieraspelien erävoitto tällä kaudella.

Toisen erän alkua sävytti Pölkyn omat hyökkäysvirheet. Sen seurauksena Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gotsis joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 1-5. LiigaPlokin onnistunut torjunta- ja puolustuspeli tuotti tulosta ja se eteni 15-8 johtoon. Pölkky heräsi peliin ja takaa-ajoa teki Katja Kylmäaho, joka passasi Breana Runnelsille nelospaikalle, josta hän onnistui terävillä rajapuhkaisuilla kaventamaan LiigaPlokin johdon. Kotijoukkueella oli yksi eräpallo tilanteessa 24-23, mutta sen Pölkky selvitti. Viimeiset kolme pistettä Kuusamo teki onnistuneilla torjunnoilla.

Kahden hävityn erän jälkeen kotijoukkue tuli pitkältä erätauolta pirteänä peliin. Kolmannen erän näkyvin pelaaja oli Kristin Lux, jonka vahvat nelospaikan iskut ja onnistuneet hyppysyötöt sekoittivat Pölkyn pelin. LiigaPlokin johtaessa 10-3, vierasjoukkue oli jo käyttänyt molemmat aikalisänsä. Kuusamo nousi Ciara DeBellin ja Julia Azevedon hyvillä hyökkäyksillä ja Sanna Häkkisen uhrautuvilla puolustuksillaan tilanteeseen 21-22. LiigaPlokin eräpallotilanteessa 24-22, kotijoukkueen libero Emilia Joensalo ja Kristin Lux törmäsivät pallonhakutilanteessa toisiinsa. Kotijoukkueen onneksi Lux selvisi kolarista kuitenkin jatkamaan. Hän hyökkäsikin onnistuneesti erän päättäneen viimeisen pisteen.

Neljännessä erässä Pölkky karkasi Julia Azevedon vahoilla hyökkäyksillä neljän pisteen karkumatkalle tilanteeseen. Huikean ottelun pelannut Dariana Hollingsworth oli vahvassa roolissa kääntämässä LiigaPlokin voittovireeseen.

Viidennessä erässä Pölkky otti 4-1 johdon, mutta LiigaPloki kiri Taija Tikan aloitusvuorolla tasoihin 4-4. Lena Napalkovan aloitukset tuottivat ongelmia Kuusamon vastaanotolle. 9-5 kotijoukkueen johdossa Kuusamo käytti toisen aikalisänsä. Kristin Luxin hypärit taltuttivat lopullisesti Pölkyn ja hän sinetöi otteluvoiton ässäsyötöllään ja näin LiigaPloki pääsi juhlimaan 3-2 voittoa.

Julia Azevedo, Pölkky Kuusamo:

- Tulos ei ollut sitä, mitä haettiin. Peli oli kovaa taistelua ja molemmat joukkueet pelasivat uhrautuvasti.

Kristin Lux, LiigaPloki:

- Pelimme ailahteli, mutta paransimme loppua kohden. Oli mukava voittaa. Tämä voitto tuli hyvään saumaan matkalla kohti tulevia pelejä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Alussa ei ollut isompia ongelmia, mutta sitten LiigaPlokin vastaanoton parantuessa heidän hyökkäyspelinsä parani. Viimeisessä erässä teimme liian paljon omia virheitä.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Peli oli aaltoilevaa ja jännittävää. Kahden tappiollisen erän jälkeen pystyimme kokoamaan itsemme ja viemään erityisesti henkisesti meille tärkeän voiton.

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 3-2

17–25, 25–27, 25–23, 25–21, 15–8
Koti:Hollingswo 24/+15, Lux 22/+13, Yefremenko 12/+6
Vieras:Azevedo 23/+10, DeBell 21/+10, Runnels 14/+5