Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula, LP Kangasala ja LP Viesti puristivat voitot

02.03.2019

LP-Vampula ja LP Kangasala puristivat voitot viidessä erässä, kun taas LP Viesti tarvitsi erän vähemmän voittaakseen Kuusamossa. Samalla kaikki sijoitukset saatiin selville ennen sunnuntaina päätösotteluita runkosarjassa.

Kuusamossa nähtiin vaihtelevaa lentopalloa - LP Viesti vei pisteet

Pölkky Kuusamo pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa LP Viestiä vastaan. Ottelu meni vierasjoukkueelle numeroin 1-3 (25-21, 16-25, 7-25, 20-25). Molemmat joukkueet pelasivat kutakuinkin parhaalla kokoonpanollaan. Kotijoukkueesta keskitorjuja Nea Haatainen palasi koko ottelun Mia Swaneganin seuratessa ottelua sivusta.

Molemmat joukkueet tekivät ensimmäiseen erään 6 syöttövirhettä ja peli näytti sen takia virheherkältä molemmilla joukkueilla. Kotijoukkueen vastaanotto toimi ja etenkin Pölkyn Adeja Lambert ja Trine Kjelstrup löivät palloa surutta lattiaan.

Toiseen erään vierasjoukkue LP Viesti paransi syöttöään ja ensimmäisessä erässä hyppysyöttöjä pitkäksi syötellyt Lena Lymareva-Flink vaihtoi syötön tuhoisaan hyppyleijaan syöttäen kolme perättäistä ässäsyöttä 3-3 tasatilanteesta alkaen. Lymarevan ässien määrä oli ottelussa yhteensä viisi ja koko joukkueen 18. Pölkyn vastaanoton horjuessa toisessa ja kolmannessa erässä joukkue ei päässyt kunnon hyökkäystilanteisiin ja ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle.

Neljäs erä oli kotijoukkueen hallintaa kahden-kolmen pisteen etumatkalla, mutta Lymarevan kahdella ässällä LP Viesti meni 18-20 johtoon ja samalla syöttövuorolla vielä kolmannella ässällä 18-23 johtoon. Piste-ero pysyi samana ja ratkaisuerä vieraalle 20-25.

Ottelussa nähtiin kaksi erittäin hyvää liberoa vastakkain ja PROLibero-raati päätyi Hillaelina Hämäläisen paremmuuteen niukalla erolla nopeajalkaisten jujujen poiminnan sekä muutenkin virheettömän pelaamisen takia. Kotijoukkueen Kristen Moncks pelasi myös loisto-ottelun poimien kovia hyökkäyksiä ylös sekä 19 vastaanottoa 68 % tarkkuudella. Vastaanottovirheet merkattiin tilastoihin pelaajien väliin tulleista aloituksista.

LP Viestin Lena Lymareva-Flink ylitti ottelussa myös 1000 liigapisteen rajan.

Kertu Laak, LP Viesti:

- Pelin tasomme vaihteli ja ensimmäisessä erässä odottelimme, mutta saimme seuraaviin eriin pelin hallintaamme. Omassa pelissä pääsin edellisestä pelistä askeleita parempaan.

Adeja Lambert, Pölkky:

- Ensimmisessä erässä kontrolloimme hyvin peliä, mutta tasomme laski pelin edetessä. Tämä ei ollut missään nimessä parhaita pelejämme. Omaan hyökkäyspeliin olen tyytyväinen, mutta muulta osin on parannettaa.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Pölkky pelasi ensimmäisen erän hyvin ja ansaitsi siinä voittonsa. Hyökkäyspelimme oli ok vähillä virheillä, mutta syöttö- ja torjuntapelimme ei niinkään. Puhuimme syötöstä ja saimme sitä parannettua seuraaviin eriin sekä vastustajan oikeat pelaajat liikkeelle. Molemmilta passareilta mainio peli sekä Hillaelina Hämäläiseltä hyvä onnistuminen.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Ensimmäisen erän jälkeen menetimme kontrollin pelistämme ja Viesti sai hallinnan kaikilla osa-alueilla. Meille hyvä oppitunti runkosarjan päätteeksi ennen pudotuspelejä.

Pölkky Kuusamo - LP Viesti
Pölkky: Lambert 22/+16, Kjelstrup 15/+4, Wasserfaller 6/+1
Viesti: Laak 22/+16, Lymareva-Flink 13/+8, Czakan 12/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Lambert Pölkky
1 Rosenthal LP Viesti

PROlibero
Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

LP Kangasala vei viisieräisen - LiigaPloki varmisti seiskapaikan

Lp Kangasala voitti itselleen loppusijoituksen kannalta merkityksemättömässä kotiottelussa Liigaplokin erin 3-2.

Kaksi ensimmäistä erää avauskuusikkoon vähemmän pelanneita pelureita peluuttanut kotijoukkue vei lähes vaivatta, toisen erän lopussa syöttövaihtoon ensi kertaa tilanteessa 23-23 kentälle vaihdettu Mita Uiato syötteli erän kaksi viimeistä pistettä.

Kolmanteen erään vierailijat saivat uuden vaihteen päälle, ja sekä kolmas että neljäs erä olivat selkeitä LiigaPlokin hallintaa. Näin mentiinkin viidenteen erään, jossa kotijoukkueen valmentaja Arttu Keränen otti kentälle alkupelin huilanneet Mita Uiaton ja Kayla Hanelinen ja viides erä olikin liki läpihuutojuttu ja se kirjattiin kotijoukkueelle 15-3 ja koko ottelu siis 3-2.

Emilia Kääntä, Liigaploki :

– Tosi vaihteleva peli, mutta pääosin oma peli kulki ja koko kausi ollut yhtä vaikeata vaihetta ihan ok suoritus.

Jukka Koskinen, Liigaploki :

– Haettiin yhta pistettä ja saatiin se, niin ei tarvitse muiden tuloksia tuijotella.Huomasi kyllä että Kangasala sai pelata paineitta.

Emma Mutka, LP Kangasala :

– Ensimmäinen kokonainen peli parin vaikean loukkaantumisen turmelevan vuoden jälkeen, Tintiltä on saanut hyvää oppia miten pitää reenata jotta pääsee huipulle.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

– Tosi tyytyväinen miten vähemmän pelanneet pelaajamme pelasivat kaksi ensimmäistä erää, kolmas erä oli lähinnä näytöslentopalloa.

Parhaat pelaajat :
Nikki Taylor, LP Kangasala
Alex Donaghy, LiigaPloki

LP Kangasala - LiigaPloki
Kangasala: Taylor 17/+8, Ruuska 12/+7, Riikonen 11/+8
Ploki: Kääntä 26/+17, Dongahy 16/+4, Boricheva 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Dongahy LiigaPloki
2 Horner LiigaPloki
1 Taylor LP Kangasala

PROlibero
Koljonen, LiigaPloki

Ottelutilasto

Vampulan runkosarja päättyi voittoon Nurmon Jymystä

Tahtoareenassa nähtiin ottelun panoksettomuuteen nähden yllättävänkin hyvää taistelua, etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kannustusjoukot saivat vajaan viidensadan hengen katsomon hyvään kannustukseen. Ensimmäinen erä kotijoukkueen virheilyn ja vieraiden hyvän pelin myötä näytti menevän pohjanmaalle, mutta erän puolivälissä osat vaihtuivat ja lopulta erä vampulaan pistein 26-24. Toisessa erässä mentiin myös jatkopalloille ja erä kotijoukkueelle vasta 28-26. Erävoittojen mahdollistajina oli Nayaran hyvät suoritukset verkolla. Kolmas ja neljäs oli hieman väsähtäneen näköistä puurtamista ja molemmat niistä kirjattiin Nurmolaisille. Kolmas erä ja koko ottelu lopulta huittislaisille erin 3-2(26/24, 28/26, 19/25, 19/25 ja 15-12). Otteluisäntänä toiminut Lähitapiola Lännen palkitsi kotijoukkueen parhaana Nayaran ja vieraista Andie Malloyn. Ottelussa oli myös toisen hienon lajin edustajia näkyvillä, sillä LP-Vampulalla oli vieraina Rauman Feran naisten Superpesisjoukkue.
Lehdistötilaisuuden anti pähkinänkuoressa:

Andie Malloy, Jymy:

- Paljon pitkiä palloralleja ja Vampula puolusti oikein hyvin. Vampula hoiti momenttuminsa paremmin. Puolivälierävastus on Viesti, joka ilman muuta on kova vastus puolivälieriin. Lähdemme kuitenkin täysillä haastamaan heitä joukkueena.

Tuuli Metsäkoivu, LP-Vampula Huittinen:

- Pallo on pyöreä ja momenttumit ratkaisevat. Vuoristoratamaista oli tänään. Jokaisesta pallosta pyrin ottamaan kaiken irti ja tehdä kaikkeni kun pelaamaan pääsen. Tahtoareenaan aletaan koko ajan tottumaan paremmin. Todella hyvä, että oli tänäänkin hieno määrä katsojia. Ei ole niin väliä ketä vastaan pelaamme puolivälierissä. Pölkkyä vastaan lähdetään laittamaan pölkkyjä pinoon.

Kari Tuomela, Jymy

- Alussa näytti oikein hyvältä, jonka jälkeen huonolta. Sen jälkeen peli tasoittui ja vaikutti, että me aloimme haluta pelin voittoa enemmän. Lopulta kuitenkin Vampula sai ansaitsemansa voiton. Playoffit ovat oma sarjansa ja päivän kunto ratkaisee voittajat. Loppukauteen olen tyytyväinen, vaikka syksyllä odotukset olivat paremmat. Kauden alku oli kuitenkin varsin haasteellinen.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Pelasimme kahtena peräkkäisenä päivänä viisieräiset ottelut, jotka molemmat voitimme. Toivottavasti saimme annettua katsojille hyviä kamppailuja katsottaviksi. Toivon todella, että puolivälieräsarja pelataan kahden peräkkäisen pelin sarjaoissa, sillä älytön matkustaminen ei tuota muuta kuin suuren loukkaantumisriskin pelaajille. Jos joku muu päätös tulee, niin toivottavasti luoja auttaa meidän pelaajiamme isommilta loukkaantumisilta.LP-Vampula - Nurmon Jymy 3-2
26-24, 28-26, 19-25, 15-12
Vampula: Nayara 26/+21, Bright 20/+8, Andrikopoulou 14/+3
Jymy: Malloy 26/+18, Krljic 24/+15, Friberg 11/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Keinonen Jymy
2 Nayara LP-Vampula
1 Malloy Jymy

PROlibero
Salminen Jymy

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Pertti Flinck / LP Kangasala

  Takaisin