Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula palasi voittojen tielle

27.12.2014

LP-Vampula otti lauantaina ensimmäisen voittonsa yli kuukauteen kaadettuaan Pölkky Kuusamon. HPK voitti puolestaan tuplapelien avausottelussa Kuortaneen.

LP-Vampula kävi pistevarkaissa Kuusamossa

Pölkky Kuusamon (5-8) pelit käynnistyivät joulun jälkeen tappiollisesti kovasta torjuntamäärästä huolimatta, kun vieraillut LP-Vampula (4-7) puolestaan syöttö tehokkkaasti. Joukkueiden ensimmäinen ligakohtaaminen päättyi 1-3 (19-25, 22-25, 25-23, 16-25).

Torjuntapelistä homma ei jäänyt kuusamolaisilla kiinni, ne tulivat kotiin peräti 18-7. Ässät LP-Vampula sen sijaan vei peräti 6-17 Elli-Noora Hiltusen syötettyä niistä peräti seitsemän.

Vampulan tehokkain oli Hiltunen (22/+3) myös Jasmine Tahvanaisen (14/+9), Triin Kruuda (11/+7) ja Jekaterina Ripnaja (11/+3) tekivät kaksinumeroiset pisteet.

Kotijoukkueen tehokkain oli 20/+18 tehnyt keskitorjuja Mariia Russman, joka otti peräti yhdeksän torjuntaa.

Ulkona paukkunut parin kymmenen asteen pakkanen ei hyydyttänyt vierasjoukkue LP Vampulan peliä, vaan joukkue syötti kotijoukkue Pölkky Kuusamon nurin ottaen samalla ensimmäisen voittonsa Kai Steniuksen valmennuksessa.

Kolmannen erän kääntäminen Pölkyn voitoksi hyvällä kirillä ei riittänyt ottelun suunnan muuttamiseen kotijoukkueen suuntaan.

Ensimmäisen erän alku oli LP Vampulan vahvaa syöttöpelaamista ja joukkue karkasi 2-8 johtoasemaan. Kotijoukkue kuroi etumatkan pienemmäksi 11-13, mutta erä Pölkyn kuuden vastaanottovirheen erolla vierailijalle 19-25.

Toinen erä käynnistyi Pölkyllä ensimmäistä paremmin ja joukkue johtikin erää 8-4. Hillaelina Hämäläinen tylsytti Pölkyn hyökkäyspeliä loistokkailla puolustuksilla ja erä kääntyikin LP Vampulalle 22-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue syttyi taistelemaan 15-22 tappiolla ja käänsi Iida Paanasen ja Olena Prokopenkon syöttövuorilla erän itselleen 25-23.

Neljännen erän alkupalloissa oli vielä taistelun tuntua, mutta kotijoukkueen väärän vastaanottojärjestyksen ja muutaman - ei kovin tavanomaisen - virhesuorituksen myötä erä (16-25) ja ottelu LP Vampulalle selkein numeroin 1-3.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

- Lentopallo-ottelussa voittaa yleensä parempi joukkue ja se oli tällä kertaa LP Vampula. Torjuntapelimme toimi ajoittain, mutta muussa olimme selkeästi perässä. Joukkue on kärsinyt vaivoista viimeisen kuukauden ajan, etenkin passareiden osalta vaivoja on ollut koko ajan ja yhteispeliä ei ole päästy paljoa harjoittelemaan. Henna Hämäläinen oli tänään sivussa nilkan pyörähtämisen takia. Julia Vorona ei ole myöskään pystynyt harjoittelemaan viimeisen viikon aikana. Paljon teimme virheitä tänään. Nyt pidämme harjoittelutaukoa viiden päivän ajan.

Kai Stenius, päävalmentaja LP Vampula:

- Tärkeä voitto sekä joukkueelle että valmentajalle. Ensimmäinen voittomme viiteen pelin jonka olen ollut jokkueen valmentajana. Syöttö kulki hyvin ja jos pelit ratkaistaisiin syöttämällä, olisimme sarjataulukossa melko korkealla. Tänään oli järki mukana pelaamisessa, mutta kolmannen erän menettäminen harmittaa. Paljon pitää vielä parantaa kevään koitoksiin.

LP-Vampulan voiton myötä myös tammikuun puolivälissä pelattavien tasauskierrosten valintajärjestys tuli valmiiksi. Ensimmäisenä 5./6.1. tehtävässä valinnassa vastustajan tuplapeleihin pääsee valitsemaan Kuortane, toisena (jos ei Kuortane valitse) Pieksämäki ja sen jälkeen järjestys on Pölkky Kuusamo, LP-Vampula. WoVo, LiigaPloki, LP Kangasala, OrPo ja HPK. LP Viesti ei pääse kyseisen sarjataulukon ykkösenä valitsemaan missään tapauksessa.

LähiTapiolan pieteet:
3 p. Mysliuchyk, Vampula
2 p. Russman, Kuusamo
1 p. Hämäläinen, Vampula

Joukkueiden parhaat:
Russman, Pölkky Kuusamo
Mysliuchyk, LP Vampula

Parhaat pistenaiset
Pölkky Russman 20/+18, Voronova 13/-1, Diouck 10/+4
LP-Vampula Hiltunen 22/+3, Tahvanainen 14/+9, Kruuda 11/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Mysliutshyk LP
2 Russman Pölkky
1 Hämäläinen LP

Ottelutilasto

HPK rutiinilla voittoon

Kuortaneella HPK oli alussa vaikeuksissa Kuortaneen puolustaessa loistavasti ja näin viimekauden pronssijoukkue taipui avauserässä. Ottelun edetessä HPK sai koottua rivinsä ja vei ottelun lopulta erin 1-3 (25-21, 19-25, 22-25, 14-25).

Hämeenlinnalaiset eivät päässeet tähän otteluun lähtemään normaali kokoonpanolla, sillä loukkaantumisten johdosta myös tyttöjen maajoukkueeseen kuuluva HPK:n Piia Korhonen pelasi pirteästi tyttöjen maajoukkueen väreissä, verkon toisella puolen. Kuortaneen riveissä nähtiin myös LP Kangasalaa edustava Daniela Öhman tammikuun MM-karsintojen johdosta.

Ottelun edetessä HPK n rutiini ratkaisi jälleen etenkin erien loput.

- Alku oli tahmeaa ja meille todella vaikeaa, en tiedä tekikö tämä joulutauko sitten tällaisen tahmeuden meidän peliin, olihan tässä toki sekin, ettei päästy peliin normaalilla kokoonpanolla. Kuortane puolusti tuossa avauserässä todella hyvin, mutta tärkeintä että pystyttiin kuitenkin koko ottelun voittoon, summasi ottelun jälkeen HPK kapteeni Katja Kylmäaho

- Hyvällä ottelun alulla päästiin yllättämään viimekauden pronssijoukkue ja voitettiin ensimmäinen erä. Toisessa erässä annettiin liian helposti periksi kun HPK:n peli alkoi kulkea. Ihan muutamilla helpoilla puolustusvirheillä päästettiin HPK peliin muukaan. Mutta tämä päivä todisti sen että pystymme kyllä haastamaan tällä hetkellä joukkueen kuin joukkueen, kommentoi Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen ottelun jälkeen.

Parhaat pistenaiset
HPK Senkova 22/ +12, Erwin 21/ +8
Kuortane Kosonen 19 /+13, Piesanen 9 / +1

LähiTapiolan pisteet
3 Friberg HPK
2 Senkova HPK
1 Venho HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen, Kuusamo
Anne-Mari Hakala, Kuortane

  Takaisin